Wix Editor: Aangepaste elementen opslaan en hergebruiken (Mijn ontwerpen)

Leestijd 3 minuten
Bewaar het ontwerp van een element of een groep elementen om deze opnieuw te gebruiken in elke Editor-website in je account.

Je kunt een bibliotheek van ontwerpen aanleggen en deze snel en efficiënt aan je websites toevoegen om je uiterlijk consistent te houden.
Lees in dit artikel meer over:

Elementen opslaan in Mijn ontwerpen

Als je een ontwerp maakt dat je opnieuw wilt gebruiken, sla het dan op in het Mijn ontwerpen-paneel.

Om elementen op te slaan in Mijn ontwerpen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de elementen die je op wilt slaan.
  2. Klik op Opslaan in Mijn ontwerpen.
  3. (Optioneel) Voer een naam in voor je ontwerp.
  4. Klik op Opslaan.
Het rechtermuisknopmenu in de Editor. De optie 'Opslaan in mijn ontwerpen' is gemarkeerd.
Zie je een kant-en-klaar ontwerp op een Wix-template?
Je kunt vooraf gemaakte ontwerpen ook opslaan.

Toegang tot en hergebruik van je opgeslagen ontwerpen

Open het Mijn ontwerpen-paneel om de ontwerpen die je hebt opgeslagen te openen en te gebruiken. Dit is een goede manier om de inhoud van je website efficiënt op te bouwen, omdat je het thema van de website zo nodig kunt toepassen op het ontwerp.

Om een opgeslagen ontwerp te openen en opnieuw te gebruiken:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik onderaan op Mijn ontwerpen..
  3. Klik op het betreffende ontwerp op het Meer acties-pictogramen selecteer een optie:
    • Toevoegen: Voeg het ontwerp toe aan de pagina die je aan het bewerken bent.
    • Voeg en pas site thema toe: Voeg het ontwerp toe aan de pagina die je bewerkt en pas het kleur- en het tekstthema toe op de gehele website.
Het Mijn ontwerpen-paneel in de Editor. Het Meer acties-paneel is geopend op een opgeslagen ontwerp.

Ontwerpen beheren

Houd je elementontwerpen georganiseerd door ze gaandeweg te beheren. Geef je opgeslagen ontwerpen een andere naam, zodat je ze gemakkelijk terugvindt in het paneel, of verwijder ontwerpen die je niet meer nodig hebt.

Om elementen te beheren in Mijn ontwerpen:

1. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Mijn ontwerpen.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Kies hoe je het ontwerp wilt beheren:
    • Hernoemen: Klik op Hernoemen en voer in het veld de door jou gekozen naam voor het ontwerp in.
    • Verwijderen: Klik op Verwijderen om het element uit je opgeslagen ontwerpen te verwijderen.
Het Meer acties-paneel van een opgeslagen ontwerp. De opties Hernoemen en Verwijderen zijn gemarkeerd.

Veelgestelde vragen

Klik op de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie.