Wix Editor: Beschikbare elementen in de Editor

Leestijd 9 minuten
Er zijn honderden elementen in de Wix Editor om je te helpen bij het bouwen, ontwerpen en beheren van je website. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën en soorten om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om je bedrijf of merk uit te breiden.
Lees in dit artikel meer over:

Elementencategorieën

Er zijn drie hoofdcategorieën die alle verschillende elementtypes in de Editor omvatten:
  • Essentiële elementen: Deze worden gebruikt om het grootste deel van de inhoud van je website weer te geven. Dit zijn elementen als tekst, menu's, afbeeldingen en knoppen. Gebruik essentiële elementen om je website op te zetten en je diensten en informatie onder de aandacht te brengen.
  • Decoratieve elementen: Wij hebben een heleboel elementen die zowel voor functionele als decoratieve doeleinden kunnen worden gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld vormen, vector art en galerijen.
  • Geavanceerde elementen: Je kunt geavanceerde elementen toevoegen om leads binnen te halen en je bedrijf verder uit te breiden. Populaire geavanceerde elementen zijn repeaters, formulieren en embeds.

Belangrijke informatie over elementen

Voordat je begint met het toevoegen van elementen aan je website, zijn er een paar belangrijke dingen die je in gedachten moet houden:
  • Sommige elementen zijn niet beschikbaar in het Toevoegen-paneel totdat je specifieke functies inschakelt. Je moet bijvoorbeeld Velo Dev-modus inschakelen om het Breadcrumbs-element in het paneel te zien.
  • Er zijn elementen die je aan je website kunt toevoegen, maar die extra stappen nodig hebben om goed te werken. Om bijvoorbeeld een Pagineringsbalk op je website te gebruiken, moet je het CMS aan je website toevoegen en een verzameling maken.
  • Wanneer je door de elementcategorieën in het paneel klikt, zie je soms thema-elementen (zoals thematekst, themaknoppen, enz.). Deze elementen zijn speciaal uitgekozen voor jouw website, omdat ze passen bij de kleur en het tekstthema.
Klaar om aan de slag te gaan?
Verken en voeg elementen toe aan je website door links in je Editor op Elementen toevoegente klikken.
Het Elementen toevoegen-paneel in de Editor. Het vraagteken is gemarkeerd.
Tip:
Indien je meer informatie wenst over elk elementtype, kun je bovenaan het Toevoegen-paneel op het Help-pictogramklikken.

Essentiële elementen in de Editor

Begin met het bouwen van je website met essentiële elementen. Elementen vormen de belangrijkste onderdelen van de inhoud van je website, zodat je alles in huis hebt om informatie weer te geven en bezoekers op de hoogte te houden.
De elementtypes zijn onderverdeeld in tabbladen in het Toevoegen-paneel, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Bekijk de lijst hieronder om de beschikbare essentiële elementtypes te zien die je in de Editor kunt toevoegen.
Naam elemententabblad
Uitleg
Tekst
Je kunt de volgende tekstelementen aan je website toevoegen:
  • Titels: Deze moeten worden gebruikt voor de koppen zodat je bezoekers weten waar de pagina's of onderdelen over gaan.
  • Paragrafen: Je kunt dit element gebruiken voor de meeste tekstinhoud op je website.
  • Inklapbare tekst: Dit geeft een tekstvoorbeeld weer en bezoekers kunnen op een link of op een uitklapknop klikken om de volledige tekst te bekijken.
Afbeelding
Gebruik afbeeldingen om het leven aan je website toe te voegen en inhoud weer te geven, zoals evenementen of fotografie. Je kunt op drie manieren afbeeldingen toevoegen:
  • Mijn uploads: Upload afbeeldingen rechtstreeks naar de Media Manager en voeg ze vervolgens toe aan je website.
  • Collecties: Voeg afbeeldingen en illustraties uit de gratis Wix-collecties toe of koop professionele stockfoto's van Shutterstock en Unsplash.
  • Social media: Verbind je sociale netwerken (bijv. Facebook, Flickr, Instagram enz.), en voeg je favoriete afbeeldingen toe aan je website.
Knop
Knoppen kunnen worden gebruikt om bezoekers je website te laten verkennen of om bepaalde acties uit te voeren. Er zijn twee knoptypen die je aan je website kunt toevoegen:
  • Reguliere knoppen: Reguliere knoppen omvatten knoppen voor afbeeldingen, pictogrammen en tekst. Je kunt ook upload- of bestandsknoppen toevoegen om je te helpen bij het beheren van bestanden die door je bezoekers worden verstrekt.
  • Betaalknoppen: Met deze knoppen kun je snel en gemakkelijk betalingen aanvaarden. Je kunt een knop toevoegen die verbinding maakt met de betaalmethoden van je website, of je PayPal-account.
Stroken
Stroken zijn containers die je in kolommen kunt verdelen, aan onderdelen kunt toevoegen of als rijen kunt gebruiken. Je kunt vooraf ontworpen types toevoegen voor de behoeften van je website of lege stroken om vanaf nul te beginnen.
Vak
Voeg vakken toe om je inhoud en andere elementen in te kaderen. Er zijn twee soorten vakken beschikbaar:
  • Verzamelvakken: Deze vakken zijn een eenvoudige manier om meerdere elementen te groeperen en je website netjes uit te lijnen.
  • Aanwijsvakken: Deze vakken veranderen van uiterlijk als bezoekers ze aanwijzen. Je kunt aanpassen wat er wordt getoond bij aanwijzen, leuke effecten toevoegen, en het vak naar wens vormgeven.
Menu en anker
Deze categorie omvat alles wat je bezoekers nodig hebben om door je website te navigeren. Er zijn vier soorten:
  • Menu's: Voeg menu's toe zodat je bezoekers gemakkelijk door je website kunnen navigeren. Je kunt kiezen uit een reeks horizontale en verticale stijlen.
  • Breadcrumbs: Breadcrumbs helpen de structuur en hiërarchie van je website weer te geven en stellen bezoekers in staat te klikken om te navigeren. Bezoekers kunnen het breadcrumbtrail gebruiken om de huidige pagina te zien waarop ze zich bevinden, de hoofdpagina als ze zich op een subpagina bevinden, en de homepage.
  • Ankers: Voeg ankers toe om je bezoekers naar een specifiek deel van je pagina te leiden. Je kunt naar deze ankers linken vanuit menu's, knoppen en andere elementen.Je kunt ook In-page menu's toevoegen, die vooral nuttig zijn voor websites van één pagina.
  • Zoeken op site: Laat je bezoekers naar alles op je website zoeken met behulp van een zoekbalk. De resultaten van de zoekopdracht worden overzichtelijk in een lijst weergegeven, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
Social media
Voeg een sociaal element toe zodat bezoekers je gemakkelijk kunnen vinden en volgen op je sociale netwerkaccounts. De beschikbare elementen om toe te voegen zijn:
  • Social media: Er zijn een reeks sociale tools beschikbaar die je aan je website kunt toevoegen om in contact te komen met bezoekers. Deze omvatten social media-balken, Twitter Volg-knoppen, en VK Delen-knoppen.
  • Muziek en video: Voeg een Youtube Abonneren-knop toe waarmee bezoekers zich kunnen abonneren op je Youtube-account en van je content kunnen genieten.

Decoratieve en interactieve elementen in de Editor

Gebruik decoratieve en interactieve elementen om je website aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Je kunt ze gebruiken voor ontwerpdoeleinden, of om je bezoekers aan te moedigen te blijven klikken.
Hieronder staan alle typen decoratieve en interactieve elementen die beschikbaar zijn in het Toevoegen-paneel.
Naam elemententabblad
Uitleg
Decoratief
Decoratieve elementen laten je website opvallen en zorgen voor een leuke ervaring voor je bezoekers. Het Decoratief-tabblad bevat:
  • Vormen: Kies uit honderden vormen en lijnen. Basisvormen kunnen je website verlevendigen en lijnen kunnen worden gebruikt om inhoud te structureren of te organiseren.
  • Vector art: Voeg mooie digitale illustraties toe uit onze enorme verzameling vector art. Ze zijn leuk, professioneel, en behouden hun hoge kwaliteit wanneer ze worden aangepast.
  • Video's: Gebruik video's om je werk, verhaal of je dagelijkse leven te laten zien. Afhankelijk van je behoeften kun je een VideoBox, een Videomasker of een Transparante Video toevoegen.
Galerij
Laat de afbeeldingen en video's van je website zien in een galerij. Er zijn vier galerijtypes beschikbaar om toe te voegen:
  • Pro Galleries: Dit zijn responsieve multimediagalerijen die je in staat stellen om afbeeldingen, video's en tekst naast elkaar weer te geven, met opties voor delen en downloaden.
  • Rastergalerijen: Rastergalerijen stellen je in staat je afbeeldingen in een eenvoudige en gestructureerde indeling te presenteren, en zijn geweldig voor websites met een meer minimalistische uitstraling.
  • Schuifgalerijen: Schuifgalerijen bieden een dynamische weergave van je afbeeldingen, met opties om aan te passen hoe ze afspelen.
  • Meer galerijen: Deze galerijen bevatten een vrije indeling en een honingraatpatroon, zodat je je media precies kunt weergeven zoals je dat wilt.
Video en muziek
Gebruik deze elementen om leuke, levendige media aan je website toe te voegen. Dit tabblad omvat:
  • Video: Video's zijn een goede manier om de aandacht van je bezoekers te trekken en het verhaal van je merk te vertellen. Er zijn vijf videotypes beschikbaar om toe te voegen, zodat je de video kunt kiezen die het best bij je behoeften past.
  • Muziek: Muziekelementen geven je een breed scala aan manieren om je muziek aan bezoekers te laten horen. Afhankelijk van het type dat je toevoegt, kun je muziek afspelen, delen en zelfs direct vanaf je website verkopen.
Interactief
Interactieve elementen moedigen bezoekers aan om je website te verkennen en te gebruiken. Er zijn vijf opties beschikbaar:
  • Diavoorstellingen: Diavoorstellingen zijn een veelzijdige manier om inhoud op je website te presenteren. Je kunt ze gebruiken om speciale aanbiedingen te promoten, een nieuwe productcollectie te tonen of presentaties te geven.
  • Lightboxen: Pop-up lightboxen zijn een geweldige manier om de aandacht van bezoekers te trekken. Gebruik ze om belangrijke berichten en aankondigingen te tonen.
  • Vakken: Voeg een interactief aanwijsvak toe aan je website. Ze veranderen van uiterlijk wanneer bezoekers ze aanwijzen, en je kunt ze naar wens aanpassen.
  • Repeaters: Repeaters zijn lijsten met items die hetzelfde ontwerp en dezelfde indeling hebben, maar verschillende inhoud tonen. Aanwijs-repeaters bevatten effecten die ervoor zorgen dat de items iets veranderen wanneer je bezoekers er met de muis over bewegen.
  • Indicatoren: Met pagineringsbalken kunnen je bezoekers navigeren tussen pagina's met items uit je verzamelingen en ook naar een specifieke pagina gaan.
Mijn ontwerpen
Dit paneel toont je alle elementen die je hebt ontworpen en opgeslagen in de Editor. Zodra je een ontwerp opslaat, kun je het toevoegen aan elke Editor-website op je account. Lees hoe je elementontwerpen kunt opslaan

Geavanceerde elementen en toepassingen in de Editor

Met geavanceerde elementen kun je je bedrijf blijven laten groeien en uitbreiden, en het ontwerp van je website verder upgraden. Je kunt elementen toevoegen zoals formulieren en lijsten die verbinding maken met een dataset, of zelfs aangepaste elementen met je eigen code.
Bekijk onze lijst hieronder om alle geavanceerde elementen en apps te zien die je vanuit het paneel aan je website kunt toevoegen.
Naam elemententabblad
Uitleg
Formulieren
Deze categorie bevat manieren voor je bezoekers om contact met je op te nemen of informatie in te dienen:
  • Formulieren: Verzamel informatie van bezoekers van de website met behulp van formulieren. Er zijn verschillende types beschikbaar voor je behoeften, en je kunt ze aanpassen aan je wensen.
  • Google Maps: Help bezoekers de locatie van jou of je bedrijf te vinden. Je kunt één of meerdere adressen aan je kaart toevoegen en het ontwerp aanpassen.
  • Chat: Met chatfuncties kun je in realtime reageren op je bezoekers. Gebruik Wix Chat om direct met bezoekers van je website te praten of voeg de LINE deelknop knop toe om bezoekers je website te laten delen op hun account.
Lijst
Lijsten laten je toe inhoud en informatie op te slaan en weer te geven op je website. Er zijn twee soorten lijsten om aan je pagina's toe te voegen:
  • Repeaters: Een repeater is een lijst van items met hetzelfde ontwerp en dezelfde indeling, maar met een verschillende inhoud. Je kunt voorontworpen of lege repeaters toevoegen, of repeaters met een aanwijseffect.
  • Tabellen: Gebruik tabellen om inhoud te tonen die verbonden is met je databaseverzamelingen. Als je de verzameling in de backend wijzigt, wordt de tabel automatisch bijgewerkt.
Code insluiten (embedden)
Embed code op je website om externe diensten weer te geven of gebruik geavanceerde tools om marketingintegraties en aangepaste elementen te koppelen. De beschikbare types embeds in de Editor zijn:
  • Populair: Voeg externe widgets, apps of websites toe aan je pagina, of voeg een aangepast element toe.
  • Video: Voeg een videospeler toe aan je website om een enkele video weer te geven. Je kunt een video van een externe website kiezen of een eigen video uploaden.
  • Geavanceerd: Gebruik geavanceerde embeds om de ervaring voor jou en je websitebezoekers te upgraden met marketingintegratietools en aangepaste webapplicaties.
Invoer
Voeg een invoerelement toe om inhoud van je bezoekers vast te leggen, op te slaan, te bewerken en weer te geven. Er zijn drie soorten invoerelementen die je aan je website kunt toevoegen:
  • Tekst: Deze elementen kunnen worden gebruikt om kleine of grote hoeveelheden tekst in te voeren, of tekst die kan worden opgemaakt met opties zoals vet en cursief.
  • Selectie: Selectie-elementen stellen je bezoekers in staat opties op je website te kiezen en in te dienen. Ze omvatten knoppen, schuifregelaars en drop-down menu's.
  • Geavanceerd: Deze elementen kunnen worden gebruikt om bezoekers bepaalde acties op je website te laten uitvoeren, zoals het uploaden van hun bestanden en het invoeren van hun gegevens.
CMS
Voeg het CMS toe aan je website om dynamische pagina's en elementen te maken.
Blog
In dit tabblad kun je Wix Blog op je website toevoegen om te beginnen met het maken van interessante, informatieve posts. Als je al een blog hebt toegevoegd, toont het tabblad elementen om je inhoud te helpen promoten, zoals een categoriemenu of een feed met recente posts.
Stores
Je kunt vanaf dit tabblad Wix Stores toevoegen om te beginnen met de verkoop van producten op je website. Als je Stores al hebt geïnstalleerd, geeft het tabblad de elementen weer die bij de app horen. Sommige daarvan zijn productgalerijen, en een Toevoegen aan winkelwagen-knop.
Bookings
Installeer Wix Bookings op je website om bezoekers in staat te stellen diensten te boeken en te betalen. Als je het al hebt toegevoegd, toont het tabblad gratis toegevoegde elementen, zoals roosters en gezondheidsverklaringen.
Events
Voeg de Events-app toe op je website, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om een evenement te organiseren. Als je Events al hebt geïnstalleerd, kun je op het tabblad vooraf ontworpen elementen toevoegen om je evenement aan te kondigen, en je gastenlijst beheren.
Community
Vanuit dit tabblad kun je vier verschillende apps aan je website toevoegen om je online community te laten groeien: Leden, Forum, Groups, en Online programma's. Als je al een van de apps op je website hebt, kun je op de betreffende app-naam klikken om gratis elementen voor die dienst te bekijken en toe te voegen.