Rollen en machtigingen: De rol van een medewerker wijzigen

Leestijd 2 minuten
Verschillende rollen geven medewerkers toegang tot verschillende delen van je website en dashboard. Je kunt de rol van een medewerker bijwerken als hun verantwoordelijkheden in de loop van de tijd veranderen.
In dit artikel lees je hoe je:

De rol van een medewerker bekijken

Als je niet zeker weet welke rol je medewerker heeft of waartoe deze toegang heeft, kun je dit controleren op de Rollen en machtigingen-pagina.

Om de rol van een medewerker te bekijken:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Blader of zoek naar de relevante medewerker.
  3. Bekijk de rol in de Rol-kolom en wijs deze aan voor meer informatie.

De rol van een medewerker wijzigen

Je hebt volledige controle over de rollen van je medewerkers. Je kunt ze op elk moment wijzigen volgens jouw behoeften of een extra rol toevoegen.

Om de rol van een medewerker te wijzigen:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende medewerker op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Rol wijzigen
  1. Selecteer of deselecteer de relevante rollen.
  2. Klik op Opslaan.

Een medewerker van je website verwijderen

Wanneer je de toegang van een medewerker verwijdert, kunnen ze niet langer inloggen of je website en dashboard aanpassen.

Om de toegang van een medewerker te verwijderen:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende medewerker op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen.
Screenshot van de pagina met Rollen en machtigingen. De cursor wijst het Meer acties-paneel van een medewerker aan.
  1. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Voor medewerkers:
Als je niet langer wilt bijdragen aan een website, kun je jezelf als medewerker verwijderen.