Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen aan de pagina's van je website

Leestijd 6 minuten
Belangrijk:
Gestructureerde gegevensopmaak is een gestandaardiseerd formaat om zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina te geven. Door opmaak toe te voegen aan de pagina's van je website, kunnen de zoekresultaten en de positie van je website worden verbeterd. Zoekmachines zoals Google kunnen opmaak ook gebruiken om uitgebreide resultaten te maken, zoals voorbeelden van artikelen, productvoorbeelden en FAQ's voor de paginaresultaten.
Let op:
Het toevoegen van gestructureerde gegevensopmaak aan de pagina's van je website garandeert niet dat zoekmachines uitgebreide resultaten voor deze pagina's zullen opleveren.
In dit artikel lees je meer over:

Gestructureerde gegevensopmaak maken voor de pagina's van je website

Om aan de slag te gaan met het maken van opmaak voor de pagina's van je website, kun je beginnen met deze tool voor het genereren van opmaak. Selecteer een type opmaak in het dropdownmenu en pas het aan voor jouw inhoud.
Als alternatief kun je opmaakmodellen verkrijgen van Schema.org en ze aanpassen voor de inhoud van je pagina. Deze opmaakmodellen staan bekend als 'typen' en komen overeen met verschillende soorten inhoud, zoals artikelen, producten en veelgestelde vragen. Elk type heeft zijn eigen specifieke set eigenschappen. Een opmaak van het type 'Artikel' bevat bijvoorbeeld eigenschappen voor de auteur, publicatiedatum en uitgever.
Nadat je je opmaak hebt gemaakt, kun je controleren of deze in aanmerking komt voor rijke resultaten met de Google Rich Result Tests-tool. Hieronder staat een voorbeeld van een uitgebreide resultatentest van de opmaak voor een cursus op een Wix website.
Sommige pagina's van je website, zoals productpagina's van Wix Stores, worden al geleverd met vooringestelde opmaak wanneer je ze creëert. Je kunt de opmaak voor deze pagina's aanpassen in je SEO-instellingen. Lees meer over SEO-instellingen
Belangrijk:
  • Wix accepteert alleen gestructureerde gegevens met JSON-LD-opmaak.
  • Gestructureerde gegevens moeten minder dan 7.000 tekens bevatten om ze toe te voegen.
  • De richtlijnen van Google vereisen dat de informatie in de opmaak deel uitmaakt van de pagina. Als een deel van de informatie in de opmaak niet op de pagina wordt weergegeven, wordt deze mogelijk niet als uitgebreid resultaat weergegeven. Lees meer

Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen aan je pagina

Nadat je je opmaak hebt gemaakt, ga je naar de Editor van je website om deze aan je pagina's toe te voegen.
Je kunt gestructureerde gegevensopmaak toevoegen aan je productpagina's en categoriepagina's van Wix Stores, diensten van Wix Bookings, posts van Wix Blog en Wix Forum, en de pagina's van Wix Events. Voeg opmaak toe aan afzonderlijke pagina's in het SEO-paneel of aan meerdere pagina's tegelijk in de SEO-instellingen van je website.

Om je opmaak toe te voegen:

Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  3. Klik naast de betreffende pagina op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Klik op het Geavanceerde SEO-tabblad.
  6. Klik op Gestructureerde gegevensopmaak.
  7. Klik op + Nieuwe opmaak toevoegen.
  8. Voeg de nieuwe opmaak toe onder Schrijf je opmaak in JSON-LD indeling.
  9. Klik op Toepassen.
Let op:
  • Je kunt maximaal vijf markeringen per pagina toevoegen.
  • Nadat je je opmaak hebt toegevoegd, klik je op het Meer acties-pictogramom het te bewerken, testen of verwijderen.

Standaard opties voor gestructureerde gegevensopmaak voor je Wix-website

Wix biedt een reeks standaard opties voor gestructureerde gegevensopmaak voor je website. Voor sommige paginatypen voegt Wix deze opmaak automatisch toe wanneer je de pagina maakt. Voor andere paginatypen kun je ervoor kiezen om de opmaak in of uit te schakelen.
  • Wix voegt standaard vooraf ingestelde opmaak toe aan sommige pagina's van je website wanneer je ze maakt. Dit zijn productpagina's van Wix Stores, dienstenpagina's van Wix Bookings, posts van Wix Blog, posts van Wix Forum en pagina's van Wix Events. Lees meer over vooraf ingestelde opmaak
  • Wanneer je een bedrijfsnaam en -locatie aan je website toevoegt, maakt Wix automatisch opmaak voor lokale bedrijven voor je homepage. Gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf helpt de zoekresultaten en ranking van je website te verbeteren. Lees meer over gegevensopmaak voor een lokaal bedrijf
  • Wix voegt automatisch opmaak voor een Sitelinks-zoekvak toe aan je pagina's wanneer je de Wix Site Search-app aan je website toevoegt. Google gebruikt deze opmaak om een zoekvak toe te voegen wanneer je pagina's als zoekresultaten worden weergegeven. Lees meer over Wix Site Search
  • Je kunt er ook voor kiezen om FAQ-gegevensopmaak in te schakelen voor inklapbare lijsten in je Wix Blog-posts. Zoekmachines zoals Google kunnen FAQ-opmaak gebruiken om een lijst met vragen en antwoorden voor je pagina in zoekresultaten weer te geven. Lees hoe je een veelgestelde vraag aan een post toevoegt
    Let op: Vanwege een Google-update wordt FAQ-opmaak alleen weergegeven voor grote overheidswebsites en gezondheidswebsites. Lees meer over deze update. Als je al FAQ-gegevensopmaak hebt, hoef je deze niet te verwijderen, omdat ongebruikte gestructureerde gegevens geen invloed hebben op Google Search.

Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen aan pagina's met behulp van SEO-instellingen

Met SEO-instellingen kun je dezelfde SEO-logica op meerdere pagina's tegelijk toepassen. In plaats van de individuele instellingen van elke pagina te bewerken, kun je de instellingen aanpassen die van toepassing zijn op hele paginatypes op je website.
Sommige pagina's van je website worden al geleverd met vooringestelde opmaak wanneer je ze maakt. Dit zijn productpagina's van Wix Stores, dienstenpagina's van Wix Bookings, posts van Wix Blog, posts van Wix Forum en pagina's van Wix Events.
Je kunt de gestructureerde gegevensopmaak voor deze pagina's aanpassen in je SEO-instellingen. Je kunt ook variabelen toevoegen aan je opmaak om dynamische code te maken.

Krijg hulp bij SEO van een professional.
Huur een expert in