Wix Bookings: Over Wix Bookings

Leestijd 6 minuten
Wix Bookings is een eenvoudig te gebruiken planningssysteem waarmee je leden online kunnen boeken en betalen voor diensten, zodat jij je kunt concentreren op het beheer van je bedrijf.
Of je nu diensten zoals workshops, cursussen of privésessies aanbiedt, online of op een fysieke locatie, Wix Bookings heeft alles voor je.
Belangrijk:
Je kunt Wix Bookings gratis aan je website toevoegen, maar je moet je website upgraden om boekingen te accepteren. Sommige Wix-templates worden geleverd met Wix Bookings.
Een screenshot van boekingsdiensten op een live website.
Lees in dit artikel meer over:

Wix Bookings aan je website toevoegen

Voeg Wix Bookings vanuit de Wix Appmarkt toe aan je website. Voltooi vervolgens de installatie in de Editor van je website.

Om Wix Bookings aan je website toe te voegen:

1. Ga naar de Wix Bookings-app in de Appmarkt.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Ga naar je Editor.
  4. Voltooi de installatie door op Toevoegen aan website of App toevoegen te klikken.
Een screenshot die laat zien hoe je het instellen van Wix Bookings in je Editor kunt voltooien.

Online en offline betalingen ontvangen

Met Wix Bookings kun je je klanten flexibiliteit bieden door zowel online als offline betaalopties te accepteren. Kies uit creditcard, Paypal, of betalingen ter plaatse; wat het beste bij jouw bedrijf en je klanten past.
Belangrijk:
Je moet je website upgraden om online betalingen te accepteren.
Een screenshot die laat zien welke betaalmethoden momenteel actief zijn in het dashboard.

Lidmaatschappen en pakketten verkopen

Het aanbieden van lidmaatschappen en pakketten is een goede manier om je klanten terug te laten komen voor meer, je sessies te vullen en de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden.
Belangrijk:
Lidmaatschappen en pakketten zijn momenteel niet beschikbaar voor cursussen.
Een screenshot die laat zien hoe je een lidmaatschap kunt aanmaken in het Diensten-gedeelte van het dashboard.

Diensten op meerdere locaties aanbieden

Naarmate je bedrijf groeit, kun je via Wix Bookings extra locaties toevoegen waar je je diensten aanbiedt, terwijl je hetzelfde gebruiksgemak voor je klanten behoudt.
Een screenshot die laat zien hoe je locatie- en contactgegevens kunt toevoegen in het dashboard.

Agenda's beheren

De Wix Bookings-agenda, ofwel boekingsagenda, is de plaats waar je je afspraken, lessen en cursussen beheert en indien nodig snel wijzigingen aanbrengt in je planning.
Tip:
Vermijd agendaconflicten tussen je zakelijke en privéleven door je persoonlijke agenda te synchroniseren met je boekingsagenda.
Een screenshot van de boekingsagenda met toegepaste filters.

Het boekingsformulier aanpassen

Het boekingsformulier is een goede manier om meer te weten te komen over je klanten en hun behoeften voordat ze een van je sessies bijwonen.
Of je nu op de hoogte wilt zijn van allergieën, specifieke gezondheidsgegevens zoals blessures of recente operaties, of andere informatie die je moet weten om de best mogelijke service te bieden, zorg ervoor dat je het toevoegt aan het boekingsformulier van je website.
Een screenshot van het boekingsformulier op een live website.

Herinneringsmails of sms-berichten naar klanten sturen

Zorg ervoor dat je klanten eraan denken om te komen opdagen voor hun aankomende diensten door hen 24 uur voor aanvang van een sessie sms-herinneringen of e-mails te sturen.

Eerdere boekingen van klanten bekijken

Bekijk en update eerdere boekingen van klanten, inclusief betaal- en aanwezigheidsinformatie, via het Contacten-tabblad op het dashboard van je website.
Een screenshot die laat zien hoe je een contactpersoon in het dashboard kunt bekijken.
Een screenshot met de boekingsgeschiedenis van een contactpersoon.