CMS: Werken met Wix-appverzamelingen

Leestijd 4 minuten
Wix-appverzamelingen zijn verzamelingen die aan je website worden toegevoegd wanneer je sommige Wix-apps toevoegt. Een voorbeeld is Wix Stores, dat wordt geleverd met een Producten-verzameling. Een ander voorbeeld is Wix Bookings, dat wordt geleverd met een Diensten-verzameling.
Deze verzamelingen zijn alleen-lezen. Alle wijzigingen die je wilt aanbrengen moeten worden gedaan in de relevante app-manager.

Wix-appverzamelingen bekijken in je CMS

Standaard worden je Wix-appverzamelingen verborgen in je lijst met verzamelingen. Om Wix-appverzamelingen te bekijken, schakel je de geavanceerde instellingen van je CMS in.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op CMS.
  3. Klik op Je verzamelingen.
  4. Klik op Beheren.
  5. Klik bovenaan op Meer acties.
  6. Selecteer Geavanceerde instellingen
  7. Schakel de Wix app-verzamelingen -schakelaar in.
Een screenshot van de Wix app-verzamelingen-schakelaar.
  1. Klik rechtsboven op de X om het CMS-venster te sluiten.
  2. Klik links op Wix app-verzamelingen om al je verzamelingen van andere Wix-producten te bekijken.

Hoe werken Wix-appverzamelingen?

Wix-appverzamelingen bevatten informatie over de items in je Wix-app. Als je bijvoorbeeld Wix Stores op je website hebt, bevat je productenverzameling informatie over de producten die je in je winkel verkoopt. De velden (kolommen) in de verzameling geven informatie over elk item (rij), zoals de naam van het item, het voorraadnummer, de prijs en de afbeelding.

Telkens wanneer je een nieuw app-item toevoegt of wijzigingen aanbrengt in een bestaand item op je dashboard, worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd in je verzameling.
Velo by Wix-gebruikers: Je kunt ook code schrijven die naar deze verzamelingen verwijst om aangepaste functies aan je apps toe te voegen. Lees hoe hier. Bekijk de app-voorbeelden op de Velo by Wix-voorbeeldsite

De verzamelingsvelden van Wix-apps

Je kunt informatie bekijken over de specifieke velden (kolommen) in elke app-verzameling. Elk artikel vermeldt de velden in de verzameling, inclusief de veldnaam, veld-ID (relevant voor Velo by Wix), veldtype, een korte beschrijving, of het veld aan gegevens kan worden gekoppeld, en of het kan worden gesorteerd of gefilterd.

Machtingen van Wix-appverzamelingen

Wix-appverzamelingen hebben beperkte rechten die niet kunnen worden gewijzigd. Elke verzamelingsmachtiging (lezen, maken, bijwerken, verwijderen) krijgt een rol toegewezen. Machtigingen zijn van invloed op wat je bezoekers kunnen doen met de inhoud van de verzameling.
Je kunt de machtigingsinstellingen van de verzameling zien door rechtsboven in je verzameling op het Machtigingen-tabblad te klikken.