Wix Events: De evenementdetails-pagina instellen

Leestijd 16 minuten
Op de Evenementdetails-pagina kun je alles delen wat je gasten moeten weten over je evenement. Dit omvat een 'Over het evenement'-gedeelte, ticketgegevens en zelfs een kaart van de locatie van het evenement.
Een screenshot van de Evenementdetails-pagina geeft ticketinformatie weer.
Lees in dit artikel meer over:
Let op:
Als je evenementen zonder tickets hebt (bijvoorbeeld RSVP-evenementen) heb je de mogelijkheid om de pagina met evenementdetails uit te schakelen.

Een indeling kiezen

Kies hoe je je evenementgegevens en afbeelding wilt laten zien. Dit omvat de koptekst van het evenement, de info en de ticketkiezer waar gasten de tickets selecteren die ze willen kopen.

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar de Evenementdetails en registratie-pagina:
    1. Klik links in de Wix Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op Details en registratie.
  2. Klik op het Evenementen-element.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Indeling-tabblad.
  5. Pas de indeling van je evenementgegevens aan met de volgende opties:
    • Indeling: Kies een indeling voor de kop- en ticketkiezer.
    • Tekstuitlijning: Kies waar je de tekst voor je evenementkoptekst en evenementinformatie wilt weergeven.
    • Afbeeldingsindeling: Kies hoe je de afbeelding van het evenement wilt aanpassen:
      • Opties voor beeldverhouding/formaat wijzigen: Stel de verhouding en grootte in.
      • Dekking afbeelding: Stel de transparantie voor je afbeelding in.
      • Kleur achter afbeelding: Kies een kleur voor de achtergrondafbeelding.
Een screenshot van het Indeling-tabblad in de Evenementdetails-instellingen.

Selecteren welke elementen moeten worden weergegeven

Selecteer de juiste elementen om weer te geven en verberg de rest. Als je bijvoorbeeld gasten wilt aanmoedigen om te delen op social media, kun je op de Delen op sociale media-schakelaar klikken om dit in te schakelen.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar de Evenementdetails en registratie-pagina:
    1. Klik links in de Wix Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op Details en registratie.
  2. Klik op het Evenementen-element.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Weergave-tabblad.
  5. Bepaal welke informatie moet worden weergegeven door de relevante schakelaars onder Weergeven in koptekst in te schakelen:
    • Datum en locatie: De datum en locatie verschijnen boven de titel van het evenement in de koptekst.
    • Beschrijving: De 'korte teaser'-tekst verschijnt onder de titel van het evenement in de kop.
    • RSVP-knop: Toon of verberg de RSVP-knop in de koptekst van de pagina.
      Belangrijk: Er zijn twee RSVP-knoppen, één in de koptekst en één op de pagina. Als je beide uitschakelt, kunnen gasten zich niet registreren voor RSVP-evenementen. Ze kunnen echter nog steeds tickets kopen voor evenementen met tickets.
  6. Bepaal welke informatie moet worden weergegeven door de relevante schakelaars in te schakelen onder Op pagina weergeven:
    • Gasten: Het aantal gasten dat een evenement bijwoont.
    • Over-gedeelte: Toont de 'Over het evenement'-beschrijving.
    • 'Meer lezen'-knop: Als je 'Over het evenement'-tekst lang is, kun je een beperkte hoeveelheid tekst laten zien met een 'Lees meer'-knop.
    • Gekoppelde groep: Toont alle groepen die je hebt gekoppeld .
    • Lidmaatschap: Toont je lidmaatschapsaanbiedingen
    • Planning: Toont de agenda van het evenement.
    • Kaart: Een kaart met de locatie van het evenement verschijnt onder het Over het evenement-gedeelte.
      Let op: Je kunt de locatie van het evenement instellen in het Evenementdetails-gedeelte.
    • Delen op social media: Onderaan de pagina verschijnen knoppen om te delen op social media.
    • RSVP-knop: Toon of verberg de RSVP-knop in de hoofdtekst van de pagina.
Een screenshot van het instellingenpaneel.

Tekst bewerken

De pagina komt met bepaalde standaardtekst die je kunt aanpassen aan jouw stem en toon. Wijzig de titels, links en knoppen op de pagina zodat ze bij je evenementen passen.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar de Evenementdetails en registratie-pagina:
    1. Klik links in de Wix Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op Details en registratie.
  2. Klik op het Evenementen-element.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Tekst-tabblad.
  5. Klik op de tekstvelden om de volgende tekst te bewerken:
    Tip: Mogelijk zie je geen opties die je niet hebt ingesteld of verborgen.
    • Knop: Dit is de tekst die op de knoppen verschijnt.
      • Knoptekst evenement met RSVP: Bezoekers van een evenement zonder tickets klikken op deze knop om zich te registreren.
      • Knoptekst evenement met tickets: Bezoekers van een evenement met een ticket klikken op deze knop om zich te registreren.
    • Link: Dit is de tekst die op de links verschijnt.
      • Lees meer-link: Bezoekers klikken op deze link om het 'Over het evenement'-gedeelte uit te vouwen.
      • Minder lezen-link: Bezoekers klikken op deze link om het 'Over het evenement'-gedeelte in te klappen.
    • Evenementtitels: Dit is de tekst die wordt weergegeven in de titels van het evenement.
      • Tijd en locatie: Deze titel verschijnt boven de tijd- en locatiegegevens.
      • Gasten titel: Titel boven weergave van leden die aanwezig zijn.
      • Over: Deze titel verschijnt boven het 'Over het evenement'-gedeelte.
      • Titeltekst planning: Verschijnt boven de planning van je evenement.
      • Tickets: Titel van het ticket-gedeelte.
      • Social media: Deze titel verschijnt boven de pictogrammen voor delen op social media
Een screenshot van het Tekst-tabblad in de Editors.

Het ontwerp aanpassen

Selecteer de kleuren, lettertypen, knopvormen en meer om een evenementpagina te maken die gasten uitnodigend vinden.
Tip:
De beschikbare ontwerpopties kunnen variëren, afhankelijk van je indeling en weergaveselecties.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar de Evenementdetails en registratie-pagina:
    1. Klik links in de Wix Editor op Pagina's.
    2. Klik op Details en registratie.
  2. Klik op het Evenementen-element.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  5. Kies wat je wilt ontwerpen:
Een screenshot van het Ontwerp-tabblad in de Editors.