CMS: Wix Stores-producten op elke pagina weergeven

Leestijd 12 minuten
Presenteer je Wix Stores-producten in een galerij, repeater of tabel op elke pagina, zoals je Home- of Winkelwagenpagina. Met het CMS (Content Management System) kun je de knoppen, afbeeldingen of tabelkolommen dynamisch aan je productpagina koppelen. Klanten kunnen klikken om naar de Productpagina te gaan, waar ze meer te weten kunnen komen voordat ze beslissen om te kopen.

Je kunt ook knoppen, afbeeldingen en kolommen koppelen aan de In winkelwagen-actie of het Snelle weergave-venster. Gebruik de instellingen in de dataset die je producten aan de pagina-elementen koppelt om het totale aantal weergegeven producten te filteren, sorteren of beperken.
Voordat je begint:

Ga naar de pagina in je Editor waar je je Wix Stores-producten wilt weergeven. Indien nodig, kun je een nieuwe pagina toevoegen. Voeg vervolgens het element toe waarin je je producten wilt weergeven.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de pagina of het onderdeel waar je je Wix Stores-producten wilt weergeven.
  3. Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
  4. Voeg een Pro Gallery, repeater of tabel toe:
    • Pro Gallery: Toon je producten in een galerij:
      1. Klik op Galerij
      2. Klik en sleep de Pro Gallery van je keuze naar de pagina.
      3. Verwijder de standaardafbeeldingen uit de galerij:
        1. Klik op de galerij en selecteer Media beheren
        2. Klik op Alles selecteren en vervolgens op Verwijderen
        3. Klik op Klaar
    • Repeater: Geef je producten weer met meerdere elementen die aan een repeater zijn bevestigd:
      1. Klik op Lijst
      2. Klik en sleep de repeater van je keuze naar de pagina.
      3. Zorg ervoor dat je repeater een afbeelding of knop heeft, zodat je deze later aan je productpagina kunt koppelen. Je kunt elementen toevoegen aan of verwijderen uit je repeater. Indien nodig kun je het formaat van de repeater aanpassen, zodat alle elementen erin passen.
    • Tabel: Toon je producten in een tabel:
      1. Klik op Lijst
      2. Klik op Tabellen en sleep de tabel van je keuze naar de pagina.

Koppel de verzamelingsvelden aan je repeater, galerij of tabel. De waarden van deze dynamische velden veranderen op je live website, afhankelijk van het product dat door de dataset wordt opgehaald. Zorg ervoor dat je de knoppen of afbeeldingen koppelt aan de Pagina-URL. Met deze link kunnen bezoekers klikken om naar de relevante Stores-productpagina te gaan.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op de repeater, Pro Gallery of tabel.
  2. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogram.
  3. Klik op Dataset maken. Als je al een dataset op je pagina hebt, klik je op de Koppel een dataset-dropdown en selecteer je Nieuwe dataset.
  4. Klik op de Kies een verzameling-dropdown en selecteer Producten onder de Stores Wix-appverzameling.
  1. (Optioneel) Klik op het Dataset naam-veld en voer een naam in voor de dataset.
  2. Klik op Maken
  3. (Alleen repeaters) Klik onder Koppelingen op het repeater-element dat je wilt koppelen (zoals een tekst, knop of afbeelding).
  4. Klik op de relevante dropdowns en selecteer de dynamische verzamelingsvelden die je wilt koppelen of de dataset-linkopties voor knoppen en afbeeldingen:
    • Wix Stores-verzamelingsvelden: Selecteer de relevante velden, zoals:
      • Naam (tekst): De productnaam die je in Wix Stores hebt gemaakt.
      • Opgemaakte kortingsprijs (tekst): De prijs die is opgemaakt met de valuta (bijvoorbeeld € 20,–).
      • Belangrijkste media (afbeelding): Het belangrijkste media-item (afbeelding of video) voor het product.
    • Opties voor het koppelen van knoppen en afbeeldingen: Klik op de Klikken is gekoppeld aan of Link is gekoppeld aan-dropdown en selecteer de relevante optie:
      • Navigeer naar URL productpagina: Ga naar het webadres van de productpagina op je website.
      • Toevoegen aan winkelwagen: Voeg het product toe aan de winkelwagen.
      • Snelle weergave openen: Open een pop-up met details over het product.
  1. (Alleen repeaters) Klik op Repeater-koppelingen en herhaal stap 7-8 hierboven om extra elementen in de repeater te koppelen.
  2. Klik om je repeater-elementen, Pro Gallery of tabel naar behoefte aan te passen.
    Tip: Je kunt op elk moment elementen toevoegen aan of verwijderen uit je repeater. Ontkoppel elementen als je statische inhoud wilt gebruiken die niet verandert volgens de relevante categorie.
  3. Klik op Voorbeeld om de functionaliteit te testen.
  4. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Stap 3 | (Optioneel) Beheer de dataset-instellingen

In je dataset-instellingen kun je het maximum aantal producten kiezen dat tegelijk kan worden weergegeven. Je kunt filters toevoegen om specifieke producten op te nemen of sorteervoorwaarden gebruiken om de volgorde te beheren.
Let op:
Tabellen in de Wix Editor worden niet beïnvloed door deze dataset-instellingen. Klik op het tabelelement op Tabel beheren om de velden die verschijnen en hun volgorde te beheren.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Klik in je Editor op de dataset die je hebt gekoppeld en selecteer Instellingen
  1. Bewerk het Maximum aantal weergegeven items-veld om het maximum aantal producten in te stellen dat tegelijk op de pagina kan worden geladen. Dit is ook het maximum aantal producten dat per pagina kan worden geladen in een gekoppelde pagineringsbalk of per klik in een 'Meer laden'-knop
  2. (Optioneel) Klik op + Filter toevoegen om alleen specifieke producten weer te geven in het element.
  3. (Optioneel) Klik op + Sortering toevoegen om de volgorde te kiezen waarin de producten verschijnen in het element.
  1. Klik op Voorbeeld om de functionaliteit te testen.
  2. Klik op Publiceren als je klaar bent om de wijzigingen live te laten gaan.

Stap 4 | (Optioneel) Laat klanten producten filteren

Geef shoppers een manier om alleen producten te bekijken die overeenkomen met de filters die ze toepassen, zoals prijs, voorraad of merk. Kies uit een van de volgende invoerelementen die filteren toestaan: Keuzerondjes, Selectievakjes, Dropdowns, Selectietags of Schuifregelaars (alleen bereikschuifregelaars).

Stap 5 | (Optioneel) Voeg 'Meer laden'- of navigatieknoppen toe

Verbeter de prestaties van je pagina door het aantal producten dat wordt weergegeven te beperken en een 'Meer laden'-knop toe te voegen.

Je kunt navigatieknoppen toevoegen zodat shoppers kunnen klikken om de weergegeven volgende/vorige items te bekijken of voeg een pagineringsbalk toe om een bepaald aantal producten tegelijk te doorlopen.
Tip:
Lees meer over de CMS-dataset-acties die je op knoppen en afbeeldingen kunt toepassen.