CMS: Een veld aan een verzameling toevoegen

Leestijd 4 minuten
Voeg meer velden toe aan je CMS-verzameling om aanvullende informatie over de verzamelingsitems op te slaan. Kies uit een breed scala aan veldtypen en geef het veld een naam en een handige tooltip die alleen in je verzameling verschijnt.

Nieuwe velden aan je CMS-verzameling toevoegen

Wanneer je een nieuw veld aan je verzameling toevoegt, kies je het veld dat het beste past bij het type inhoud dat je wilt opslaan (bijvoorbeeld tekst, afbeelding, datum, adres). Lees meer over de verschillende soorten inhoud die je in elk veldtype kunt opslaan.

Om een veld aan je CMS-verzameling toe te voegen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik op Velden beheren.
Een screenshot die een verzameling in de Content Manager weergeeft, met de knop om velden te beheren gemarkeerd.
  1. Klik op Veld toevoegen.
  2. Kies het type veld dat je wilt toevoegen en klik op Veldtype kiezen
Een screenshot van het kiezen uit de beschikbare veldtypen.
  1. Voer de Veldnaam in.
  2. (Optioneel) Werk het Veld-ID bij die gebruikt wordt in de code van de website. Je kunt dit ID later niet bijwerken.
  3. (Optioneel) Voer help-tekst in om naast de veldnaam een tooltip in je verzameling op te nemen.
  4. (Alleen tekst- en adresveldtypen) Klik op de Persoonlijk identificeerbare informatie-schakelaar om gevoelige informatie zoals burgerservicenummers en paspoortnummers te coderen.
  5. Klik op Opslaan.
Lees vervolgens hoe je:
  • Veldvalidaties toevoegt om van het veld een verplicht veld te maken.
  • Standaardwaarden toevoegt die automatisch aan het veld worden toegevoegd wanneer je een nieuw item toevoegt. Je kunt de standaardwaarden indien nodig vervangen door je eigen inhoud.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op onze meest gestelde vragen over het toevoegen van velden.