CMS: De volgorde van items in je verzameling spiegelen met de gekoppelde elementen van je website

Leestijd 4 minuten
Bepaal rechtstreeks vanuit je CMS-verzameling de volgorde waarin items in hun gekoppelde elementen worden weergegeven. Wanneer je 'Op website spiegelen' inschakelt in je verzamelingsweergave, nemen gekoppelde pagina-elementen dezelfde itemvolgorde over als je weergave. Hierdoor kunnen jij en website-medewerkers de items die verschijnen in gekoppelde repeaters, galerijen en andere elementen van een opgeslagen verzamelingsweergave anders ordenen.

Aangezien je dezelfde verzameling aan meerdere elementen en pagina's kunt koppelen, wil je de items mogelijk anders ordenen op je website. Dit is waar dataset-sorteringen nuttig zijn. Als je een sorteervoorwaarde aan een dataset toevoegt, overschrijft deze sortering de volgorde die is ingesteld in je gespiegelde verzamelingsweergave. Wanneer je 'Op website spiegelen' inschakelt, blijven alle bestaande sorteringen in je datasets behouden en worden deze toegepast op hun gekoppelde elementen in plaats van op de volgorde van de gespiegelde weergave.

De volgorde van items spiegelen tussen je verzamelingsweergave en je live website

Standaard worden items in je verzameling gesorteerd op aanmaakdatum van nieuwste naar oudste. Je kunt de volgorde waarin de items in hun gekoppelde website-elementen verschijnen vanuit je verzameling bepalen. Om dit te doen, selecteer je de verzamelingsweergave die je wilt gebruiken, voeg je een sortering toe aan de verzameling of herschik je de items handmatig. Schakel vervolgens Op website spiegelen in.
Tip:
Houd er rekening mee dat alle sorteringen die je aan datasets hebt toegevoegd de volgorde overschrijven die je hebt ingesteld in je gespiegelde verzamelingsweergave.

Om de weergave van de itemvolgorde te spiegelen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website. Je kunt in je Editor ook op CMSen vervolgens op Verzamelingen klikken.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. (Als je meerdere verzamelingsweergaven hebt) Selecteer de weergave bovenaan je verzameling die je wilt gebruiken om de items te sorteren. Je kunt ook een nieuwe weergave maken die specifiek wordt gebruikt voor het sorteren van items zoals ze op je live website verschijnen.
  1. Kies hoe je je items wilt sorteren:
    • Voeg een sorteervoorwaarde toe aan de verzameling: Sorteer items in je verzameling automatisch.
      1. Klik bovenaan de verzameling op Sorteren .
      2. Klik op + Sortering toevoegen. Tip: Klik op het Bewerken-pictogramals je een bestaande sorteervoorwaarde wilt wijzigen.
      3. Klik op de Sorteren op -dropdown en selecteer het veld dat je wilt sorteren.
      4. Selecteer de volgorde waarin je de items wilt weergeven.
      5. Klik op Sortering toevoegen.
    • Wijzig de volgorde van items handmatig: Maak een aangepaste volgorde voor je items.
      1. Zorg ervoor dat bovenaan de verzameling Tabel is geselecteerd als het indelingstype.
      2. Klik naast het betreffende item op het Opnieuw ordenen-pictogram.
      3. Sleep het item omhoog of omlaag om het opnieuw te ordenen in de lijst.
      4. Herhaal deze stappen om het opnieuw ordenen van de items te voltooien.
  2. Klik bovenaan de verzameling op Op website spiegelen.
  3. Schakel Itemvolgorde spiegelen in.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op veelgestelde vragen over het sorteren, filteren en spiegelen van live website-inhoud.