Wix Forms: Dubbele opt-in inschakelen voor abonnees

Leestijd 4 minuten
Zorg ervoor dat je e-mails de juiste contacten bereiken door dubbele opt-in in te schakelen voor je formulieren. Dubbele opt-in betekent dat elke bezoeker die zich op je lijst heeft geabonneerd, ook de extra stap moet nemen om hun e-mail te verifiëren. Dit bevestigt hun abonneestatus.
Sommige bedrijven geven de voorkeur aan dubbele opt-in om ervoor te zorgen dat de e-mails in hun abonneelijst actief en correct zijn. Het is ook een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat je de expliciete toestemming van je abonnees hebt.
Lees in dit artikel meer over:

Enkele opt-in versus dubbele opt-in

Klik hieronder op een opt-in-type om meer te lezen over de verschillende opties en hoe ze eruit zien.

Dubbele opt-in inschakelen op je websiteformulieren

Je kunt de dubbele opt-in-optie op elk websiteformulier inschakelen. Ga naar je formulierinstellingen in de Editor om aan de slag te gaan.
Let op:
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Selecteer je formulier in de Editor.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Selecteer het Abonneren-veld.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op de Dubbele opt-in inschakelen-schakelaar:
    • Ingeschakeld: Iedereen die het formulier indient of het selectievakje voor abonnees selecteert, ontvangt een e-mail om hun abonnementsstatus te verifiëren. Zodra ze zijn geverifieerd, worden ze abonnees in je contactenlijst.
    • Uitgeschakeld: Iedereen die het formulier indient of het selectievakje voor abonnees selecteert, wordt automatisch een abonnee in je contactenlijst. Ze hoeven hun status niet te bevestigen.

Dubbele opt-in inschakelen op zelfstandige formulieren

In zelfstandige formulieren kun je nieuwe abonnees hun e-mailadres laten verifiëren door opt-in inschakelen te selecteren. Tijdens het bewerken van het formulier kun je het selectievakje voor abonnementen ook verplicht maken, zodat bezoekers zich moeten abonneren om hun inzending te verzenden.
Goed om te weten:
Bezoekers ontvangen een 'Abonnement bevestigen'-e-mail na het invullen van het formulier en het abonneren op je mailinglijst. Zodra ze hun e-mailadres hebben geverifieerd, verandert hun contactlabel in Abonnee.

Om dubbele opt-in in te schakelen op zelfstandige formulieren:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het zelfstandige formulier op Bewerken.
  3. Klik in het Abonneren op mailinglijst-contactveld op Toevoegen.
    Tip: Als het formulier dit veld al bevat, ga je verder met de volgende stap.
  4. Selecteer Dubbele opt-in als je opt-in-methode.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.