CMS: De zichtbaarheid van live website-items beheren vanuit je verzameling

Leestijd 7 minuten
Je kunt items rechtstreeks vanuit je verzameling verbergen op je live website. Ga naar je verzamelingsinstellingen om Zichtbaarheid van items beheren in te schakelen. Beheers vervolgens de status van individuele items door ze in te stellen op Zichtbaar of Verborgen. Je kunt ook de standaardstatus van nieuw toegevoegde items kiezen en automatische wijzigingen in hun status plannen.

In dit artikel lees je over:

De verzamelinginstelling om de zichtbaarheid van items te bepalen inschakelen

Om items als zichtbaar of verborgen in te stellen of om een wijziging te plannen, ga je naar je verzamelingsinstellingen en schakel je de Zichtbaarheid van items beheren-schakelaar in. Kies vervolgens of nieuwe items standaard als zichtbaar of verborgen moeten worden ingesteld.

Nadat je deze functie hebt ingeschakeld, bevat je verzameling een nieuw Status-veld. In dat veld kun je de status van elk item in de verzameling instellen en toekomstige wijzigingen aan de statussen plannen.
Dashboard
Editor
  1. Ga naar CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik bovenaan op Meer acties en selecteer Verzamelingsinstellingen.
  4. Schakel Zichtbaarheid van items beheren in.
  5. Kies de standaardstatus voor nieuwe items:
    • Zichtbaar: Nieuwe verzamelingsitems kunnen zichtbaar zijn op je live website als de elementen goed gekoppeld zijn aan een dataset
    • Verborgen: Nieuwe verzamelingsitems worden verborgen op je live website omdat ze niet kunnen worden gelezen door datasets.
  6. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het inschakelen van de verzamelingsinstellingen voor de zichtbaarheid van items.

De itemstatussen wijzigen naar 'Zichtbaar' of 'Verborgen'

Klik in je verzameling op het Status-veld om het te wijzigen naar 'Zichtbaar' of 'Verborgen' voor de relevante items:
  • Zichtbare items: Kunnen op je live website verschijnen zolang de elementen goed zijn gekoppeld aan een dataset die aan je verzameling is gekoppeld.
  • Verborgen items: Kunnen niet worden gelezen door datasets, dus ze kunnen niet op je live website verschijnen.
Dashboard
Editor
Owner-app
  1. Ga naar CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik op het Status-veld voor het betreffende item.
  4. Selecteer de relevante status:
    • Zichtbaar: Sta toe dat het item zichtbaar is op de live website.
    • Verborgen: Verberg het item voor weergave op de live website.
Een screenshot van het wijzigen van de zichtbaarheidsstatus van een item.

Wijzigingen in de zichtbaarheid van items plannen

Je kunt een item inplannen om zichtbaar of verborgen te zijn op een datum en tijd naar keuze.
Dashboard
Editor
Owner-app
  1. Ga naar CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik op het Status-veld voor het betreffende item.
  4. Klik op Plannen.
  5. Selecteer de datum en tijd waarop de status van het item zal veranderen. De datum en tijd zijn gebaseerd op de tijdzone die voor je website is ingesteld
  6. Klik op Plannen.
Een screenshot van het plannen van een statuswijziging voor een item in het CMS.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op veelgestelde vragen over het beheren van de zichtbaarheid van verzamelingsitems.