Wix Blog: Een blog gebruiken om de SEO van je website te verbeteren

Leestijd 3 minuten
Het toevoegen van een blog aan je website is een goede manier om de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website te verbeteren. Zoekmachines belonen websites met goede inhoud die vaak bijgewerkt wordt. Een blog laat je gemakkelijk regelmatig nieuwe inhoud aan je website toevoegen.
Je kunt de SEO-instellingen en inhoud van je blogpagina's optimaliseren om de prestaties van je website in zoekresultaten te verbeteren.

Metatags optimaliseren voor zoekresultaten

De pagina's van je website bevatten een titeltag, metabeschrijving en URL-slug om zoekmachines en sociale netwerken te helpen informatie over je pagina's weer te geven.
Wix voegt automatisch standaard SEO-instellingen voor je de titeltag, metabeschrijving en URL-slug van je blogpost toe aan je website. Deze standaardinstellingen zijn gebaseerd op het volgende:

• Titeltag: De naam van je blogpost en website.
  • Metabeschrijving: De beschrijving van je blogpost.
  • URL-slug (einde van de blogpost-URL): De naam van de blogpost.
De titeltags en metabeschrijvingen verschijnen in de resultaten van zoekmachines. In het voorbeeld hieronder staat de titeltag in het blauw en de metabeschrijving onder het adres van de website.
Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je metatags en URL de inhoud van je website accuraat weergeven. Dit helpt bezoekers te bepalen of de pagina relevant voor ze is. Je kunt de standaard instellingen voor je blogpost bewerken in het SEO-paneel van je blogpagina.

Zoekwoorden gebruiken om hoger te ranken

Elk woord of zinsdeel dat in een zoekmachine wordt getypt, is een zoekwoord. Om meer verkeer naar je website te krijgen, is het een goed idee om je te richten op een aantal relevante zoekwoorden.
Als je bijvoorbeeld een yogastudio runt in Toronto, kan 'yoga lessen Toronto' een zoekwoord zijn.
Een voorbeeld van zoekresultaten voor een zoekwoord

AMP inschakelen zodat posts sneller laden

AMP (Accelerated Mobile Pages) maken het mogelijk om snel ladende blogposts weer te geven op mobiele apparaten. Daarnaast is de aanwezigheid van AMP een van de factoren waar Google rekening mee houdt bij het bepalen wat in carousels op mobiel wordt weergegeven.
Je kunt AMP voor je posts inschakelen in het Blogpost-gedeelte van de SEO-instellingen van je website op je dashboard. Lees hoe je AMP inschakelt

Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen om je zoekresultaten te verbeteren

Gestructureerde gegevensopmaak geeft zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina. Door gestructureerde gegevensopmaak aan de pagina van je website toe te voegen, kun je de zoekresultaten en ranking van je website verbeteren. Lees meer
Je Wix Blog-posts worden al geleverd met vooringestelde opmaak wanneer je ze creëert. Je kunt de gestructureerde gegevensopmaak voor deze pagina's aanpassen in de SEO-instellingen van je website. Lees meer over gestructureerde gegevens

Link van andere websites naar jouw website worden 'backlinks' genoemd. Het krijgen van backlinks is een goede manier om de SEO van je website een boost te geven. Zoekmachines zien links van populaire websites met een goede reputatie als een teken dat je website ook een goede reputatie heeft.
Lees meer over het krijgen van backlinks

Alt-tekst aan afbeeldingen toevoegen om je ranking te verbeteren

Zoekmachiens kunnen afbeeldingen niet 'lezen'. Door alt-tekst aan een afbeelding toe te voegen, 'vertel' je Google en andere zoekmachines wat er op je afbeelding staat, waardoor het meer kans maakt om in een zoekopdracht naar afbeeldingen te verschijnen.
Alt-tekst aan afbeeldingen en GIF's toevoegen helpt verkeer naar je website te genereren. Lees hoe je alt-tekst toevoegt

Tip:
Bekijk voor meer informatie om je bedrijf te helpen groeien onze complete stapsgewijze bloggids of bekijk de video in Wix Learn over het instellen van je blog voor SEO.