Websiteleden: Pagina's op je website beperken tot specifieke ledenrollen

Leestijd 2 minuten
Met ledenrollen kun je de toegang tot specifieke pagina's op je website beperken tot een groep leden met een bepaalde rol. Als je bijvoorbeeld een onderwijswebsite hebt, kun je een aantal pagina's maken die toegankelijk zijn voor elk geregistreerd lid (bijvoorbeeld leerlingen en docenten), maar ook pagina's die beperkt zijn tot specifieke leden (bijvoorbeeld docenten).
Voordat je begint:

Om pagina's te beperken tot specifieke leden:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Wijs de betreffende pagina aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Toegang-tabblad.
  5. Selecteer Alleen voor leden onder Wie kan deze pagina bekijken?
  6. Selecteer Alleen geselecteerde leden of betalende klanten onder Welke leden hebben toegang tot deze pagina?
  7. Klik onder Kies uit je ledenrollen op het Bewerken-pictogram.
  8. Selecteer de relevante rol(len) en klik op Toepassen.
De machtigingen van een pagina wijzigen naar 'Leden alleen' in de Wix Editor, beperkt tot een aangepaste rol