Websiteleden: Ledenrollen creëren

Leestijd 2 minuten
Je kunt rollen aanmaken en deze aan je leden toewijzen om te bepalen welke pagina's op je website zij kunnen openen.
Als je bijvoorbeeld een onderwijswebsite hebt, kun je een Docent- en Student-rol creëren en aan je leden toewijzen. Je kunt sommige van je pagina's vervolgens toegankelijk maken voor elk lid (bijvoorbeeld docenten en studenten) en sommige pagina's beperken tot specifieke leden (bijvoorbeeld docenten).
Voordat je begint:
Ga naar de Editor van je website en verander de pagina's die je wilt beperken in pagina's die alleen voor leden zijn.

Stap 1 | Voeg een nieuwe rol toe

Eerst moet je de nieuwe rol die je wilt gebruiken creëren. Deze nieuwe rol zal beschikbaar zijn in alle delen van je website die je per rol kunt beperken, zoals de pagina's van je website en je abonnementen.

Om een nieuwe rol te creëren:

1. Ga naar Contacten op het dashboard van je website.
  2. Klik op Websiteleden.
  3. Klik rechtsboven op Machtigingen voor leden.
  4. Klik op + Nieuwe rol.
  5. Voer een naam in om de rol te identificeren onder Naam.
  6. Klik op het Kleur-dropdownmenu en selecteer een kleur.
  7. (Optioneel) Voer een korte beschrijving van de rol in onder Beschrijving.
    Let op: Deze beschrijving is niet zichtbaar voor leden van de website.
  8. Selecteer onder Kleur een kleur om je te helpen de rol te identificeren.
  9. Klik op Rol opslaan.
Een nieuwe rol creëren.

Stap 2 | Stel machtigingen in voor je nieuwe rol

Vervolgens kun je de machtigingen die je aan de nieuwe rol wilt toekennen instellen. Deze machtigingen bepalen het niveau van toegang tot je website dat leden met deze rol hebben.

Om de machtigingen van een rol in te stellen:

1. Klik links op Websiteleden.
  2. Klik rechtsboven op Machtigingen voor leden.
  3. Klik bovenaan op Machtigingen instellen.
  4. Selecteer de vakjes naast de pagina's waarvan je wilt dat leden met deze rol er toegang toe hebben.
    Let op: Alleen reguliere pagina's die je instelt om alleen voor leden te zijn verschijnen in deze lijst. Je kunt in de Editor de toegang voor de pagina's van je ledengedeelte en voor dynamische pagina's instellen.
De pagina's selecteren waartoe leden met deze rol toegang hebben.
  1. Klik op Opslaan.

Stap 3 | Wijs je rol toe aan leden

Nadat je je nieuwe rol hebt aangemaakt en de machtigingen ervan hebt ingesteld, kun je deze toewijzen aan leden van je website.
  1. Klik op de nieuwe rol op het Leden-tabblad.
  2. Klik op +Leden toevoegen.
Leden toevoegen aan je nieuwe rol.
  1. Selecteer de vakjes naast de leden die je toe wilt voegen.
  2. Klik op Toevoegen.