Wix Forms: Betalingen aan een websiteformulier toevoegen

Leestijd 13 minuten
Voeg betalingen toe aan formulieren zodat bezoekers producten kunnen kopen, zich kunnen registreren voor fitnesslessen of 1-op-1-diensten kunnen kopen. Zodra een bezoeker het formulier indient, wordt deze naar een betaalpagina geleid om de betaling te voltooien.

Stap 1 | Voeg een formulier toe aan je website

Voeg een formulier toe aan je website om waardevolle inzichten te verzamelen terwijl je bezoekers vragen kunnen indienen, zich kunnen abonneren op nieuwsbrieven, aankopen kunnen doen en meer.

Om een formulier toe te voegen:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Selecteer een formulier dat betalingen toestaat en sleep het naar je website.
Met welke formulieren kunnen betalingen worden uitgevoerd?
Je kunt betalingen accepteren met bestel-, registratie-, donatie-, sollicitatie-, feedback-, aanvraag-, verklarings- en inschrijfformulieren.

Stap 2 | Stel betalingen in je formulierinstellingen in

Nu je een formulier hebt toegevoegd, is het tijd om de producten of diensten in te stellen die bezoekers via het formulier zullen kopen.
Tip:
Schrijf een paar details over je product of dienst in je formulier om je websitebezoekers meer informatie te geven over wat ze kopen.

Om betalingen in te stellen:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik op het formulier waaraan je betalingen wilt toevoegen.
  2. Klik op Formulierinstellingen.
  3. Klik op Betaling.
  4. Klik op Beginnen om betalingen op dit formulier in te stellen.
  5. Klik op Volgende
  6. Kies een type betaalformulier en vul de relevante gegevens in:

Stap 3 | Koppel een betaalprovider

De laatste stap, voordat je kunt beginnen met het innen van betalingen via je formulier, is het koppelen van een betaalprovider die aan je behoeften voldoet.
Heb je al een betaalprovider gekoppeld?
Dan kun je deze stap overslaan.

Om een betaalprovider te koppelen:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik op Betaalmethode koppelen.
  2. Stel je betaalprovider in.
  3. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar je formulierinstellingen.
  4. Klik op Volgende.
  5. (Als je je website nog niet hebt geüpgraded) Klik op Upgraden.
  6. Klik op Klaar.
Tip:
Het groene vinkje naast Status op het Betaling-tabblad geeft aan dat je formulier klaar is om betalingen te ontvangen. Als je problemen ondervindt bij het koppelen van het formulier, ga dan naar het Veelgestelde vragen-gedeelte hieronder.
En nu?
Ontwerp je formulieren om de formuliervelden en achtergrond aan te passen aan jouw merk.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: