Wix Events: Registratie beperken en wachtlijsten maken voor RSVP-evenementen

Leestijd 3 minuten
Houd de controle over je RSVP-evenement door het aantal gasten dat zich kan registreren te beperken. Jij bepaalt wat er gebeurt als het evenement vol is.
Je kunt automatisch een RSVP gesloten-lint weergeven:
Als alternatief kun je gasten hun naam aan je wachtlijst laten toevoegen.
Let op:
Er zijn geen wachtlijsten beschikbaar voor evenementen met een ticket. Je kunt echter wel het aantal tickets dat te koop is beperken.
In dit artikel lees je meer over:

Registratie beperken en wachtlijsten inschakelen

Op het Instellingen-tabblad kun je een limiet instellen voor het aantal mensen dat je evenement kan bijwonen en beslissen of je een wachtlijstoptie wilt aanbieden.

Om de registratie te beperken en wachtlijsten in te schakelen:

1. Ga naar het Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
  5. Selecteer Gelimiteerd.
  6. Voer de limiet in het Het aantal gasten beperken tot-veld in.
  7. Selecteer wat er gebeurt als de gastenlimiet bereikt is:
    • Registratie sluiten: Gasten kunnen zich niet langer registreren.
    • Gasten toevoegen aan een wachtlijst: Gasten kunnen zich blijven registreren, maar worden toegevoegd aan een wachtlijst.
  8. Klik op Opslaan.

De wachtlijst bekijken

Op het Evenementen-tabblad in het dashboard van je website kun je in één oogopslag zien hoeveel mensen zich hebben aangemeld en hoeveel er op de wachtlijst staan.

Om de volledige wachtlijst te bekijken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het evenement dat je wilt bekijken.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik op de Filteren op-dropdown en selecteer Wachtlijst.

Iemand op de wachtlijst toevoegen aan een evenement

Je hebt de mogelijkheid om iedereen die op de wachtlijst staat handmatig toe te voegen aan je evenement.

Om iemand toe te voegen aan het evenement:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Selecteer bovenaan het Gasten-tabblad.
  4. Klik naast de betreffende persoon op de Wachtlijst-dropdown.
  5. Selecteer Aanwezig.

Het aantal gasten dat zich kan registreren verhogen

Wanneer je het maximum aantal gasten verhoogt dat zich kan registreren voor je RSVP-evenement, wordt er een automatische e-mail verzonden naar de mensen op je wachtlijst. Extra gasten registreren zich op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Om de geautomatiseerde e-mail te bewerken en de gastlimiet te verhogen:

1. Ga naar het Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik bovenaan op het Instellingen-tabblad.
  4. (Optioneel) Bewerk of deactiveer de automatische e-mail die is verzonden naar mensen op de wachtlijst:
    • De e-mail uitschakelen: Klik op de schakelaar naast E-mailbericht wachtlijst om deze uit te schakelen.
    • Bewerk de e-mail:
      1. Scrol omlaag naar het E-mailbericht voor de wachtlijst en klik op Bewerken.
      2. Bewerk de e-mailtekst en klik op Opslaan.
  5. Verhoog het aantal gasten dat zich kan registreren:
    1. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
    2. Verhoog het aantal toegestane gasten in het Het aantal gasten beperken tot-veld.
    3. Klik op Opslaan