Wix Restaurants: Beschikbaarheid voor online reserveringen instellen

Leestijd 3 minuten
Met de Wix Table Reservations-app kunnen gasten online een tafel reserveren op basis van de beschikbaarheid van je restaurant. Je hebt volledige controle over de planning van je restaurant voor het accepteren van online reserveringen, inclusief de dagen en tijden van de eerste en laatste zit, de maximale groepsgrootte, en de duur van de reservering. Je kunt er ook voor kiezen om handmatige goedkeuring van reserveringen te vereisen voordat ze hun tafelreserveringen bevestigen.

Om de omzettijd effectief te beheren, kun je regels instellen voor de duur van tafelreserveringen. Begin met het instellen van een standaardduur voor alle reserveringen en voeg vervolgens regels toe op basis van het aantal gasten om ervoor te zorgen dat elke groep voldoende tijd heeft om van hun maaltijd te genieten. Je kunt ook een limiet instellen voor de beschikbaarheid van reserveringen om te voorkomen dat gasten in hetzelfde tijdvak van 15 minuten arriveren.

Om je beschikbaarheid in te stellen:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Klik op Online reserveringen.
  4. Stel de dagen en tijden in waarop gasten online een tafel kunnen reserveren onder Online beschikbaarheid:
    • Klik op Bewerken om de dagen en tijden van de Eerste reservering en Laatste reservering in te stellen.
      A screenshot of setting the days and times of first and last seating for reservations.
      • (Optioneel) Klik op + Speciale dag toevoegen om een evenement toe te voegen dat van invloed is op de beschikbaarheid van je restaurant.
    • Vooraf reserveren: Stel in hoe ver voor de aanvangstijd gasten online een tafel kunnen reserveren.
  5. Stel onder Groepsgrootte het Min en Max aantal gasten in dat online geboekt kan worden.
    • Schakel Toon je telefoonnumer in om gasten je restaurant te laten bellen bij het boeken van reserveringen voor grotere gezelschappen.
    • Klik op de Handmatige goedkeuring vereisen-schakelaar om je goedkeuring te vereisen voordat je reserveringen bevestigt. Voer de groepsgrootte in die je goedkeuring vereist.
Een screenshot van het kiezen van het aantal gasten dat online een reservering kan boeken en degenen die jouw goedkeuring nodig hebben.
  1. Klik onder Omlooptijd op Bewerken om een standaardduur in te stellen voor alle reserveringen en voeg vervolgens regels toe op basis van het aantal gasten:
    • Standaardduur: Stel de duur in voor alle tafelreserveringen.
    • Regels: Voeg regels toe aan de duur van de reservering op basis van het aantal gasten. Je kunt bijvoorbeeld een langere duur toestaan voor grotere feesten en kortere duur voor kleine.
Een screenshot van het instellen van de omlooptijd van je reservering.
  1. Stel een limiet in voor de beschikbaarheid van reserveringen onder Tempo om te voorkomen dat gasten massaal in hetzelfde tijdslot van 15 minuten arriveren.
    • Schakel Maximum aantal gasten per tijdvak van 15 minuten in en stel in hoeveel gasten binnen hetzelfde tijdsbestek van 15 minuten kunnen arriveren.
    • Schakel Maximum aantal groepen per tijdvak van 15 minuten in en stel in hoeveel groepen binnen hetzelfde tijdsbestek van 15 minuten kunnen arriveren.
Een screenshot van het instellen van een limiet voor de beschikbaarheid van reserveringen om de omzet van uw restaurant te beheren.
  1. Klik op Opslaan.