CMS: Filters en sorteringen toevoegen aan datasets om live website-inhoud te beheren

Leestijd 6 minuten
Voeg filters toe aan datasets om alleen bepaalde items in hun gekoppelde pagina-elementen weer te geven. Om de volgorde te kiezen waarin de items worden weergegeven, voeg je sorteervoorwaarden toe aan de datasets. In beide gevallen kies je welke verzamelingsvelden je wilt gebruiken voor het filteren of sorteren van de verzamelingsitems.

Filters en sorteringen die je aan de dataset toevoegt, hebben geen effect op hoe items worden weergegeven in je verzamelingsweergaven. Als je de 'Op website spiegelen'-functie hebt ingeschakeld om de volgorde van de verzameling op je live website te gebruiken, overschrijven sorteringen die je aan de dataset toevoegt de volgorde van je gespiegelde verzameling. Je kunt alleen filters en sorteringen toepassen op datasets die zijn ingesteld op de Lezen- of Lezen en schrijven-modus.

Filters aan je dataset toevoegen

Voeg filters toe aan datasets om te kiezen welke verzamelingsitems verschijnen in de gekoppelde elementen (bijvoorbeeld repeaters, galerijen, invoerelementen). Datasetfilters hebben geen invloed op de items die in je verzamelingsweergaven verschijnen. Je kunt filters toevoegen aan je verzamelingsweergaven als je alleen bepaalde items in de verzamelingen wilt zien, zonder de live website-inhoud te beïnvloeden.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Selecteer de relevante dataset.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik in het Filter-gedeelte op + Filter toevoegen
  5. Klik op de Veld-dropdown en selecteer het veld waarop je het filter wilt toepassen.
  6. Klik op de Voorwaarde-dropdown en kies de voorwaarde die je in het filter wilt gebruiken.
  7. (Indien nodig) Selecteer de Waarde bron:
    • Handmatige invoer: Voer in het Waarde-veld de waarde in waarop je wilt filteren.
    • Andere dataset: Selecteer de dataset en het veld waarop je wilt filteren uit de relevante dropdowns.
  8. Klik op Filter toevoegen
  1. Publiceer je website wanneer je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Sorteervoorwaarden aan je dataset toevoegen

Standaard sorteren datasets items op aanmaakdatum, waarbij de nieuwste items als eerste verschijnen in de gekoppelde pagina-elementen (bijvoorbeeld repeaters, galerijen, invoerelementen). Je kunt sorteervoorwaarden aan datasets toevoegen om de volgorde te bepalen waarin de items op je website worden weergegeven. Dataset-sorteringen overschrijven de volgorde in alle verzamelingen waarin je de 'Op website spiegelen-functie hebt ingeschakeld. Het sorteren van datasets heeft echter geen invloed op de volgorde waarin items in je verzamelingsweergaven worden weergegeven.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Selecteer de relevante dataset.
  3. Klik op Instellingen
  4. Klik in het Sorteren-gedeelte op + Sortering toevoegen
    Tip: Om een bestaande sorteervoorwaarde te bewerken, wijs je deze aan en klik je op het Meer acties-pictogramen selecteer je Bewerken.
  5. Klik op de Veld-dropdown en selecteer het veld dat je wilt sorteren.
  6. Klik op de Volgorde-dropdown en kies de volgorde waarin je de inhoud wilt weergeven.
  7. Klik op Sortering toevoegen.
  1. Publiceer je website wanneer je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.