CMS: Keuzerondjes toevoegen en instellen

Voordat je begint:
Om dit element te gebruiken, moet je het CMS toevoegen aan je website en een verzameling instellen om de resultaten op te slaan.
Met keuzerondjes kunnen bezoekers een specifiek antwoord selecteren uit een lijst met ingestelde opties. In tegenstelling tot selectievakjes, kunnen ze slechts één optie selecteren.
Voeg keuzerondjes toe om een vraag te stellen waarbij bezoekers een specifiek antwoord moeten selecteren. De antwoorden worden opgeslagen in je verzameling en je kunt ze op elk moment inzien.

Stap 1 | Keuzerondjes toevoegen en instellen

1. Open het Toevoegen-paneel in de Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Toevoegen.
  2. Klik op Invoer.
  3. Klik en versleep de keuzerondjes van jouw keuze.
  4. Klik op het keuzerondje in de Editor.
  5. Klik op Instellingen om de instellingen van het keuzerondje te bewerken:
6. Klik op Keuzes beheren om opties (keuzes) toe te voegen aan de lijst met keuzerondjes:

Stap 2 | Keuzerondjes koppelen

Koppel keuzerondjes aan een dataset om de reactie van je websitebezoekers vast te leggen en op te slaan in een verzameling of om bestaande gegevens te bewerken.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio
  1. Klik op Met data koppelen(ofin Editor X).
  2. Klik op Verbind een dataset om een dataset te kiezen uit de dropdownlijst.
  3. Klik Waarde maakt verbinding met:
    • Kies een bestaand veld in de verzameling.
    • Klik op Nieuw verzamelingsveld om een nieuw veld in je verzameling te maken.
      • Voer een veldnaam in.
      • Voer een veldtype in.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je een verzendknop op je pagina hebt zodat bezoekers hun selectie kunnen indienen.