CMS: Verzamelingen herstellen met back-ups

Leestijd 4 minuten
Bescherm je verzamelingen met back-ups in je CMS (Content Management System). Automatische back-ups slaan wekelijks gearchiveerde exemplaren van al je verzamelingen op, terwijl je met handmatige back-ups je verzamelingen direct kunt opslaan. Je kunt back-ups herstellen om wijzigingen in de verzameling die na de back-updatum zijn gemaakt ongedaan te maken.

Hoe back-ups werken

Wanneer je een verzameling bewerkt, slaat een automatische back-up wekelijks een gearchiveerde kopie van al je verzamelingen op. Je kunt ook handmatige back-ups maken wanneer je direct een kopie van al je verzamelingen wilt opslaan. Elke back-up bevat alle inhoud van je verzameling, structuurvelden, instellingen en weergaven die je een naam hebt gegeven.

Wanneer je een back-up herstelt, kies je of je al je verzamelingen of specifieke verzamelingen wilt herstellen. Het herstellen van een verzameling verwijdert permanent alle wijzigingen die aan de verzameling zijn aangebracht nadat de back-up is gemaakt. Dit omvat inzendingen van websitebezoekers die zijn opgeslagen na de back-updatum.

Handmatig een back-up van je verzamelingen maken

Maak handmatige back-ups wanneer je direct gearchiveerde exemplaren van al je verzamelingen wilt maken. Je kunt maximaal 3 handmatige back-ups maken. Als je al drie handmatige back-ups hebt, kun je er nog een maken die je oudste handmatige back-up zal overschrijven.

Om een handmatige back-up te maken:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan op Meer acties
  3. Klik op Back-ups.
  4. Klik op + Back-up maken
  5. (Indien nodig) Klik nogmaals op Back-up maken als je al drie handmatige back-ups hebt. Dit vervangt je oudste handmatige back-up.

Een back-up herstellen

Je kunt zowel automatische als handmatige back-ups van al je verzamelingen herstellen. Bij het herstellen van een back-up kun je ervoor kiezen om al je verzamelingen die in de back-up zijn opgeslagen te herstellen of alleen specifieke verzamelingen. Alle velden, inhoud, structuur en instellingen van de geselecteerde verzamelingen worden hersteld.

Het herstellen van een back-up slaat alle wijzigingen op die na de back-updatum in de geselecteerde verzamelingen zijn aangebracht. Als je nieuwe verzamelingen hebt gemaakt na een back-updatum en je herstelt de back-up, worden die nieuwe verzamelingen niet verwijderd.

Wix-appverzamelingen worden niet beïnvloed door back-ups omdat ze hun inhoud van de relevante app krijgen (bijvoorbeeld Wix Stores, Wix Bookings, of Wix Events).

Om een back-up te herstellen:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik bovenaan op Meer acties
  3. Klik op Back-ups.
  4. Klik naast de back-up die je wilt herstellen op Herstellen
  5. Klik op het selectievakje naast elke verzameling die je wilt herstellen.
  6. Klik op # verzamelingen herstellen
  7. Klik om te bevestigen dat je wijzigingen die na de aanmaakdatum van de back-up zijn gemaakt permanent wilt overschrijven.
  8. Klik op Herstellen.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder voor antwoorden op onze meest gestelde vragen over back-ups.