Belastingberekening instellen met behulp van de handmatige methode

Leestijd 4 minuten
Belangrijk:
Deze belastingoplossing is momenteel beschikbaar voor Wix Stores, Wix Bookings en Wix Restaurants Orders (nieuw). Gebruik je een andere app? Klik op een optie hieronder:
Zorg ervoor dat je voldoet aan de lokale belastingvoorschriften door belastinginning op relevante locaties in te stellen. Lees meer over het uitzoeken waar je belasting moet innen
Belangrijk:
In verschillende regio's zijn verschillende belastingregels van toepassing. Raadpleeg een accountant of je lokale belastingdienst voor specifieke informatie die relevant is voor jouw bedrijf.

Stap 1 | Voeg belastinglocaties toe

Begin met het toevoegen van de eerste locatie waar je belasting moet innen. Indien nodig kun je extra locaties toevoegen.

Om belastinglocaties toe te voegen:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Locatie toevoegen.
  3. Selecteer een land in de Land-dropdown.
  4. (Optioneel) Klik op de Belasting afzonderlijk instellen voor elke regio-schakelaar.
    Let op:
    • Laat de schakelaar uitgeschakeld om dezelfde belastingtarieven voor het hele land te innen.
    • De schakelaar wordt niet weergegeven voor de VS, Canada en landen zonder afzonderlijke regio's.
  5. Als je de schakelaar hebt ingeschakeld, selecteer je een of meer staten/provincies, enzovoort in de Regio's-dropdown.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. (Optioneel) Herhaal stap 2-6 om extra belastinglocaties toe te voegen.

Stap 2 | Voer je belastingtarieven in

Nu je de locaties hebt gemaakt waar je belasting moet innen, moet je de belastingtarieven voor elke groep invoeren. Je kunt een tarief invoeren voor producten die zijn gemaakt via Wix Stores, diensten die zijn gemaakt via Wix Bookings, menu-items die zijn gemaakt via Wix Restaurant Orders (Nieuw) en de extra kosten die zijn gekoppeld aan winkel- of restaurantbestellingen.
Screenshot van voorbeeld belastingpagina voor een specifieke locatie
Tips:
  • Op sommige locaties worden digitale producten en verzendkosten niet belast als hetzelfde tarief als voor fysieke producten. Neem contact op met een accountant om te zien of je deze items moet belasten.
  • Om digitale producten en digitale producten tegen een ander tarief te belasten, maak je een belastinggroep (zie hieronder).

Om belastingtarieven in te voeren:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een belastinglocatie.
  3. Voer de tarieven in.
  4. Als je meerdere locaties hebt, herhaal je stap 2 en 3 voor elke locatie.
  5. Klik op Opslaan.

Stap 3 | Stel in hoe belasting wordt weergegeven in je webshop

Bepaal of je artikelen inclusief belasting in je webshop wilt weergeven of bij het afrekenen. Lees meer over het instellen of belasting is inbegrepen in de prijs.

Om in te stellen hoe belasting in je webshop wordt weergegeven:

1. Ga naar je Btw-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een optie:
    • De belasting moet toegevoegd worden bij het afrekenen: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt er € 110,– in rekening gebracht bij het afrekenen.
    • De belasting is al inbegrepen in de prijs van mijn items: Als het belastingtarief bijvoorbeeld 10% is en een klant koopt een product van € 100,–, wordt € 100,– in rekening gebracht bij het afrekenen.

Stap 4 | (Optioneel) Maak belastinggroepen

Let op:
Belastinggroepen zijn momenteel niet beschikbaar voor Wix Bookings-diensten.
Als sommige van je artikelen tegen een ander tarief worden belast, kun je er een aangepaste belastinggroep voor maken.
Als autozitjes bijvoorbeeld zijn vrijgesteld van belasting in een van je belastinglocaties, kun je een belastinggroep voor auto's maken, alle relevante producten aan de groep toevoegen en de groep een belastingtarief van 0% toewijzen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het handmatig innen van belasting.