Wix Forms: Dubbele opt-in inschakelen voor abonnees

Leestijd 3 minuten
Zorg ervoor dat je e-mails de juiste contacten bereiken door dubbele opt-in in te schakelen voor je formulier. Dubbele opt-in betekent dat elke bezoeker die zich op je lijst heeft geabonneerd, ook de extra stap moet nemen om hun e-mail te verifiëren. Dit bevestigt hun abonneestatus.
Let op:
Je kunt de dubbele opt-in-optie toevoegen aan elk zelfstandig of websiteformulier, niet alleen aan een inschrijfformulier. Zorg ervoor dat je een opt-in-veld aan het formulier hebt toegevoegd voordat je doorgaat. Lees hoe
Lees in dit artikel meer over:

Enkele opt-in versus dubbele opt-in

Wanneer website-bezoekers een Inschrijfformulier indienen of opt-in-vakje voor abonnees selecteren op een formulier voordat ze het indienen, betekent dit dat ze toestemming geven om e-mails en communicatie van je te ontvangen. Deze bevestiging wordt single opt-in genoemd, omdat bezoekers één handeling hebben uitgevoerd (het formulier invullen of het selectievakje aanvinken) om hun toestemming te bevestigen.
Dubbele opt-in betekent dat nadat bezoekers de eerste opt-in-actie hebben uitgevoerd, ze ook hun e-mailadres moeten verifiëren voordat ze abonnee kunnen worden. Als dubbele opt-in is ingeschakeld, worden bezoekers nog steeds aan je contactenlijst toegevoegd nadat ze het formulier hebben ingediend, maar hun abonneestatus wordt Abonnement in behandeling totdat ze hun e-mailadres hebben bevestigd.

Om abonnee te worden, hoeft je bezoeker alleen maar op Abonnement bevestigen in de e-mail te klikken. Dit verwijdert het label Abonnement in behandeling van je contactpersoon en voegt hen toe aan je mailinglijst.

Dubbele opt-in inschakelen op je websiteformulieren

Je kunt de optie voor dubbele opt-in inschakelen op elk websiteformulier. Als het formulier geen inschrijfformulier is, zorg er dan voor dat je ook een opt-in-aanvinkvakje voor abonnees  toegevoegd hebt aan je veld.
Sommige bedrijven geven de voorkeur aan dubbele opt-in om ervoor te zorgen dat de e-mails in hun abonneelijst actief en correct zijn, aangezien contactpersonen naar hun inbox moeten gaan en de e-mail moeten bevestigen. Het is ook een goede gewoonte om ervoor te zorgen dat je de expliciete toestemming van je abonnee hebt dat ze je e-mails willen ontvangen.

Om dubbele opt-in op een websiteformulier in te schakelen:

1. Selecteer je formulier in de Editor.
  2. Klik op Formulierinstellingen.
  3. Klik op Instellingen in het linkermenu.
  4. Klik onderaan op Abonnee dubele opt-in.
  5. Klik op Dubbele opt-in inschakelen om deze in te schakelen.

Dubbele opt-in inschakelen op zelfstandige formulieren

Voeg een contactveld voor 'Abonneren op mailinglijst' toe aan een op zelfstandig formulier en selecteer dubbele opt-in als je wilt dat abonnees hun e-mailadres verifiëren. Je kunt dit veld verplicht maken als bezoekers zich moeten inschrijven voordat ze het formulier verzenden.

Om dubbele opt-in in te schakelen op zelfstandige formulieren:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het zelfstandige formulier op Bewerken.
  3. Klik op Toevoegen bij het Abonneren op mailinglijst-veld om een abonneergedeelte aan je formulier toe te voegen als je er nog geen hebt
  4. Selecteer Dubbele opt-in als je opt-in-methode.
Bezoekers ontvangen een e-mail ter bevestiging van hun inschrijving na het invullen van het zelfstandige formulier en het inschrijven op de mailinglijst. Zodra ze hun e-mailadres hebben geverifieerd, verandert hun contactlabel in Abonnee.