Websiteleden: Leden bekijken

Leestijd 3 minuten
Bekijk en beheer je websiteleden rechtstreeks vanaf het dashboard. Je ledenlijst bestaat uit iedereen die lid is geworden van het ledengedeelte van je website en bevat de gegevens die ze ingevoerd hebben toen ze zich aanmeldden.
Bij het bekijken van je ledenlijst kun je wijzigingen aanbrengen aan de gegevens van je leden, rollen aan ze toewijzen, en badges geven.
In dit artikel lees je hoe je:

De ledenlijst bekijken

Je kunt een lijst van al je leden bekijken via het dashboard van je website. De lijst is verdeeld in huidige leden, leden die wachten om goedgekeurd te worden, en leden die je hebt gerapporteerd of geblokkeerd.

Om je ledenlijst te bekijken:

1. Ga naar het dashboard van je website.
  2. Klik links op op Contacten.
  3. Klik op Websiteleden.
  4. Klik bovenaan op een van de tabbladen om leden en hun gegevens te bekijken:
    • Websiteleden: Bekijk alle huidige leden van je ledengedeelte.
    • In behandeling: Bekijk alle verzoeken van leden als je ervoor hebt gekozen om potentiële leden eerst goed te keuren.
    • Gerapporteerd: Bekijk alle leden die door andere leden zijn gerapporteerd.
    • Geblokkeerd: Bekijk leden die je hebt geblokkeerd in je ledengedeelte.
Een screenshot van het selecteren van websiteleden in het linkerpaneel van het website-dashboard.
Let op:
De ledenlijst op het dashboard van je website toont het totale aantal leden op je website. Dit kan afwijken van wat je ziet in de Wix Owner-app en leden-apps, waar alleen leden worden getoond die zich via de leden-app bij je website hebben aangesloten.

De kolommen in de ledenlijst aanpassen

Je ledenlijst wordt weergegeven in een tabel met kolommen met informatie over elk lid. Kies welke kolommen je wilt weergeven en hun volgorde in de tabel, op basis van de informatie die voor jou het meest relevant is.

Om de kolommen in je ledenlijst aan te passen:

1. Ga naar Websiteleden op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Kolommen aanpassen-pictogram.
  3. Kies wat je wilt aanpassen:
    • Kies welke kolommen je weer wilt geven: Selecteer de kolommen die je in je tabel wilt hebben.
    • Orden de kolommen opnieuw: Houd het Opnieuw ordenen-pictogramnaast een kolom ingedrukt en sleep deze naar de gewenste locatie.
Let op:
Het is niet mogelijk om de Avatar- en Login-e-mailkolommen te verbergen.

De contactkaart van een lid bekijken

Net als in je contactenlijst, kun je een lid in de ledenlijst selecteren voor meer informatie. De contactkaart die rechts wordt geopend bevat informatie over hen (bijv. contactgegevens, ledenstatus, enz.), alsmede alle communicatie via Wix Inbox

Om de contactkaart van een lid te bekijken:

1. Ga naar Websiteleden op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende lid om hun contactkaart te openen.
  3. (In de contactkaart aan de rechterkant) Bekijk de gegevens van het lid:
    • Overzicht: Dit tabblad toont de contactgegevens van je lid, de ledenstatus en rol, eventuele labels of taken die zijn toegewezen en meer.
    • Inbox: Hier kun je alle eerdere communicatie zien die je met dit lid hebt gehad. Je kunt hen ook berichten sturen vanuit dit tabblad.
Een screenshot van het selecteren van een lid van de website om hun contactkaart te bekijken.