Wix Events: De gastenlijst beheren

Leestijd 5 minuten
Op je gastenlijst kun je alle individuele gasten zien die je evenement bijwonen. Hier kun je zien wat gasten op hun registratieformulieren hebben geschreven, je kunt gasten toevoegen of verwijderen, tickets opnieuw verzenden en meer.
Als je een RSVP-evenement organiseert, ziet het Gasten-tabblad er als volgt uit.
Evenementen waarvoor tickets zijn geboekt, hebben aanvullende informatie, zoals de ticketprijs en de zitplaats (als je evenement een plattegrond heeft).
In dit artikel lees je hoe je:

De informatie van een gast bewerken

Je kunt de informatie en contactgegevens van een gast, de RSVP-status en meer bewerken.

Om gastgegevens te bewerken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het relevante evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de betreffende gast.
  5. Klik op Gastgegevens bewerken.
  6. Bewerk de beschikbare informatie.
  7. Klik op Opslaan.

Antwoorden op vragen over het registratieformulier bekijken

Wanneer gasten zich aanmelden voor een evenement, vullen ze je registratieformulier in. In de gastenlijst kun je hun reacties bekijken.
Tip:
Om een tabel met al je gastenreacties te bekijken, kun je de gastenlijst exporteren.

Om reacties op het registratieformulier te bekijken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het evenement dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de betreffende gast.

De wachtlijst bekijken en beheren

Als je RSVP-evenement een wachtlijst heeft, kun je zien wie er op staat en de wachtlijststatus bijwerken.

Om de wachtlijst te beheren:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het evenement dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de Filteren op-dropdown en selecteer Wachtlijst.
  1. (Optioneel) Klik op de Status-dropdown naast een gast en werk de status bij.

Tickets opnieuw verzenden of downloaden

Je kunt tickets opnieuw per e-mail naar je gasten sturen als ze hun tickets zijn kwijtgeraakt of niet hebben ontvangen. Je kunt ook een ticket naar je computer downloaden.

Om tickets opnieuw te verzenden:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het evenement dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de betreffende gast.
  5. Klik op Meer acties.
  6. Selecteer een optie:
    • Ticket opnieuw verzenden: Selecteer Ticket opnieuw verzenden en vervolgens Opnieuw verzenden om te bevestigen.
      Let op: Het ticket wordt gemaild naar het e-mailadres dat de gast heeft ingevoerd bij het registreren.
    • Ticket downloaden: Het ticket wordt naar je computer gedownload.

Gasten van de gastenlijst verwijderen

Je kunt alle gasten verwijderen die niet van plan zijn je evenement bij te wonen.

Om een gast te verwijderen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het evenement dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de betreffende gast.
  5. Klik op Meer acties.
  6. Klik op Gast verwijderen.
  7. Klik op Gast verwijderen om te bevestigen.
Tips:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: