Wix Restaurants: Wix Table Reservations toevoegen en instellen

Leestijd 8 minuten
Voeg de Wix Table Reservations-app toe aan je Wix Restaurant-website om je klanten online een tafel te laten reserveren.

Zodra je de app hebt toegevoegd, kun je alle reserveringen van je restaurant beheren vanaf het dashboard van je website. Voeg de tafels van je restaurant, de groepsgrootte en de omlooptijd toe, kies wanneer klanten een tafel kunnen reserveren en voor hoe lang. Je kunt ook het totale aantal gasten of groepen instellen die binnen een tijdsbestek van 15 minuten een tafel kunnen reserveren om drukte te voorkomen.
Wanneer je de app toevoegt, krijg je 3 nieuwe pagina's op je website die je kunt aanpassen in de Editor:
  • Reserveringen: Klanten vullen het tafelreserveringsformulier in.
  • Gegevens reservering: Klanten bekijken hun boeking en voeren hun persoonlijke gegevens in om hun tafelreservering te voltooien.
  • Reserveringsbevestiging: Klanten zien deze bevestigingspagina nadat ze met succes een reservering op je website hebben voltooid. Ze kunnen de reservering aan hun agenda toevoegen, de reservering annuleren of teruggaan naar de homepage van je website.
Voordat je begint:
  • Je hebt een Premiumpakket nodig om Wix Table Reservations te gebruiken. Zonder Premiumpakket kun je alleen handmatig reserveringen toevoegen. Klanten kunnen op je website niet zelf een tafel reserveren.
  • Zorg ervoor dat je je bedrijfsgegevens toevoegt, inclusief de naam, locatie, contactgegevens en openingstijden.
Een screenshot van de widget voor tafelreserveringen op een live Wix-website

Stap 1 | Voeg de Wix Table Reservations-app toe aan je website

Voeg om te beginnen de Wix Table Reservations-app toe aan je website.

Om de Wix Table Reservations-app toe te voegen:

Wix Editor
Studio Editor
Owner-app
  1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Gebruik de zoekbalk om Wix Table Reservations te vinden.
  3. Klik op Toevoegen aan website

Stap 2 | Stel Wix Table Reservations in op je dashboard

Zodra je Wix Table Reservations hebt toegevoegd, ga je naar het dashboard van je website om je tafels, beschikbaarheidstijden, groepsgroottes en omlooptijden toe te voegen. Stel je reserveringsformulierdetails, beleid en meldingen in die je ontvangt en naar je klanten verzendt.

Om Table Reservations in te stellen op het dashboard van je website:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Klik op de Online reserveringen-schakelaar om online reserveringen in of uit te schakelen:
    • Online reserveren staat aan: Klanten kunnen een tafel reserveren op je website.
    • Online reserveringen staan uit: De reserverings-app verschijnt op je website, maar klanten kunnen geen tafel reserveren.
  4. Klik op Tafelbeheer om de tafels toe te voegen die je in je restaurant hebt. Let op: Als je een visuele plattegrond wilt gebruiken, raden we aan tafels in de plattegrond zelf aan te maken, in plaats van in de instellingen voor Tafelbeheer . Lees hoe
5. Klik op Online reserveringen om beschikbaarheid in te stellen voor het accepteren van online reserveringen, groepsgrootte en duur, en meer.
6. Klik bovenaan op Tafelreserveringen en vervolgens op Reserveringsformulierom een reserveringsbeleid, aangepaste berichten en meer toe te voegen.
7. Klik bovenaan op Tafelreserveringen en vervolgens op Meldingen om de meldingen te bekijken die je ontvangt en naar klanten verzendt.

Stap 3 | Pas de pagina's op je website aan

De app bevat 3 nieuwe pagina's op je website die je kunt aanpassen in de Editor: Reserveringen, Gegevens reservering en Reserveringsbevestiging. Klanten zien deze pagina's bij het reserveren van een tafel op je website.
Gif die klanten laat zien dat ze een tafel boeken op je live website.
Je kunt tussen je app-pagina's navigeren met behulp van de Pagina wisselen-dropdown bovenaan de Editor:
Screenshot van schakelen tussen 3 van je Reserveringspagina's in de Editor.

a | Pas je reserveringspagina aan

1. Ga naar de Reserveringspagina in je Editor:
    1. Klik op de Pagina wisselen-dropdown bovenaan de Editor.
    2. Klik onder Wix Table Reservations op Reserveren.
  2. Klik op de Reserveringen-app.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beheren om reserveringen op het dashboard van je website te beheren.
  5. Klik op Weergeven om de locaties op te geven die op het reserveringsformulier moeten worden weergegeven.
  6. Klik op Indeling om tekstuitlijning, formulierindeling en spatiëring te kiezen.
  7. Klik op Ontwerp om het algemene ontwerp van het reserveringsformulier, de tijdvakken en de knop aan te passen.
  8. Klik op Teksten om de titel, beschrijving en het knoplabel op je reserveringsformulier te wijzigen.
  9. Klik op Add-ons om het formulier of de knop toe te voegen aan een andere pagina op je website.

b | De Gegevens reservering-pagina aanpassen

1. Ga naar de Gegevens reservering-pagina in je Editor:
    1. Klik op de Pagina wisselen-dropdown bovenaan de Editor.
    2. Klik onder Wix Table Reservations op Gegevens reservering.
  2. Klik op de Reserveringen-app.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Ontwerp om het algemene ontwerp van de pagina, details en timer, tekstvelden en knop aan te passen.
  5. Klik op het Tekst-tabblad om de titel en het knoplabel te wijzigen.
  6. Klik op Add-ons om het formulier of de knop toe te voegen aan een andere pagina op je website.

c| Pas je Reserveringsbevestigingspagina aan

1. Ga naar de Reserveringsbevestigingspagina in je Editor:
    1. Klik op de Pagina wisselen-dropdown bovenaan de Editor.
    2. Klik onder Wix Table Reservations op Reserveringsbevestiging.
  2. Klik op de Reserveringen-app.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Ontwerp om het algemene ontwerp van de Reserveringsbevestigingspagina en -knop aan te passen.
  5. Klik op Add-ons om het formulier of de knop toe te voegen aan een andere pagina op je website.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over de Wix Table Reservations-app.