Wix Restaurants: Wix Restaurants Orders (Nieuw) toevoegen en instellen

Leestijd 11 minuten
Belangrijk:
Of je nu een restaurant hebt of een cateringdienst runt, je kunt je bedrijf efficiënt beheren met de nieuwe Wix Restaurants Orders (Nieuw)-app.

Stap 1 | Voeg de Wix Restaurants Orders (Nieuw)-app toe

Begin met het toevoegen van de nieuwe app. Als je dat doet, wordt de nieuwe Wix Restaurants Menus-app automatisch aan je website toegevoegd als je die nog niet hebt.
Belangrijk:
Wix Restaurants Orders (Nieuw) werkt samen met de nieuwe Wix Restaurants Menus-app. Zorg ervoor dat je je menu's instelt.
Houd er rekening mee dat er ook andere pagina's aan je website worden toegevoegd (bijvoorbeeld de pagina voor het volgen van bestellingen). Deze pagina's zijn zichtbaar voor klanten wanneer ze bij je bedrijf bestellen.

Om de Wix Restaurants Orders (Nieuw)-app toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Appmarkt in de Wix Editor: Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Typ 'Restaurant Orders' in de zoekbalk en selecteer de app in het dropdownmenu.
  3. Klik op Toevoegen aan website.

Stap 2 | Stel de planning in

Het is belangrijk om plannings- en beschikbaarheidsinstellingen te kiezen die geschikt zijn voor jouw bedrijf, zodat je bestellingen op tijd kunt voorbereiden. Restauranteigenaren kunnen bijvoorbeeld plannen dat bestellingen onmiddellijk of later op dezelfde dag worden bezorgd. Andere bedrijven, zoals cateraars, kunnen een planning instellen zodat ze bestellingen dagen van tevoren accepteren.

Om planning en beschikbaarheid in te stellen:

1. Ga naar Instellingen voor Online bestellen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Bestellingen plannen.
  3. Kies hoe je de bestelling wilt plannen:

Stap 3 | Kies afhaal- en bezorgvoorkeuren

Kies hoe je wilt dat klanten hun bestellingen ontvangen. Je kunt bezorging vanaf een of meer locaties en/of afhalen vanaf één locatie instellen.
Tip:
Houd bij het selecteren van je afhaal- en bezorgtijden rekening met je voorbereidingstijd. Als je bijvoorbeeld een uur de tijd neemt om een bestelling klaar te maken voor afhalen en je selecteert 9.00 uur als de vroegste tijd, kunnen klanten om 8:00 uur beginnen met het plaatsen van afhaalbestellingen.

Om afhalen en bezorgen in te stellen:

1. Voer je bedrijfslocatie(s) in de Bedrijfsgegevens-instellingen in.
    Let op: Momenteel kun je meerdere bezorglocaties instellen, maar niet meerdere afhaallocaties.
  2. Ga naar Instellingen voor Online bestellen op het dashboard van je website.
  3. Klik op Afhalen en bezorgen.
  4. Selecteer wat je wilt instellen:

Stap 4 | Stel belasting in

Stel belasting in om ervoor te zorgen dat je voldoet aan lokale regelgeving. Klanten zien de belastinggegevens tijdens het afrekenen.
Als je ook Wix Stores of Wix Bookings op je website gebruikt, kun je de belastinginning voor al je zakelijke oplossingen op dezelfde plek instellen.
Belangrijk:
Op verschillende locaties gelden andere belastingregels. Raadpleeg een accountant of je lokale belastingdienst voor specifieke informatie die relevant is voor jouw bedrijf.

Stap 5 | Selecteer extra betaalinstellingen

Pas de elementen die op de Betaalpagina verschijnen aan je zakelijke behoeften aan.
Tip:
Als je ook Wix Stores of Wix Bookings hebt toegevoegd, zie je extra instellingen die hieronder worden vermeld.

Om extra betaalinstellingen te selecteren:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op eCommerce.
  3. Kies welke instellingen je wilt aanpassen:

Stap 6 | Kies hoe je meldingen verzendt en ontvangt

Kies hoe je op de hoogte wilt worden gehouden van inkomende bestellingen en hoe je klanten op de hoogte wilt stellen.
Er zijn vier manieren waarop je op de hoogte kunt worden gehouden van inkomende bestellingen:
  • Desktop pushmeldingen: Ontvang een browsermelding voor elke bestelling.
  • Dashboardmeldingen: Ontvang een melding in het Wix-dashboard telkens wanneer je een bestelling ontvangt.
  • E-mail: Ontvang een e-mailmelding voor elke bestelling.
  • Wix Owner-app: Download de Wix Owner-app om bestelmeldingen te ontvangen en je restaurant te beheren.
Er zijn ook drie meldingen die je naar klanten kunt sturen. Ze zijn standaard ingeschakeld.
  • Bestelbevestiging
  • Een afhaalbevestigingsbericht
  • Een herinnering over aankomende bestellingen (voor vooruitbestellingen)

Om meldingen in te stellen:

1. Ga naar Instellingen op het dashboard van je website.
  2. Stel meldingen in die je ontvangt en verzendt: