Wix Forms: Een opt-in-aanvinkvakje voor abonnees toevoegen aan een websiteformulier

Leestijd 3 minuten
Voeg een opt-in-selectievakje toe aan een van je Wix-formulieren om van je bezoekers met één klik abonnees te maken. Wanneer bezoekers het opt-in-selectievakje voor abonnees selecteren, geven ze je toestemming om hen marketingmateriaal en e-mails te sturen.
Een voorbeeld van een opt-in-selectievakje voor abonnees op een formulier op een live Wix-website
Tip:
Als je het oude Wix Forms gebruikt, heb je ook de mogelijkheid om een inschrijfformulier toe te voegen en in te stellen.

Een opt-in-aanvinkvakje voor abonnees aan je formulier toevoegen:

Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Ga naar je Editor en klik op het relevante formulier.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Selecteer Abonneren.
  4. Klik op het nieuwe veld in je formulier.
  5. Klik op Instellingen en pas het aan met behulp van de beschikbare opties.
    • Bericht bij selectievakje: Werk de tekst naast het selectievakje bij. Het moet bezoekers vertellen wat er gebeurt als ze het selectievakje selecteren, bijvoorbeeld 'Ik wil me abonneren op de nieuwsbrief' of 'Abonneren'.
    • Dit veld is:
      • Standaard aangevinkt: Het selectievakje voor abonnees is automatisch aangevinkt en bezoekers moeten het deselecteren als ze zich niet willen abonneren.
      • Vereist: Bezoekers moeten dit veld invullen voordat ze het formulier verzenden.
    • Dubbele opt-in inschakelen: Bezoekers moeten hun e-mailadres verifiëren voordat ze zich kunnen abonneren op je mailinglijst.
Het opt-in-selectievakje voor abonnees toevoegen aan een bestelformulier in de nieuwe formulierbouwer
Wat nu?
  • Zodra bezoekers het selectievakje selecteren, worden ze toegevoegd als 'abonnees' in je contactenlijst
  • Schakel dubbele opt-in in om abonnees hun e-mailadres te laten verifiëren voordat ze aan abonnees kunnen worden toegevoegd. Dubbele opt-in zorgt ervoor dat je e-mails het juiste publiek bereiken.