Wix Restaurants: Reserveringsmeldingen naar gasten verzenden

Leestijd 3 minuten
De Wix Table Reservations-app wordt geleverd met 5 vooraf geïnstalleerde geautomatiseerde meldingen die je naar behoefte kunt aanpassen. Je kunt indien nodig zowel e-mail- als sms-meldingen in- of uitschakelen en de e-mail aanpassen aan jouw merk. Deze geautomatiseerde meldingen zorgen ervoor dat je gasten op de hoogte blijven van hun tafelreserveringen bij je restaurant.
Een screenshot van het selecteren van kanalen en het bewerken van e-mail voor een geautomatiseerde melding aan gasten over hun reservering.
In dit artikel lees je meer over:

Soorten meldingen die naar gasten worden verzonden

De volgende e-mail- en sms-meldingen worden automatisch verzonden om gasten op de hoogte te houden van hun tafelreserveringen:
  • Stuur updates over tafelreserveringen: Laat je gasten weten wanneer hun reserveringsgegevens zijn bijgewerkt.
  • Herinner gasten aan een aankomende reservering: Stuur een vriendelijke herinnering de dag voor hun geplande reservering om no-shows te verminderen en een vlotte eetervaring te garanderen.
  • Bevestig annuleringen van tafelreserveringen: Breng gasten onmiddellijk op de hoogte wanneer hun reservering is geannuleerd.
  • Meld gasten dat een tafel handmatig is gereserveerd: Stuur een melding wanneer jij of je team een reservering voor een gast toevoegt.
  • Stuur bevestigingen van tafelreserveringen: Stuur gasten een onmiddellijke bevestiging van hun reservering zodra ze een reservering op je website hebben voltooid.
Een schermafbeelding van je vooraf geïnstalleerde automatiseringen voor tafelreserveringen.

E-mail- en sms-meldingen in- en uitschakelen

Met de Wix Table Reservations-app kun je de geautomatiseerde meldingen die je naar je gasten stuurt, beheren en indien nodig in- of uitschakelen. Je kunt ervoor kiezen om zowel e-mail- als sms-meldingen tegelijk uit te schakelen of de kanalen voor elke melding te selecteren. Dit geeft je controle over de soorten meldingen die je naar je gasten stuurt, zodat ze de informatie krijgen die ze nodig hebben over hun tafelreserveringen.

Om meldingen in en uit te schakelen:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Klik op Meldingen.
  4. Kies wat je wilt doen:
    • Schakel zowel e-mail- als sms-meldingen in/uit: Klik op de schakelaar naast de relevante melding om zowel de e-mail- als sms-meldingen in of uit te schakelen.
    • Kies het kanaal voor de melding: Klik naast de betreffende melding op Automatisering bewerken, selecteer de kanalen die je voor deze melding wilt gebruiken ( E-mail / SMS) en klik op Opslaan.

E-mailmeldingen die naar gasten worden verzonden aanpassen

Met de Wix Table Reservations-app kun je de e-mailmeldingen aanpassen die automatisch naar je gasten worden verzonden over hun tafelreserveringen. Je kunt ook een voorbeeld van je e-mailmeldingen bekijken en een test naar een e-mail naar keuze sturen. Hiermee kun je je gasten een gepersonaliseerde ervaring bieden en ervoor zorgen dat de meldingen passen bij de branding van je restaurant.

Om de e-mailmeldingen die je verzendt aan te passen:

1. Ga naar Tafelreserveringen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Klik op Meldingen.
  4. Klik bij de e-mailmelding die je wilt aanpassen op Automatisering bewerken.
  5. Klik naast E-mail op Bekijken
  6. Klik op Bewerken om je geautomatiseerde e-mail aan te passen.
    Tip: Klik op Voorbeeld en testen om een voorbeeld van de e-mail te zien en een test te verzenden. Klik op Terug naar Bewerken om door te gaan met het bewerken van de e-mail.
  7. Klik rechtsboven op Doorgaan.
  8. Klik op Opslaan.
  9. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het verzenden van meldingen met de Wix Table Reservations-app.