Wix Blog: De blogfeeds aanpassen

Leestijd 4 minuten
Wanneer lezers je blog bezoeken, komen ze bij je blogfeed. Hier kunnen ze door je posts scrollen en beslissen welke ze willen lezen. Als je je posts in categorieën hebt onderverdeeld, kun je ook een categoriefeed weergeven, zodat lezers een specifiek onderwerp kunnen kiezen.
Je kunt zowel de blog- als de categoriefeeds aanpassen aan je behoeften en aan het ontwerp van je website.
In dit artikel:
Let op:
Dit artikel gaat over het aanpassen van de blogfeeds. Je kunt ook de postpagina aanpassen die wordt geopend wanneer een lezer een specifieke post selecteert.

Kiezen welke info op je feed wordt getoond

Kies welke details je lezers zien in de blog- of categoriefeeds. Geef je lezers meer info over wat ze gaan lezen, zoals 'leestijd' of 'naam van auteur'. Of ga voor een minimalistische look en verberg alle informatie die je niet nodig hebt.

Om te kiezen welke info je wilt laten zien:

1. Klik in de Editor op de Blogpagina.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Weergave-tabblad.
  4. Selecteer of deselecteer de selectievakjes om info over de feed te tonen of te verbergen.
  5. Klik op Menu om te kiezen wat er in het menu verschijnt:
    • Klik op de Menu tonen-schakelaar om het menu bovenaan de feed te tonen of te verbergen:
      • Ingeschakeld: Selecteer of deselecteer de selectievakjes om te kiezen welke informatie je in het menu wilt weergeven.
      • Uitgeschakeld: Het menu verschijnt niet aan de bovenkant van de feed.
  6. Klik op Social media om te kiezen welke social media-pictogrammen je wilt weergeven.
    • Klik op de Delen toestaan-knop om de social media-pictogrammen te tonen of te verbergen:
      • Ingeschakeld: Schakel de selectievakjes in of uit om te kiezen welke pictogrammen je op de feed wilt laten zien.
      • Uitgeschakeld: De social media-pictogrammen verschijnen niet op de feed.

De indeling van je feed wijzigen

Kies hoe je posts worden gerangschikt in je feed. Je kunt de grootte en positionering van je posts en afbeeldingen en de laadstijl van je posts kiezen om je blog de perfecte look te geven.
Tip:
Je kunt verschillende indelingen hebben voor je feeds. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om het overzicht van alle posts naast elkaar te laten zien en de Redactioneel-indeling te gebruiken voor je categoriefeed.

Om de indeling van je feed te wijzigen:

1. Klik in de Editor op de blogpagina.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indeling-tabblad.
  4. Klik op de tabbladen bovenaan om te kiezen welke feed je wilt aanpassen:
    • Overzicht van alle posts: Dit is je hoofdblogfeed die al je posts weergeeft.
    • Categorie Feed: Deze feed geeft je blogcategorieën weer, zodat bezoekers een specifiek onderwerp kunnen kiezen.
  5. Kies onder Kies een indeling een vooringestelde indeling.
  6. Pas de indeling verder aan met de beschikbare opties.
Let op:
Elke indeling heeft zijn eigen aanpassingsopties. Klik op de beschikbare indelingen om te zien welke opties beschikbaar zijn.

Het ontwerp van je feed aanpassen

Pas de kleuren en lettertypes van je feed aan zodat ze overeenstemmen met je website en merk. De ontwerpopties kunnen verschillen afhankelijk van de indeling die je kiest, dus scroll door de beschikbare opties om te zien wat voor jou de juiste is.

Om het ontwerp van je feed aan te passen:

1. Klik in de Editor op de blogpagina.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  4. Kies het element dat je wilt ontwerpen en pas het aan met de beschikbare opties:
    • Blogmenu: Selecteer de kleuren en lettertypes die gebruikt worden in het menu bovenaan je blogfeed.
    • Posts: Selecteer de kleuren en lettertypes die gebruikt worden in de hoofdfeed van de blog- en de categoriefeeds.
    • Categorielabel: Selecteer de kleuren, lettertypes en stijl van het categorielabel dat op de blogpost verschijnt om aan te geven tot welke categorie die behoort. Deze optie is alleen beschikbaar als je Categorielabel in de Weergave-instellingen hebt ingeschakeld.
    • Knoppen en marges: Selecteer de kleuren die gebruikt worden op de knoppen (bijv. de Login-knop) en het achtergrondgebied van de blogfeed.
    • Videoinstellingen: Stel in hoe je wilt dat video's in je blogfeed worden afgespeeld. Je kunt kiezen wanneer ze beginnen te spelen, of ze met of zonder geluid spelen en de afspeelsnelheid.

Wil je meer te weten komen?
Bekijk de volledige cursus over het bouwen van je blog in Wix Learn. Ga naar de tweede video om meer te lezen over het maken en ontwerpen van je blog