Wix Forms: Een inschrijfformulier toevoegen en instellen

Leestijd 5 minuten
Bouw je mailinglijst op met een inschrijfformulier. Met inschrijfformulieren kunnen bezoekers zich aanmelden voor je nieuwsbrief, speciale aanbiedingen, zakelijke updates en meer. Zodra ze het formulier hebben ingevuld, worden ze automatisch toegevoegd aan je lijst met contactpersonen met het label 'Abonnee'.
Je kunt ook een 'Abonneren op mailinglijst'-formulierveld toevoegen aan al je zelfstandige formulieren. Stuur de unieke URL naar potentiële abonnees in plaats van ze naar je website te leiden.
Voorbeeld van een inschrijfformulier op een website.
In dit artikel lees je hoe je:

Een inschrijfformulier aan je website toevoegen

Kies een inschrijfformuliertemplate dat het beste bij jouw bedrijf past. Je kunt het personaliseren door de indeling, het ontwerp en de meldingsinstellingen aan je behoeften aan te passen.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  3. Klik op Formulieren.
  4. Scrol omlaag naar het Inschrijven-gedeelte en sleep een formulier naar je website.
screenshot van inschrijfformulier met optie voor bezoekers om zich te abonneren op nieuwsbrief
  1. Klik op Instellingen.
  2. Pas de instellingen van je inschrijfformulier aan met behulp van de beschikbare opties:

Een abonneerveld toevoegen aan een zelfstandig formulier

Je kunt van al je zelfstandige formulieren een mogelijkheid maken om je mailinglijst op te bouwen. Voeg een 'Abonneren op mailinglijst'-selectievakje toe, bewerk de tekst die ernaast verschijnt en beslis of het een verplicht veld is of niet.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Klik op Oude formulieren.
screenshot van het dashboard voor formulieren en inzendingen, met de opties van oude en nieuwe formulieren. oude formulieren gemarkeerd.
  1. Scrol omlaag naar Je zelfstandige formulieren.
  2. Klik naast het betreffende formulier op Bewerken.
  3. Wijs het Abonneren op mailinglijst-veld aan en klik op Toevoegen.
  4. Bewerk in het nieuwe veld de tekst die naast het selectievakje voor abonnees verschijnt (bijvoorbeeld 'Ik wil lid worden van je mailinglijst').
  5. Kies een opt-in-methode
    • Enkele opt-in: Iedereen die het selectievakje aanvinkt, is automatisch een abonnee.
    • Dubbele opt-in: Deze methode vereist een tweede bevestigingsactie via e-mail, naast het selecteren van het selectievakje.
  6. (Optioneel) Schakel Verplicht in als je het veld verplicht wilt maken.
Wil je meer te weten komen over het promoten en laten groeien van je bedrijf?
Bekijk de volledige videocursus in Wix Learn over het marktklaar maken van je website.