Wix Forms: Een formulier toevoegen aan en instellen op je website

Leestijd 13 minuten
Wix Forms biedt een volledig aanpasbaar formulier waarmee je met gemak en in stijl informatie van je websitebezoekers kunt verzamelen. Kies uit een reeks templates, die elk klaar zijn om te worden getransformeerd om perfect te voldoen aan jouw unieke behoeften en voorkeuren.
Let op:
Dit artikel leidt je door het proces van het toevoegen en instellen van een formulier. We hebben meer specifieke artikelen over het volgende:

Stap 1 | Voeg een formulier toe aan je website

Voordat je Wix Forms op je website kunt gebruiken, moet je het toevoegen in je Editor. Je kunt kiezen uit verschillende templates, elk gemaakt om te pronken met je formulier en om je gebruikersgegevens op de best mogelijke manier te verzamelen.
Hoe weet ik of ik het oude Wix Forms of het nieuwe Wix Forms gebruik?
Dit artikel zal je helpen de verschillen tussen het oude en nieuwe Wix Forms te begrijpen.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Klik op Nieuw formulier maken en sleep het formulierelement naar de pagina.
    Tip: Je kunt ook een formulier selecteren uit de kant-en-klare templates, waaronder Contact-, Inschrijf- en Bestelformulieren.
Screenshot van het Toevoegen-paneel, met contact- en formulieropties.
Tip:
Je kunt je formulier met één klik op elke pagina van je website weergeven. Om je formulier in te stellen om op alle pagina's te verschijnen, klik je met de rechtermuisknop op het relevante formulier en selecteer je Op alle pagina's weergeven. Je kunt deze optie op elk moment uitschakelen, waardoor het formulier van andere pagina's wordt verwijderd.

Stap 2 | Voeg je formuliervelden toe

Zodra je het formulier aan je website hebt toegevoegd, kun je formuliervelden gebruiken om gerichte gegevens te verzamelen, afgestemd op jouw behoeften. Je kunt op elk moment velden toevoegen of verwijderen door je formulier aan te passen aan de steeds veranderende behoeften.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
Belangrijk:
Wanneer je een formulier maakt, voeg je een Verzend-veld toe zodat je bezoekers de laatste stap van de inzending kunnen voltooien.
  1. Klik in de Editor op het formulier.
  2. Klik op Formulier bewerken om de formulierbouwer te openen.
  3. Klik linksboven op het Bewerken-pictogramom het formulier een naam te geven.
    Tip: Deze formuliernaam is alleen intern zichtbaar om je te helpen deze te identificeren.
  4. Beheer je formuliervelden met behulp van de beschikbare opties
Let op:
De nieuwe Wix Forms-formulieren hebben geen CAPTCHA-veld, omdat alle formulieren al zijn geïntegreerd met spamfilters. Lees meer over spamfilters in de veelgestelde vragen van dit artikel

Stap 3 | Bewerk de instellingen van je formulier en sla op

Pas de instellingen van je formulier aan zodat het wordt weergegeven en zich gedraagt zoals jij het wilt.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
Opmerking over bestelformulieren:
Bestelformulieren zijn gebouwd met de vorige versie van Wix Forms, dus de opties om formuliervelden aan te passen zijn anders. Als je een bestelformulier maakt, volg dan de instructies op het Wix Editor-tabblad.
  1. Klik in de Editor op het formulier.
  2. Kies wat je vervolgens wilt doen:
Let op:
De nieuwe Wix Forms-formulieren hebben geen CAPTCHA-veld, omdat alle formulieren al zijn geïntegreerd met spamfilters. Lees meer over spamfilters in het FAQ-gedeelte van dit artikel
Klaar voor meer?
Ontwerp je formulieren om je bezoekers te boeien met een opvallend ontwerp en functionaliteit.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.