Over Wix Site Search

Leestijd 3 minuten
Met de Wix Site Search-app kun je bezoekers je website laten doorzoeken met behulp van een zoekbalk. De resultaten van de zoekopdracht worden overzichtelijk weergegeven in een lijst, zodat je bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
Klaar om aan de slag te gaan?
Je kunt Wix Site Search toevoegen aan je website vanuit de Appmarkt of het Toevoegen-paneel in je Editor.

Hoe Wix Site Search werkt

De Wix Site Search-app bestaat uit twee elementen: de zoekbalk en de resultatenpagina. Deze twee elementen worden automatisch aan je website toegevoegd wanneer je de app installeert.
Met de zoekbalk kunnen je bezoekers het woord of de woordgroep invoeren waarnaar ze willen zoeken. Je kunt aanpassen welke delen van je website doorzoekbaar zijn, hoeveel resultaten worden weergegeven, de indeling en het ontwerp van je zoekbalk en de tijdelijke aanduiding voor tekst die in de balk wordt weergegeven. Lees meer over het aanpassen van je zoekbalk
De resultatenpagina toont een lijst met resultaten die gerelateerd zijn aan de term waarnaar je bezoeker zoekt. De resultatenpagina is standaard verborgen, wat betekent dat deze niet wordt weergegeven in je websitemenu. Je bezoekers kunnen deze pagina alleen zien wanneer ze zoeken naar een term in je zoekbalk. Lees meer over de resultatenpagina
Een afbeelding met de zoekresultaten van de zoekbalk op een live website.
Wix voegt ook automatisch Sitelinks-zoekvak gestructureerde gegevensopmaak toe op de pagina's van je website wanneer je de Wix Site Search-app aan je website toevoegt. Google gebruikt deze opmaak om een zoekvak toe te voegen wanneer je pagina's als zoekresultaten worden weergegeven. Mensen kunnen je website rechtstreeks doorzoeken met dit zoekvak zonder je website te hoeven bezoeken. Lees meer over gestructureerde gegevensopmaak
Een screenshot van de opmaak van de Sitelinks-zoekvak markup in de geavanceerde SEO-instellingen van je pagina.

Bezoekers kunnen zoeken naar de inhoud die ze nodig hebben

De zoekbalk kan je bezoekers helpen bij het zoeken naar een verscheidenheid aan inhoud op je website. Er zijn echter beperkingen en sommige delen van je website kunnen niet worden doorzocht.
Belangrijk:
Om Wix Site Search te laten werken, moet je zoekmachines je website laten indexeren.
Klik hieronder op een optie voor meer informatie over waar de zoekbalk wel en niet naar kan zoeken.

Volg je zoekactiviteit van bezoekers

Websiterapporten bieden veel waardevolle informatie over je bezoekersactiviteit, waar ze naartoe gaan op de website, op welk deel van de website ze de meeste tijd doorbrengen en waarnaar ze zoeken.
Je kunt deze informatie gebruiken om je website te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.
Een screenshot van het Zoekopdrachten in de loop van de tijd-rapport.
Zoekrapport:
Bekijk het Zoekrapport om te ontdekken waar bezoekers van je website in de loop van de tijd naar zoeken.