Websiteleden: De wachtwoorden van je leden opnieuw instellen

Leestijd 3 minuten
Als website-eigenaar kun je de wachtwoorden van je leden indien nodig opnieuw instellen. Je leden kunnen de volgende keer dat ze inloggen op je website een nieuw wachtwoord aanmaken.
Nadat je het wachtwoord van een lid opnieuw hebt ingesteld, kunnen ze niet opnieuw inloggen totdat ze een nieuw wachtwoord hebben ingesteld.
Belangrijk:
Leden ontvangen geen melding of e-mail voor het opnieuw instellen van hun wachtwoord wanneer je hun wachtwoord opnieuw instelt. In plaats daarvan zien ze een bericht op het inlogscherm waarin staat dat hun wachtwoord opnieuw is ingesteld. Ze moeten op de Wachtwoord vergeten?-link klikken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
In dit artikel lees je meer over het opnieuw instellen van het wachtwoord van een lid:

Het wachtwoord van een lid opnieuw instellen vanuit Websiteleden

Je kunt het wachtwoord van een websitelid opnieuw instellen vanuit de lijst op je Websiteleden-dashboard.

Om een wachtwoord opnieuw in te stellen vanuit de ledenlijst:

1. Ga naar Siteleden op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende lid op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Wachtwoord resetten.
  4. Klik in de pop-up op Wachtwoord opnieuw instellen om te bevestigen.
Een screenshot van het opnieuw instellen van het wachtwoord van een websitelid vanuit de ledenlijst op het dashboard.

Het wachtwoord van een lid opnieuw instellen vanuit Contacten

Vanuit je Contacten-dashboard kun je de contactkaart van een websitelid openen om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. De contactkaart wordt rechts in een paneel geopend nadat je het lid in de lijst hebt geselecteerd.

Om een wachtwoord uit de lijst met contacten opnieuw in te stellen:

1. Ga naar Contacten op het dashboard van je website.
  2. Klik op het relevante websitelid in de lijst om hun contactkaart te openen in een paneel aan de rechterkant.
  3. (In de contactkaart) Klik naast Lidgegevens op Lid beheren.
  4. Klik op Wachtwoord resetten.
  5. Klik in de pop-up op Wachtwoord opnieuw instellen om te bevestigen.
Het wachtwoord van een lid van de website opnieuw instellen vanaf de contactkaart van het lid

Veelgestelde vragen

Klik op de onderstaande vragen voor antwoorden op veelgestelde vragen over het opnieuw instellen van wachtwoorden van leden.