Wix Formulieren: Kiezen wie op de hoogte wordt gesteld van formulierinzendingen

Leestijd 6 minuten
Bepaal wie een melding ontvangt nadat een bezoeker een formulier heeft ingevuld. Website-medewerkers kunnen formulierinzendingen rechtstreeks ontvangen en beantwoorden vanuit Wix Inbox, de mobiele apps en vanuit hun persoonlijke e-mails. Je kunt ook externe e-mails op de hoogte stellen die geen verband houden met je website.
Let op:
Website-medewerkers moeten Wix Inbox-machtigingen krijgen. Ga naar Rollen en machtigingen op je dashboard om Wix Inbox-machtigingen toe te voegen of verwijderen.
Lees in dit artikel meer over:

Soorten meldingen

Er zijn verschillende meldingsopties, afhankelijk van de Editor die je gebruikt.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
Wanneer iemand een formulier indient, wordt standaard automatisch een e-mail verzonden naar de website-eigenaar om hen op de hoogte te stellen van de inzending. Deze e-mailmelding is gemaakt met Wix Automations.

Je kunt de automatisering echter altijd bewerken om te kiezen wie op de hoogte wordt gesteld: de website-eigenaar of andere e-mailadressen. Je kunt deze automatisering ook bewerken om meer e-mails toe te voegen, de titel en hoofdtekst van het bericht te wijzigen.

De e-mailadressen die je hebt gekozen, ontvangen een e-mail van 'no-reply@wix.com', om hen op de hoogte te stellen van de indiening.

Tip:
Op dit moment is het niet mogelijk om indieningen te ontvangen in Wix Inbox wanneer je het nieuwe Wix Forms gebruikt.  Stem voor deze functie

Kiezen wie op de hoogte wordt gesteld van formulierinzendingen

Selecteer ontvangers voor meldingen voor het indienen van formulieren. Kies of je de meldingen naar jezelf, je medewerkers of zelfs externe e-mailadressen wilt sturen.
Nieuwe Wix Forms
Oude Wix Forms
  1. Ga naar Formulieren en inzendingen op het dashboard van de website.
  2. Klik naast een formulier op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Meldingen instellen.
    Tip: Dit leidt je door naar de actieve e-mailautomatisering voor dit formulier.
  4. Klik naast de betreffende automatiseringen op het Meer acties-pictogram.
    Tip: De automatisering moet 'Formulier ingediend > Ontvang een e-mail' als trigger en actie hebben).
  5. Klik op Bewerken.
  6. Scrol omlaag naar de automatiseringsactie en klik op de Actie-dropdown.
    Tip: De actie moet 'Ontvang een e-mail' zijn.
  7. Selecteer Specifieke e-mailadressen onder Verstuur de e-mail naar.
  8. Voer de e-mails in die je wilt dat de formulierindieningsmeldingen ontvangen.
    Let op: Als je nog steeds wilt dat de website-eigenaar de meldingen ontvangt, voeg je het e-mailadres van de website-eigenaar toe aan de lijst.
  9. Klik op Opslaan.
Het aanpassen van de automatisering die bepaalt wie op de hoogte wordt gesteld voor formulierinzendingen, het invoeren van een aangepast e-mailadres