Wix Events: Een terugkerend evenement maken in de Wix Owner-app

Leestijd 7 minuten
Bespaar tijd door terugkerende evenementen te maken in plaats van steeds opnieuw hetzelfde evenement opnieuw te creëren. Wanneer je klaar bent om de evenementen op je website weer te geven, kun je elk evenement weergeven als een afzonderlijk evenement of als één evenement met meerdere datums.

Stap 1 | Creëer een evenementconcept

Begin met het maken van je evenement en voeg de basisgegevens rechtstreeks vanuit de Wix Owner-app toe. Vervolgens kun je doorgaan naar stap 2 waar je meer evenementsgegevens kunt toevoegen, zoals een afbeelding of een schema.

Om een concept voor een terugkerend evenement te maken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Tik op Evenement maken of Nieuw evenement maken.
  5. Selecteer het type evenement dat je wilt maken:

Stap 2 | Pas je registratie-instellingen aan

Pas vervolgens de registratie-instellingen van je evenement aan. Je kunt het maximale aantal gasten dat zich kan registreren beperken, de informatie aanpassen die je wilt dat gasten invoeren wanneer ze zich registreren, de tekst van verschillende e-mails bewerken en meer.
Tip:
Deze instellingen worden toegepast op alle evenementen of je terugkerende evenement. Je kunt de registratie-instellingen voor afzonderlijke instanties later bewerken.

Om de registratie-instellingen aan te passen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Tik op Concept.
  5. Tik op het relevante evenement.
  6. Tik op het Beheren-tabblad.
  7. Tik op Registratieen pas je evenement aan. Lees meer over registratie-instellingen aanpassen.
Tip:
Open het evenement op je computer voor meer opties voor het aanpassen van evenementen.

Stap 3 | Publiceer het evenement

Wanneer je 'template-evenement' klaar is en je zeker bent dat je geen bijkomende wijzigingen wilt aanbrengen, kun je je event publiceren en meerdere instanties aanmaken. Wanneer je dat doet, verschijnt het terugkerende evenement op je website.

Om je evenement te publiceren en weer te geven:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Tik op Concepten.
  5. Tik op het relevante evenement.
  6. Tik op Publiceren.
    Let op: Je kunt het 'template-evenement' niet meer bewerken.

Stap 4 | Beheer individuele instanties van het evenement

Na het publiceren van je evenement, worden individuele instanties van het evenement gemaakt. Je kunt nu alle evenementen bewerken door de gastenlijst te bewerken, de registratie-instellingen te wijzigen, het evenement te dupliceren en meer.

Om toegang te krijgen tot individuele instanties van het evenement:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Evenementen.
  4. Tik op Gepubliceerde evenementen
  5. Tik op het relevante terugkerende evenement.
  6. Tik op het specifieke terugkerende evenement dat je wilt bewerken op het Meer acties-pictogram.

Stap 5 | Stel in hoe je terugkerende evenementen weergeeft

Kies hoe je je terugkerende evenementen in de app wilt weergeven. Je kunt elk evenement afzonderlijk weergeven of alleen de dichtstbijzijnde aanstaande datum weergeven. Hoe dan ook, gasten die het evenement selecteren, kunnen kiezen op welke datum ze aanwezig willen zijn.

Om in te stellen hoe je terugkerende evenementen weergeeft:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Site en app.
  3. Tik onder Mobiele app op Aanpassen.
  4. Tik op het Events-tabblad.
  1. Tik op het Bewerken-pictogram.
  2. Tik op Element aanpassen.
  3. Scrol omlaag en selecteer een optie onder Terugkerende evenementen weergeven als:
    • Eén evenement: Alleen de instantie op de dichtstbijzijnde aanstaande datum verschijnt in de evenementenlijst. Het evenement is gemarkeerd als een evenement met meerdere data.
    • Individuele evenementen: Elke instantie van het evenement wordt afzonderlijk vermeld. Het evenement is gemarkeerd als een evenement met meerdere data.