De standaard SEO-instellingen van je pagina's begrijpen

Leestijd 2 minuten
Wix voegt automatisch standaard SEO-instellingen aan de pagina's van je website toe, zodat zoekmachines en sociale netwerken je pagina's en informatie beter kunnen indexeren en weergeven. Deze instellingen zijn gebaseerd op de gegevens op je website en op best practices voor SEO-metatags.
Enkele voorbeelden van de standaardinstellingen zijn de titel-tags en metabeschrijvingen die automatisch aan je pagina's toegevoegd worden zodra je je website publiceert.
Je kunt je instellingen aanpassen door het SEO-paneel te openen en de text die je weer wilt geven in te voeren in de relevante velden. Zodra je de inhoud van een veld wijzigt, zal de nieuwe instelling de standaardinstelling van Wix overschrijven.
Krijg hulp bij je SEO van een professional.
Huur een expert in
De tabel hieronder toont de standaardinstellingen en tags voor elk veld in je SEO-paneel.
Metatag naam
Metatag
Standaard instellingen
Titel-tag
<title></title>
Startpagina: De naam van je site wordt als standaardtitel gebruikt.

Andere pagina's: De naam van je pagina gevolgd door de titel van je huidige startpagina.
Metabeschrijving
<meta name=”description” content=” “/>
De standaardinstelling is blanco.
Pagina-URL

https://www.domain.com/page-URL
Startpagina: Het hoofdadres van je website.

Andere pagina's: Je pagina-URL, op basis van de eerste naam die je je pagina hebt gegeven.
Laat zoekmachines deze pagina indexeren
Tonen:
<meta name=”robots” content=”index”>
Verbergen:
<meta name=”robots” content=”noindex”>
Alle pagina's worden standaard geïndexeerd, tenzij je ervoor kiest om ze niet door zoekmachines te laten indexeren. Lees hoe
og:titel
<meta property=”og:title” content=” “/>
Je huidige Titel-tag
og:description

<meta property=”og:description” content=” “/
Je huidige Metabeschrijving
og:image

<meta property=”og:image” content=” “/>
Geen, tenzij je een sociale afbeelding voor de hele site toevoegt.
Vaste sociale tags
<meta property=”og:type” content=”website“/>

<meta property=”og:url” content=”{your-page-url}“/>

<meta property=”og:image:height” content=”{image-height} “/>

<meta property=”og:image:width” content=”{image-width}“/>

<meta property=”og:site_name” content=”{your-site-name}“/>
Type: Is altijd 'Website'.

URL: De URL van je pagina.

Breedte en hoogte van de afbeelding: Deze tags worden aangebracht als je een sociale afbeelding toevoegt.

Naam van de website: De naam van je website.
Canonieke tag
<link rel=”canonical” href=”{your-page-url}”/>
URL van de pagina: Verwijst altijd naar de URL van de pagina

Wil je meer weten?
Je kunt in de Complete Wix SEO Guide meer lezen over de SEO-functies van Wix en hoe je deze kunt gebruiken.