Wix Formulieren: Kiezen wie op de hoogte wordt gesteld van formulierinzendingen

Leestijd 4 minuten
Bepaal wie een melding ontvangt nadat een bezoeker een formulier heeft ingevuld. Website-medewerkers kunnen formulierinzendingen rechtstreeks ontvangen en beantwoorden vanuit Wix Inbox, de mobiele apps en vanuit hun persoonlijke e-mails. Je kunt ook externe e-mails op de hoogte stellen die geen verband houden met je website.
Let op:
Website-medewerkers moeten Wix Inbox-machtigingen krijgen. Ga naar Rollen en machtigingen op je dashboard om Wix Inbox-machtigingen toe te voegen of verwijderen.

Lees meer over:

Soorten meldingen

Er zijn 2 opties om te kiezen hoe je op de hoogte wilt worden gehouden van formulierinzendingen:
  1. Inbox, e-mail en mobiele app: Jij en eventuele website-medewerkers worden op de hoogte gebracht via hun persoonlijke e-mails, Wix Inbox en in de Wix Owner-app. Dit is de aanbevolen optie.
  2. Alleen e-mail: Voor externe e-mailadressen die geen deel uitmaken van je website.
Let op:
De e-mailmeldingen die je hebt ingesteld voor het indienen van formulieren zijn anders dan het e-mailadres dat je hebt opgegeven voor Inbox-meldingen. Lees hoe je e-mailmeldingen beheert.

Inbox, e-mail en mobiele app-meldingen

De voordelen van Wix Inbox, e-mail en mobiele app zijn onder meer:
  • Website-medewerkers kunnen onderaan de formulierinzending op 'Nu reageren' klikken. Wix Inbox wordt dan automatisch geopend.
  • Alle gesprekken na de eerste indiening van het formulier worden gedocumenteerd en zijn zichtbaar voor alle medewerkers met Inbox-machtigingen, zodat iedereen erop kan inhaken en reageren.
  • Medewerkers kunnen ook rechtstreeks op 'Antwoorden' klikken op een e-mail vanuit hun persoonlijke inbox en het bericht wordt verzonden vanaf een ID-e-mailadres in plaats van hun eigen e-mailadres.

Alleen e-mailmeldingen

Je kunt er ook voor kiezen om formulierinzendingen naar externe e-mailadressen te sturen die geen website-medewerkers zijn. Als je deze optie kiest, verschijnen vervolggesprekken na de eerste indiening van het formulier niet in Wix Inbox.
Als je 'Alleen e-mail' kiest, let dan op het volgende:
  • Formulierinzendingen verschijnen in Wix Inbox, maar eventuele antwoorden of verdere correspondentie worden niet gevolgd.
  • Het e-mailadres ontvangt geen meldingen van hun desktop of de mobiele Wix-apps over formulierinzendingen.
  • De meldingse-mail bevat geen Nu reageren-knop die naar de Wix Inbox leidt. In plaats daarvan moeten ze reageren op het ingediende formulier met de reguliere 'Antwoorden'-knop.

Kiezen wie op de hoogte wordt gesteld van formulierinzendingen

Je kunt website-medewerkers en externe e-mails toevoegen aan de meldingen van een formulier via de formulierinstellingen in je dashboard.

Om te kiezen wie op de hoogte wordt gesteld van formulierinzendingen:

1. Ga naar Formulieren op het dashboard van je website.
  2. Kies een formulier om de instellingen bij te werken:
    • Voor websiteformulieren:
      1. Klik naast een websiteformulier op het Meer acties-pictogram.
      2. Klik op Meldingen instellen.
        Let op:
        Mogelijk word je gevraagd je website te publiceren vanuit de Editor voordat je verder kunt gaan.
    • Voor zelfstandige formulieren:
      1. Klik naast het zelfstandige formulier op het Meer acties-pictogram
      2. Klik op Formulierinstellingen.
  3. Kies onder Meldingen hoe je meldingen wilt ontvangen en anderen wilt informeren:
4. Selecteer het selectievakje om de inzending van een bezoeker op te nemen als PDF-bijlage voor de e-mailmelding.
Let op:
Voor de website-eigenaar worden e-mails voor het indienen van formulieren standaard verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Wix-account.