Wix Forms: Betalingen aan een websiteformulier toevoegen

Leestijd 12 minuten
Voeg betalingen toe aan formulieren zodat bezoekers producten kunnen kopen, zich kunnen registreren voor fitnesslessen of 1-op-1-diensten kunnen kopen. Zodra een bezoeker het formulier indient, wordt deze naar een betaalpagina geleid om de betaling te voltooien.

Stap 1 | Voeg een formulier toe aan je website

Voeg een formulier toe aan je website om waardevolle inzichten te verzamelen terwijl je bezoekers vragen kunnen indienen, zich kunnen abonneren op nieuwsbrieven, aankopen kunnen doen en meer.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik links in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Selecteer een formulier dat betalingen toestaat en sleep het naar je website.
Met welke formulieren kunnen betalingen worden uitgevoerd?
Je kunt betalingen accepteren met bestel-, registratie-, donatie-, sollicitatie-, feedback-, aanvraag-, verklarings- en inschrijfformulieren.
  1. Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Kies uit de volgende opties:
    • Maak een nieuw formulier.
    • Voeg een bestaand formulier toe.
    • Selecteer een formuliertemplate.
  4. Sleep het gewenste formulier naar de pagina.
  1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Formulieren.
  3. Kies uit de volgende opties:
    • Maak een nieuw formulier.
    • Voeg een bestaand formulier toe.
    • Selecteer een formuliertemplate.
  4. Sleep het gewenste formulier naar de pagina.

Stap 2 | Stel betalingen in je formulierinstellingen in

Nu je een formulier hebt toegevoegd, is het tijd om de producten of diensten in te stellen die bezoekers via het formulier zullen kopen.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik op het formulier waaraan je betalingen wilt toevoegen.
  2. Klik op Formulierinstellingen.
  3. Klik op Betaling.
  4. Klik op Beginnen om betalingen op dit formulier in te stellen.
  5. Klik op Volgende
  6. Kies een type betaalformulier en vul de relevante gegevens in:

Enkel item

Bied een enkel item aan op je formulier tegen een vaste prijs.
  1. Selecteer Enkel item.
  2. Klik op Volgende.
  3. Voer een naam in voor het item/de dienst die je verkoopt onder Itemnaam.
  4. Voer de prijs in onder Itemprijs.
  5. Klik op Volgende.

Lijst van items

Bezoekers selecteren een artikel/dienst die ze willen kopen uit een lijst op het formulier. Je kunt maximaal 25 items toevoegen.
  1. Selecteer Lijst van items.
  2. Klik op Volgende.
  3. Voer de naam van elk item/dienst in onder Itemnaam .
  4. Voer de prijs voor elk artikel/dienst in onder Itemprijs .
  5. (Optioneel) Klik op +Item toevoegen.
  6. Klik op Doorgaan als je klaar bent met de lijst.

Bezoekers voeren de prijs in

Laat bezoekers het bedrag invoeren dat ze willen betalen. Dit is ideaal voor donaties aan goede doelen, enzovoort.
  1. Selecteer Bezoekers voeren de prijs in.
  2. Klik op Volgende.
  3. Voer de Itemnaam in (bijvoorbeeld het goede doel).
  4. Voer de Standaardprijs in die je aan je bezoekers wilt voorstellen.
  5. Stel de minimum- en maximumprijs in die bezoekers kunnen betalen onder Prijsbereik.
  6. Klik op Volgende.
  1. Klik op het formulier waaraan je betalingen wilt toevoegen.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Klik onder Transactievelden op Product.
  4. Klik op Betaalpagina installeren.
    Let op: Als je het Productbestelformulier-template hebt toegevoegd, sla deze stap dan over.
  5. Klik op het Algemeen-tabblad.
  6. Afhankelijk van of je een enkel product of meerdere producten wilt verkopen, volg je de onderstaande stappen.

Enkel product

1. Geef een korte titel die mensen vertelt waar je om vraagt in het veld.
    Let op: Om de titel te verbergen, klik je op het Meer acties-pictogramen vervolgens op Veldtitel verbergen.
  2. Voer de naam van je product in, selecteer een afbeelding en stel de prijs voor je product in.
  3. (Optioneel) Klik op het Meer acties-pictogramen selecteer Standaard inschakelen.
  4. Stel de productopties in die aan jouw behoeften voldoen:
    • Een van elk: Bied één item op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Veelvouden van elk: Bied veelvouden van je item op je formulier aan voor een vaste prijs.
  5. Verplicht veld: Maak dit veld verplicht voor bezoekers om in te vullen.
  6. Veldbeschrijving: Voeg een opmerking toe met details of instructies over het veld.

Meerdere producten

1. Geef een korte titel die mensen vertelt waar je om vraagt in het veld.
    Let op: De titel kan worden verborgen door op het Meer acties-pictogramte klikken en vervolgens op Veldtitel verbergen te klikken.
  2. Voer de naam van je eerste product in, klik op het Toevoegen-pictogram om een afbeelding uit je websitebestanden te selecteren die moet worden weergegeven en stel de prijs voor je product in.
  3. Klik op Product toevoegen om meer product(en) toe te voegen.
  4. Voer de naam van je extra product(en) in, klik op het Toevoegen-pictogram om een afbeelding uit je websitebestanden te selecteren die moet worden weergegeven en stel de prijs voor je product(en) in.
  5. (Optioneel) Klik op het Meer acties-pictogramom producten omhoog of omlaag te verplaatsen in je productlijst, standaard aan te vinken of producten te verwijderen.
  6. Stel de productopties in die aan jouw behoeften voldoen:
    • Een van elk: Bied een van elk item op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Veelvouden van elk: Bied veelvouden van elk van je items op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Slechts één: Bied slechts één van je items op je formulier aan voor een vaste prijs.
  7. Verplicht veld: Maak dit veld verplicht voor bezoekers om in te vullen.
  8. Veldbeschrijving: Voeg een opmerking toe met details of instructies over het veld.

Goed om te weten:
Ga naar het Geavanceerd-tabblad om de sleutel van het productveld en de afbeeldingsgrootte te bewerken. Met een Veld-sleutel kun je snel naar het productveld in code verwijzen. Met Beeldgrootte aanpassen kun je kiezen of de afbeelding in de productthumbnail moet passen of deze moet vullen.
Heb je een bestelformulier-template toegevoegd?
Deze templates gebruiken de oude Wix Forms. Volg in plaats daarvan de stappen op het Wix Editor-tabblad.
  1. Klik op het formulier waaraan je betalingen wilt toevoegen.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Klik onder Transactievelden op Product.
  4. Klik op Betaalpagina installeren.
    Let op: Als je het Productbestelformulier-template hebt toegevoegd, sla deze stap dan over.
  5. Klik op het Algemeen-tabblad.
  6. Afhankelijk van of je een enkel product of meerdere producten wilt verkopen, volg je de onderstaande stappen.

Enkel product

1. Geef een korte titel die mensen vertelt waar je om vraagt in het veld.
    Let op: De titel kan worden verborgen door op het Meer acties-pictogram te klikken en vervolgens op Veldtitel verbergen te klikken.
  2. Voer de naam van je product in, selecteer een afbeelding uit je websitebestanden die moet worden weergegeven en stel de prijs voor je product in.
  3. (Optioneel) Klik op het Meer acties-pictogramen selecteer Standaard inschakelen.
  4. Stel de productopties in die aan jouw behoeften voldoen:
    • Een van elk: Bied één item op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Veelvouden van elk: Bied veelvouden van je item op je formulier aan voor een vaste prijs.
  5. Verplicht veld: Maak dit veld verplicht voor bezoekers om in te vullen.
  6. Veldbeschrijving: Voeg een opmerking toe met details of instructies over het veld.

Meerdere producten

1. Geef een korte titel die mensen vertelt waar je om vraagt in het veld.
    Let op: De titel kan worden verborgen door op het Meer acties-pictogram te klikken en vervolgens op Veldtitel verbergen te klikken.
  2. Voer de naam van je eerste product in, klik op het Toevoegen-pictogram om een afbeelding uit je websitebestanden te selecteren die moet worden weergegeven en stel de prijs voor je product in.
  3. Klik op Product toevoegen om meer product(en) toe te voegen.
  4. Voer de naam van je extra product(en) in, klik op het Toevoegen-pictogram om een afbeelding uit je websitebestanden te selecteren die moet worden weergegeven en stel de prijs voor je product(en) in.
  5. (Optioneel) Klik op het Meer acties-pictogramom producten omhoog of omlaag te verplaatsen in je productlijst, standaard aan te vinken of producten te verwijderen.
  6. Stel de productopties in die aan jouw behoeften voldoen:
    • Een van elk: Bied een van elk item op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Veelvouden van elk: Bied veelvouden van elk van je items op je formulier aan voor een vaste prijs.
    • Slechts één: Bied slechts één van je items op je formulier aan voor een vaste prijs.
  7. Verplicht veld: Maak dit veld verplicht voor bezoekers om in te vullen.
  8. Veldbeschrijving: Voeg een opmerking toe met details of instructies over het veld.

Goed om te weten:
Ga naar het Geavanceerd-tabblad om de sleutel van het productveld en de afbeeldingsgrootte te bewerken. Met een Veld-sleutel kun je snel naar het productveld in code verwijzen. Met Beeldgrootte aanpassen kun je kiezen of de afbeelding in de productthumbnail moet passen of deze moet vullen.
Tip:
Schrijf een paar details over je product of dienst in je formulier om je websitebezoekers meer informatie te geven over wat ze kopen.

Stap 3 | Koppel een betaalprovider

De laatste stap, voordat je kunt beginnen met het innen van betalingen via je formulier, is het koppelen van een betaalprovider die aan je behoeften voldoet.
Heb je al een betaalprovider gekoppeld?
Dan kun je deze stap overslaan.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik op Betaalmethode koppelen.
  2. Stel je betaalprovider in.
  3. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar je formulierinstellingen.
  4. Klik op Volgende.
  1. (Als je je website nog niet hebt geüpgraded) Klik op Upgraden.
  2. Klik op Klaar.
Tip:
Het groene vinkje naast Status op het Betaling-tabblad geeft aan dat je formulier klaar is om betalingen te ontvangen. Als je problemen ondervindt bij het koppelen van het formulier, ga dan naar het Veelgestelde vragen-gedeelte hieronder.
  1. Klik op Betaling koppelen.
  2. Stel je betaalprovider in op het Betalingen ontvangen-tabblad.
  3. (Als je je website nog niet hebt geüpgraded) Klik op Upgraden.
  4. Klik op Terug naar formulieren om terug te gaan naar je formulierinstellingen.
  1. Klik op Opslaan
  2. Klik op Publiceren om je formulier op je website te zien.
Onthoud:
Als je je eigen formulier maakt, vergeet dan niet om een Indienen-veld toe te voegen, zodat je bezoekers hun inzendingen kunnen delen.
  1. Klik op Betaling koppelen.
  2. Stel je betaalprovider in op het Betalingen ontvangen-tabblad.
  3. (Als je je website nog niet hebt geüpgraded) Klik op Upgraden.
  4. Klik op Terug naar formulieren om terug te gaan naar je formulierinstellingen.
  1. Klik op Opslaan
  2. Klik op Publiceren om je formulier op je website te zien.
Onthoud:
Als je je eigen formulier maakt, vergeet dan niet om een Indienen-veld toe te voegen, zodat je bezoekers hun inzendingen kunnen delen.
En nu?
Ontwerp je formulieren om de formuliervelden en achtergrond aan te passen aan jouw merk.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen:

Hoe zie ik alle geïnde betalingen op het formulier?

Om je betalingen te beheren, ga je naar Betalingen op het dashboard van je website.

Let op: Als je een handmatige betaalmethode gebruikt, worden de transactiegegevens opgeslagen in de inzendingtabel van het formulier, maar verschijnen niet op het Transacties-tabblad.

Worden de verkopen die ik doe met behulp van mijn formulier weerspiegeld in de productvoorraad van mijn website?

Nee, het formulier is niet gekoppeld aan de productvoorraad van de website. Ga naar Alle betalingen om je transacties te bekijken.

Hoe verwijder ik de betaaloptie van mijn formulier?

Als je het product of de dienst niet meer verkoopt, kun je de betalingsoptie uit het formulier verwijderen. Bezoekers worden dan niet meer naar de afrekenpagina gestuurd.

Om de betaaloptie in de Wix Editor te verwijderen:
  1. Selecteer het formulier in je Editor.
  2. Klik op Formulierinstellingen
  3. Klik op het Betaling-tabblad.
  4. Klik naast Status: Accepteert betalingen op het Instellingen-pictogram.
  5. Klik op Betaling verwijderen

6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Om de betaaloptie in Editor X/Studio Editor te verwijderen:
  1. Selecteer het formulier in je Editor.
  2. Klik op Formulier bewerken.
  3. Selecteer het Product-veld op je formulier.
  4. Klik op Verwijderen

Wat als ik de volgende foutmelding zie: 'Je kunt bijna betaald worden'?

Als je een betaalmethode aan je formulier hebt gekoppeld, maar je website niet hebt geüpgraded, zie je een oranje waarschuwing op het Betaling-tabblad met het bericht 'Je kunt bijna betaald worden.' Klik op Upgraden om een Premiumpakket te selecteren en betalingen op je formulier te accepteren.