CMS: Een verzameling maken

Leestijd 9 minuten
In het CMS (Content Management System) zijn verzamelingen databases waarin je inhoud opslaat die aan je pagina-elementen kan worden gekoppeld. Je kunt verzamelingen met meerdere items maken voor gebruik met dynamische pagina's en indelingen, of verzamelingen met één item voor statische pagina's en onderdelen.

Verzamelingen bestaan uit velden die bepalen welk type inhoud je kunt opslaan voor elk item in de verzameling. In de standaard tabelindeling van een verzameling met meerdere items bevat elke rij inhoud over een individueel item. De kolommen vertegenwoordigen velden waar je inhoud over elk item opslaat.

Je kunt de machtigingen en privacy van elke verzameling instellen om te bepalen wie de inhoud kan bekijken, toevoegen en beheren.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je het CMS aan je website toevoegt om te beginnen met het maken van verzamelingen.
Lees in dit artikel meer over:

Een CMS-verzameling maken

Maak nieuwe verzamelingen vanuit je Editor of je CMS-dashboard. Kies tussen een verzameling met meerdere items (standaard) voor gebruik met dynamische pagina's en elementen of een verzameling met één item voor gebruik met statische pagina's en onderdelen.
Heb je een vooraf ingesteld verzamelingstemplate nodig?
Als alternatief kun je een vooraf ingestelde verzameling toevoegen die al items en velden bevat en is gekoppeld aan dynamische pagina's.

Om een nieuwe verzameling te maken:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op CMS.
  3. Klik op Verzameling maken
  4. Voer een naam in voor je verzameling.
  5. Selecteer een optie om te kiezen hoeveel items je in de verzameling wilt hebben:
    • Meerdere items (standaard): Beheer meerdere pagina's of lijsten met items met dezelfde indeling, zoals projecten of diensten. Je kunt veel items toevoegen en enorme hoeveelheden inhoud opslaan in dit verzamelingstype dat geschikt is voor dynamische pagina's en elementen.
    • Eén item: Beheer inhoud voor statische pagina's en onderdelen, zoals een homepage of een promotiebanner. Dit type verzameling is het meest geschikt voor statische pagina's omdat het slechts één item heeft waaraan je velden kunt toevoegen. Lees meer over enkele item-verzamelingen.
  6. Klik op Maken
  7. Voeg velden handmatig of door een CSV-bestand te importeren aan je verzameling toe:
  8. (Optioneel) Voeg items toe aan je verzameling, tenzij je gebruikersinzendingen erin wilt opslaan:
    1. Klik rechtsboven op + Item toevoegen .
      Let op: Je kunt ook onderaan je verzameling op + Item toevoegen klikken. Wanneer je de Tabel-weergave gebruikt en onderaan op + Item toevoegen klikt, wordt elk veld automatisch opgeslagen terwijl je werkt.
    2. Voer details over het item in alle relevante velden in en klik op Opslaan
    3. Herhaal deze stappen om meer items aan de verzameling toe te voegen.
Een screenshot van het toevoegen van een item aan een verzameling.
Een screenshot van een verzameling in het CMS.
Lees vervolgens hoe je:

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op de meest gestelde vragen over CMS-verzamelingen.