Websiteleden: Instellingen voor aanmelden, inloggen en beveiliging voor leden beheren

Leestijd 3 minuten
Je kunt de instellingen voor aanmelden, inloggen en beveiliging van je ledengedeelte aanpassen om te bepalen wie lid kan worden en om te voorkomen dat bots en spammers het aanvallen.
Lees in dit artikel meer over:

Bepalen wie een lid kan worden

Je kunt ervoor kiezen om iedereen die je website bezoekt toe te staan lid te worden, of je kunt dit beperken tot alleen mensen die je handmatig goedkeurt. Beperken betekent dat je handmatig kunt verifiëren wie er lid wordt van je website en voorkomt dat bots deze overspoelen met nepleden.

Om te bepalen wie lid kan worden:

1. Ga naar Aanmeld- en inlogbeveiliging op het dashboard van je website.
  2. Selecteer onder Wie mag lid worden? of iedereen lid kan worden of alleen mensen die je handmatig goedkeurt.
Selecteren wie een lid kan zijn.
  1. Klik op Opslaan.

Aanvallen van bots en spammers voorkomen

Bots en spammers kunnen je website overspoelen met spammails, irrelevante forumposts en nepleden.
Om aanvallen te voorkomen, kun je een bevestigingsmail sturen naar je nieuwe websiteleden. Dit zorgt ervoor dat ze zich hebben aangemeld met een actief e-mailadres dat ze bezitten.
Je hebt de mogelijkheid om een bevestiging aan te vragen van:
  • Alleen nieuwe leden die al in je contacten staan: Contacten worden automatisch aangemaakt, bijvoorbeeld wanneer iemand iets op je website koopt. Als de schakelaar is uitgeschakeld, hoeven alleen nieuwe websiteleden die al in je contacten staan hun e-mailadres te bevestigen. Dit is de standaard e-mailbevestigingsstatus en kan niet worden uitgeschakeld.
  • Iedereen die zich aanmeldt: Alle nieuwe websiteleden wordt gevraagd om hun e-mailadres te bevestigen. We raden aan dit in te schakelen voor extra veiligheid.
Je kunt ook reCAPTCHA-velden toevoegen aan je aanmeld- en inlogformulieren die websitebezoekers moeten controleren. Als je bezoekers het veld niet aanvinken, kunnen ze niet verder naar het ledengedeelte van je website.

Om aanvallen door bots en spammers te voorkomen:

1. Ga naar Aanmeld- en inlogbeveiliging op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Vraag nieuwe leden om hun e-mail te bevestigen.
  3. Schakel Iedereen die zich aanmeldt in.
    Let op: Je kunt deze schakelaar op elk moment uitschakelen. Als je dit doet, hoeven alleen nieuwe websiteleden die al in je contacten staan hun e-mailadres te bevestigen.
toggle ingeschakeld voor iedereen om bevestigingsmail te ontvangen,
  1. Pas de reCAPTCHA-instellingen aan onder Gebruik reCAPTCHA voor aanmelden en inloggen.
    • reCAPTCHA bij aanmelden: Schakel dit in om een reCAPTCHA-veld toe te voegen aan je aanmeldformulier. Je kunt ervoor kiezen het veld altijd weer te geven of alleen aan verdachte bots.
    • reCAPTCHA bij inloggen: Schakel dit in om een reCAPTCHA-veld toe te voegen aan je inlogformulier. Je kunt ervoor kiezen het veld altijd weer te geven of alleen aan verdachte bots.
het toevoegen van recaptcha-velden,
  1. Klik op Opslaan.