Anulowanie planu Premium Wix

W każdej chwili możesz anulować swój plan Premium. Jeśli anulujesz plan po 14-dniowym okresie próbnym, automatyczne odnowienie zostanie wyłączone, a plan pozostanie aktywny do daty wygaśnięcia.
Po anulowaniu planu możesz zmienić zdanie w dowolnym momencie przed upływem daty wygaśnięcia, ponownie włączając automatyczne odnawianie.

Sprawdź informacje o datach płatności w Historii rozliczeń. Możesz również sprawdzić datę wygaśnięcia swoich subskrypcji Premium.

Ważne:
  • Jeśli anulujesz swój plan, Twoja strona pozostanie aktywna i nadal będzie można ją przeglądać online. Jeśli nie chcesz, aby Twoja strona była dostępna w sieci, musisz cofnąć publikację strony lub ukryć stronę w wynikach wyszukiwania.
  • Jeśli masz wykupione inne usługi za pośrednictwem Wix (takie jak domena lub firmowy e-mail) i już ich nie potrzebujesz, musisz wyłączyć funkcję automatycznego odnawiania tych usług osobno.
  • Możesz cofnąć przypisanie planu do swojej strony i przypisać go do innej. Anulowanie przypisania planu nie oznacza anulowania samego planu.

Kliknij, aby anulować plan Premium.

Czy na pewno chcesz anulować?

Zanim anulujesz swój plan, zapoznaj się z innymi opcjami optymalizacji strony.
Kliknij poniżej, jeśli interesuje Cię:


Przejście na miesięczny cykl rozliczeniowy

Możesz zmienić cykl rozliczeniowy z rocznego na miesięczny, aby ułatwić sobie zarządzanie płatnościami. 

Tworzenie strony Wix

Skorzystaj z dostępnych opcji pomocy przy tworzeniu i zarządzaniu treścią swojej strony.

Widoczność strony

Nie widzisz swojej strony w wyszukiwarce Google? Skorzystaj z szeregu narzędzi Wix, aby poprawić widoczność swojej strony w sieci.

Przenoszenie planu lub przypisywanie własności do innej strony

Chcesz wykorzystać swój plan Premium na innej stronie? Wykonaj poniższe kroki.

Zmień plan

Wix oferuje szereg planów dostosowanych do każdego poziomu potrzeb i budżetu. Dowiedz się więcej.

Anulowanie planu Premium

Nadal chcesz zrezygnować? Przykro nam z powodu Twojej rezygnacji. Przeczytaj ważne informacje zamieszczone poniżej, zanim przejdziesz dalej.
  • Status bezpłatnych stron: Jeśli anulujesz plan Premium, będzie on aktywny do końca bieżącego okresu subskrypcji. Następnie adres Twojej strony zostanie z powrotem zmieniony na format bezpłatnego adresu URL Wix (nazwakonta.wixsite.com/adresstrony), a na Twojej stronie pojawią się reklamy Wix. 
  • Data odnowienia: Aby zapewnić klientom stały dostęp do wybranych przez nich funkcji, plany Premium są odnawiane w terminie do 14 dni przed pierwotną datą zakupu. Anulowanie planu wyłącza automatyczne odnawianie.
  • Okres próbny: Przy płatności kartą kredytową plany Premium obejmują 14-dniowy okres próbny.
    Jeśli anulujesz plan w ciągu pierwszych 14 dni, okres próbny natychmiast się zakończy i otrzymasz pełen zwrot kosztów (w ciągu następnych 20 dni roboczych).
    Uwaga: Jeśli chcesz, aby Twój plan był aktywny do końca okresu subskrypcji (tj. chcesz wyłączyć proces automatycznego odnawiania), musisz poczekać do upływu pierwszych 14 dni przed anulowaniem.
  • Inne subskrypcje: Anulowanie planu Premium nie powoduje anulowania domeny, skrzynki pocztowej ani subskrypcji aplikacji, które masz na swoim koncie. Musisz je anulować osobno.
  • Usuwanie strony: Anulowanie planu Premium nie powoduje usunięcia strony, do której jest przypisany. Jeśli chcesz usunąć swoją stronę, najpierw anuluj swój plan (lub cofnij jego przypisanie), a następnie wykonaj kroki przedstawione tutaj, aby usunąć stronę.

Aby anulować plan Premium:

  1. Przejdź do Subskrypcji na swoim koncie Wix.
  2. Kliknij ikonę Pokaż więcej obok odpowiedniego Planu.
  3. Kliknij Anuluj plan.
  4. Kliknij przycisk Anuluj w wyskakującym okienku, aby potwierdzić działanie.
    Uwaga: Nie powoduje to natychmiastowego anulowania planu, a oznacza, że plan nie odnowi się po zakończeniu okresu subskrypcji.

Czy ten artykuł był pomocny?

|