Wix Forms: Een inschrijfformulier toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Bouw je mailinglijst op met een inschrijfformulier. Met inschrijfformulieren kunnen bezoekers zich aanmelden voor je nieuwsbrief, speciale aanbiedingen, zakelijke updates en meer. Zodra ze het formulier hebben ingevuld, worden ze automatisch toegevoegd aan je lijst met contactpersonen met het label 'Abonnee'.
Je kunt ook een 'Abonneren op mailinglijst'-formulierveld toevoegen aan al je zelfstandige formulieren. Stuur de unieke URL naar potentiële abonnees in plaats van ze naar je website te leiden.
Voorbeeld van een inschrijfformulier op een website.
In dit artikel lees je hoe je:

Een inschrijfformulier aan je website toevoegen

Kies een inschrijfformuliertemplate die het beste bij jouw bedrijf past en stel de meldingen ervoor in.

Om een inschrijfformulier aan je website toe te voegen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Scrol omlaag naar het Inschrijven-gedeelte en sleep een formulier naar je website.
  1. Klik op Formulierinstellingen.
  2. Klik links op Instellingen.
  3. Pas de instellingen van je inschrijfformulier aan met behulp van de beschikbare opties:
7.  Klik aan de linkerkant op Bericht sturen.
8.  Kies een optie onder Bij indienen formulier.
  • Succesbericht tonen: Geef een succesbericht weer, zoals 'Bedankt voor het indienen!'
    1. Welk bericht wil je tonen? Voer de weergavetekst in nadat iemand het formulier heeft ingediend.
    2. Hoe lang moet het bericht worden weergegeven na het indienen:Kies Instellen om het aantal seconden in te stellen of selecteer Altijd als je wilt dat het bericht blijft staan totdat de bezoeker weg navigeert.
  • Naar sitepagina of lightbox gaan: Leid bezoekers naar een andere pagina op je website of naar een lightbox (pop-up).
    1. Klik op Kies een link om te selecteren waar het formulier naartoe leidt.
    2. Selecteer een URL-bestemming: Pagina, Webadres, Lightbox of Nergens.
  • Naar externe URL koppelen: Leid bezoekers naar een extern webadres dat geen deel uitmaakt van je website.
    1. Klik op Kies een link om te selecteren waar het formulier naartoe leidt.
    2. Selecteer een URL-bestemming: Pagina, Webadres, Lightbox of Nergens.
  • Link naar bestandsdownload weergeven: Sta bezoekers toe een bestand te downloaden nadat ze het formulier hebben ingediend.
    Let op: Deze functie vereist een Premiumpakket.
    1. Klik op Bestand uploaden om het bestand te kiezen dat je bezoekers zullen downloaden.
    2. Bewerk de tekst van de downloadlink.

Een abonneerveld toevoegen aan een zelfstandig formulier

Als je een zelfstandig formulier maakt met een unieke deel-URL, voeg dan een 'Abonneren op mailinglijst'-veld toe om van elk formulier een mogelijkheid te maken om je mailinglijst op te bouwen.

Om een abonneerveld toe te voegen aan een zelfstandig formulier:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Je zelfstandige formulieren en klik op Bewerken naast een formulier.
  3. Wijs het Abonneren op mailinglijst-veld aan en klik op Toevoegen.
  1. Bewerk in het nieuwe veld de tekst die naast het selectievakje voor abonnees verschijnt (bijvoorbeeld 'Ik wil lid worden van je mailinglijst').
  2. Kies een opt-in methode. Single opt-in betekent dat iedereen die het selectievakje aanvinkt automatisch een abonnee is. Dubbele opt-in vereist een tweede bevestigingsactie via e-mail. Lees meer over enkele versus dubbele opt-in.
  3. (Optioneel) Schakel Verplicht in als je het veld verplicht wilt maken.

Wil je meer te weten komen over het promoten en laten groeien van je bedrijf?
Bekijk de volledige videocursus in Wix Learn over het marktklaar maken van je website.