Wix Evenementen: Tickets maken

Leestijd 6 minuten
Je kunt een of meer tickettypes voor je evenement maken (zoals bijvoorbeeld orkest en balkon) en voor elk een ticketprijs instellen.
Na het instellen kunnen websitebezoekers die zich voor een evenement registreren de tickets die zij willen kopen selecteren.
Gasten ontvangen een bevestigingsmail met hun ticket in PDF-vorm.
Belangrijk:
Om tickets te verkopen waarvoor je betaling int, moet je:

Stap 1 | Creëer een evenement

Voordat je tickets kunt aanmaken, moet je een evenement creëren en het opslaan als concept of gepubliceerd evenement.

Stap 2 | Creëer een of meer soorten tickets

Bij het aanmaken van een tickettype, kun je kiezen uit deze prijsopties:
  • Vaste prijs: Je stelt in hoeveel het ticket kost (bijvoorbeeld €20,-).
  • Prijsopties: Je maakt een tickettype aan (bijvoorbeeld balkonplekken) en verkoopt deze tegen verschillende prijzen (bijvoorbeeld volwassenen €20,–, studenten €10,–, senioren €8,–).
  • Betaal wat je wilt: Gasten kiezen zelf hoeveel ze willen betalen. Je kunt optioneel een minimumprijs instellen.
  • Gratis: De tickets zijn gratis.

Om een evenementticket te maken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante evenement met tickets.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
Een screenshot van het Tickets-tabblad in het Evenementen-paneel van het dashboard van je website.
  1. Klik op + Nieuw ticket.
  2. Voer de ticketnaam in (bijvoorbeeld Reguliere toegang).
  3. (Optioneel) Voer een ticketbeschrijving in (bijvoorbeeld: 'Ticket geeft toegang tot het balkon').
  4. Selecteer het tickettype:
    • Vaste prijs: Je kiest zelf hoeveel dit type ticket kost.Scrol omlaag en voer de Ticketprijs in.
    • Prijsopties: Maak een ticket aan dat voor verschillende prijzen wordt verkocht (bijvoorbeeldAlgemeen toegangsbewijs met reguliere en studentenprijzen).
      1. Voer de Optienaam in (bijvoorbeeld volwassene).
      2. Voer de prijs in.
      3. Klik op + Prijsoptie toevoegen om meer prijsopties te maken (bijvoorbeeld student).
    • Betaal wat je wilt: Gasten kiezen zelf hoeveel ze betalen.Je kunt een minimumbedrag instellen door de Minimumprijs-schakelaar in te schakelen.
    • Gratis: Gasten kunnen gratis tickets boeken.
  5. (Optioneel) Stel een limiet in voor hoeveel van dit type tickets je verkoopt:
    1. Selecteer onder Aantal tickets Beperkt aantal tickets beschikbaar.
    2. Vul het maximale aantal in.
  6. Selecteer wie de Wix-servicekosten betaalt (niet relevant voor gratis tickets):
    • Kosten doorberekenen aan koper: De 2,5% toeslag wordt opgeteld bij de ticketprijs.Als je bijvoorbeeld de prijs van het ticket op € 100,– zet, betalen de kopers € 102,50 en ontvang jij € 100,–.
    • Kosten absorberen: De toeslag van 2,5% is inbegrepen in de ticketprijs.Als je bijvoorbeeld de prijs van het ticket op € 100,– zet, betalen de kopers € 100,– en ontvang jij € 97,50.
  7. (Optioneel) Bewerk het standaard ticketbeleid.
    Let op: Het beleid staat op het PDF-ticket.
  8. (Optioneel) Stel de datum en tijd in waarop dit ticket beschikbaar komt voor aankoop:
    1. Klik op de Ticketverkoopperiode instellen-schakelaar om deze in te schakelen.
    2. Voer een startdatum en -tijd in.
    3. Voer een einddatum en -tijd in.
    4. (Optioneel) Schakel Verberg tickets op de pagina met evenementsgegevens wanneer ze niet in de verkoop zijn in.
  9. Klik op Opslaan
Wil je meer tickettypes maken?
Klik op + Ticket maken om een ander tickettype aan te maken (bijvoorbeeldVIP-ticket).

Stap 3 | Pas de ticketinstellingen van je evenement aan

Ticketinstellingen zijn van toepassing op alle tickets die voor hetzelfde evenement zijn gemaakt. Je kunt de valuta, belastinginning en aankooplimieten voor tickets kiezen en de tijdslimiet voor het betalen van de bestelling aanpassen.

Om de ticketinstellingen van je evenement aan te passen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante evenement met tickets.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Ticketinstellingen op Bewerken.
  5. Bewerk de volgende instellingen:

Stap 4 | (Optioneel) Creëer een plattegrond

Je kunt een plattegrond maken van de zitplaatsen in je zaal en elk type ticket koppelen aan een specifieke set zitplaatsen. Wanneer gasten tickets willen kopen, kunnen ze precies kiezen waar ze gaan zitten. Lees hoe je een plattegrond voor zitplaatsen creëert.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het maken van evenementtickets.
Volgende stappen: