Wix Blog: Abonnementen op blogposts maken

Leestijd 5 minuten
Het toevoegen van een betaalmuur is een goede manier om je openbare en premium inhoud te scheiden. Door die extra laag aan je bloginhoud toe te voegen, leg je de lat voor wat je inhoud waard is. Dit geeft bezoekers die je blog actief volgen de kans om zich te abonneren en toegang te krijgen tot exclusieve inhoud.
Voordat je begint:
Je moet een betaalmethode hebben ingesteld om een abonnement op te zetten. Lees meer

Stap 1 | Kies met welke posts je geld wilt verdienen

De eerste stap is om te kiezen met welke posts je geld wilt verdienen. Houd bij het kiezen van posts rekening met hun waarde en met hoe uniek ze zijn. Let op diepgaande, inzichtelijke of exclusieve inhoud die een hoge betrokkenheid van je volgers krijgt. Zorg voor een balans van inkomsten genererende en vrij toegankelijke inhoud die voor beide voordelig is.
Let op:
In de volgende stappen kiezen we één enkele blogpost om mee te beginnen, maar je kunt zoveel posts toevoegen als je wilt aan het abonnement dat je gaat maken.

Om een blogpost te kiezen:

1. Ga naar het Blog-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nieuwe blogpost creëren.
  3. Klik links in de werkbalk op Inkomsten genereren.
  4. Klik op Aan de slag.

Stap 2 | Maak een abonnement voor je post

Wix Blog werkt met Wix Abonnementen om je abonnementen aan je lezers aan te bieden. Nadat je in stap 1 op Aan de slag hebt geklikt, word je gevraagd om je eerste abonnement te maken.

Om een abonnement te maken:

1. Klik in de pop-up op Abonnement creëren.
  2. Voer de abonnementsgegevens in:
    • Naam abonnement: Kies een beschrijvende naam voor je abonnement.
    • Beschrijving: Schrijf een beknopte en aantrekkelijke slogan die de voordelen van het abonnement samenvat.
    • Lijst met voordelen: Vermeld de voordelen die abonnees ontvangen als onderdeel van het abonnement.
  1. Kies onder Andere voordelen welke posts je wilt opnemen:
    1. Klik onder Inbegrepen posts op Posts toevoegen.
    2. Selecteer de posts die je wilt opnemen.
    3. Klik op Klaar.
  2. Stel onder Prijsopties de prijs en duur van het abonnement in. Je kunt kiezen uit de volgende opties:
    • Gratis: Bied je bloglezers gratis toegang tot de inhoud van je abonnement.Klik op de dropdown om de duur te selecteren.
    • Eenmalige betaling: Bied lezers tegen een eenmalige betaling toegang tot de inhoud van je abonnement.Voer de prijs in en selecteer de lengte van het abonnement.
    • Periodieke betalingen: Bied je lezers toegang tot de inhoud van je abonnement wanneer ze een abonnement met periodieke betalingen instellen.Voer de betaalfrequentie en de prijs van elke betaling in.
  3. (Optioneel) Geef onder Instellingen details van het abonnementsbeleid op:
    1. Klik op de Beperk tot 1 aankoop per persoon-schakelaar om te kiezen hoe je bezoekers dit abonnement wilt laten kopen:
      • Ingeschakeld: Bezoekers kunnen dit abonnement slechts één keer aanschaffen.
      • Uitgeschakeld: Bezoekers kunnen dit abonnement meer dan eens kopen.
    2. Geef alle belangrijke informatie over het abonnement, bijvoorbeeld verlengingen, opzeggen en terugbetalingen.
  4. Wanneer je klaar bent om je abonnement te maken, klik je op Opslaan

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?
Bekijk onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk de video in Wix Learn over het maken van abonnementen.