CMS: Een aangepaste evenementengalerij creëren

Leestijd 6 minuten
Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het maken van een gepersonaliseerde evenementengalerij. Wanneer je de ingebouwde evenementengalerij gebruikt, heb je beperkte controle over hoe de galerij eruitziet. Wanneer je echter een gepersonaliseerde evenementengalerij maakt, heb je de volledige controle over wat er precies wordt weergegeven en hoe het wordt weergegeven.
In dit artikel behandelen we de stappen die nodig zijn om de onderstaande aangepaste evenementengalerij te bouwen. We gebruiken een repeater om een galerij-effect te creëren, dat de evenementen weergeeft. We koppelen die repeater aan de evenementinhoud van onze website met behulp van een dataset. Je kunt dezelfde stappen volgen om je evenementen te presenteren op een manier die je aanpast aan het ontwerp en de behoeften van je website.

Vereisten

Voordat je je aangepaste evenementengalerij maakt, moet je de Wix Events-app aan je website toevoegen. Gebruik de Wix Events-app om evenementen te maken en evenementinformatie toevoegen. Merk op dat een verzameling genaamd Events aan je website is toegevoegd. Deze verzameling bevat al je evenementgegevens.
Tip:
Als je de Evenementen-verzameling niet ziet, vernieuw dan je Editor-venster.
Let op:
  • Je moet Wix app-verzamelingen inschakelen.
  • Mogelijk moet je je website minstens één keer publiceren nadat je de Wix Events-app hebt toegevoegd om een aantal van de hieronder beschreven extra functionaliteiten goed te laten werken.
Misschien wil je jezelf ook vertrouwd maken met het volgende:

Pagina-instelling

We beginnen met het toevoegen van een repeater aan onze pagina en stellen deze zo in dat deze klaar is om de informatie te tonen die we willen weergeven. In ons voorbeeld kiezen we een repeater die een afbeelding en twee tekstelementen als startpunt bevat.
Let op:
Je kunt de evenementenwidget die wordt gemaakt wanneer je evenementen aan je website toevoegt, verwijderen. Als alternatief kun je de pagina met de widget verbergen op het menu of uit het zoekmenu engines
Omdat we aanvullende informatie willen weergeven, voegen we nog een tekstelement toe aan de repeater. Voel je vrij om het ontwerp van de repeater naar wens te wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld een ronde afbeelding, een extra knop of een ander element toevoegen. We hebben een aantal lettergroottes gewijzigd en een aantal elementen verplaatst.
In de Editor ziet onze repeater er zo uit:
Maak je geen zorgen over de daadwerkelijke inhoud van de repeater. De tekst en afbeeldingen worden gevuld met de evenementinhoud van de website wanneer we deze koppelen met behulp van een dataset. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoeveel items er in de repeater worden weergegeven. Dat zal ook geregeld worden als we de repeater aan een dataset koppelen.

Datakoppelingen

Omdat we willen dat de repeater de inhoud van onze evenementen uit de Wix Events-app haalt, voegen we een dataset toe aan onze pagina. De dataset fungeert als een brug tussen de inhoud van onze Evenementen-verzameling en de elementen op onze pagina.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio
Vervolgens koppelen we de dataset aan onze Events-verzameling.
Ten slotte maken we koppelingen met behulp van de Met data koppelen-knop. We koppelen de repeater aan de Events-verzameling en vervolgens koppelen we elk pagina-element aan een veld in de Events-verzameling. Je kunt kiezen welke inhoud uit de verzameling je wilt weergeven. In ons voorbeeld kiezen we ervoor om het volgende weer te geven:
Element-ID
Veldnaam
Voorbeeldgegevens
repeater1
-
-
image1
Hoofdafbeelding
-
text1
Titel
Wix Meetup: Amsterdam
text2
Startdatum geformatteerd
18 december 2018
text3
Starttijd geformatteerd
19:00
Dat is alles. Nu kun je een voorbeeld van je website bekijken of je website publiceren om je aangepaste evenementengalerij in actie te zien. Lees verder om te leren hoe je meer functionaliteit kunt toevoegen aan je aangepaste evenementengalerij.

Filteren

De galerij die we hierboven hebben gemaakt, toont alle evenementen op je website, ongeacht hun huidige status. Dat betekent dat geannuleerde evenementen al zijn begonnen en afgelopen evenementen ook worden getoond. Als je niet al je evenementen wilt weergeven, kun je datasetfiltering gebruiken om alleen een selecte subset van je evenementen weer te geven.

In ons voorbeeld willen we alleen aankomende evenementen laten zien. Om dit te doen, voegen we eenvoudig een filter toe aan de dataset op het Status-veld, zodat we alleen evenementen met de status GEPLAND tonen.

Sorteren

Standaard worden evenementen weergegeven in de volgorde waarin ze zijn gemaakt, van oudste naar nieuwste. Dat is niet noodzakelijk de volgorde die je wilt. Om de weergavevolgorde te wijzigen, kun je dataset sorteren om de volgorde van de evenementen te definiëren.
In ons voorbeeld willen we evenementen alleen weergeven op volgorde van hun startdatum, van het dichtst bij nu tot verst van nu. Om dit te doen, voegen we eenvoudig een sortering toe aan de dataset in het Begin-veld van oud naar nieuw.

Evenementdetails en registratieformulierpagina's

Je kunt ook linken naar pagina's met evenementgegevens en/of een registratieformulier voor elk van de evenementen in je evenementengalerij. Er zijn twee manieren om deze links toe te voegen:
  • Link naar de ingebouwde pagina met evenementgegevens en/of registratieformulier.
  • Link naar een gepersonaliseerde pagina met evenementgegevens die je maakt. De gepersonaliseerde pagina met gegevens kan vervolgens linken naar het registratieformulier als je dat wilt.
Je kunt ook de dataset gebruiken die is gekoppeld aan de aangepaste evenementengalerij om eenvoudig knoppen te maken voor de ingebouwde pagina met evenementgegevens of het registratieformulier.
In ons voorbeeld gaan we knoppen maken voor zowel de detailpagina als de registratiepagina. We beginnen met het toevoegen van twee knoppen aan onze repeater-items en het bewerken van hun teksten.
Vervolgens koppelen we de knoplinks met behulp van de Met data koppelen-knop. De Details-knop linkt naar de URL van de evenementpagina van de website en de Registreren-knop linkt naar Registratie-URL.
Tip:
De 'Terug'-knop op de detailpagina brengt bezoekers naar de ingebouwde evenementengalerij, niet naar je aangepaste galerij. Je kunt de 'Terug'-knop bedekken met een knop die je aan de pagina toevoegt. Stel de toegevoegde knop in om te linken naar de pagina met je aangepaste evenementengalerij.
Je kunt ook je eigen pagina met evenementgegevens maken. Om dit te doen, maak je een dynamische pagina en ontwerp je deze om alle gedetailleerde evenementinformatie te tonen die je maar wilt. Je kunt ook beslissen of je wilt dat de detailpagina naar een registratieformulier linkt of niet. Vervolgens voeg je een knop toe aan de repeater die hierboven is gemaakt en gebruik je de Met data koppelen-knopom de link van de knop te koppelen aan de dynamische pagina met aangepaste gegevens.

Om te lezen hoe je een aangepaste pagina met evenementgegevens maakt, raadpleeg je dit artikel.