Wix Events: Registratie-instellingen en -berichten aanpassen

Leestijd 5 minuten
Je kunt bepalen waar, wanneer en wie zich kan registreren voor je evenement. Bovendien kun je het korte bericht bewerken dat gasten op je website zien nadat ze zich hebben geregistreerd voor een evenement of wanneer registratie niet mogelijk is.
In dit artikel lees je hoe je:

Instellen waar gasten zich registreren (of de registratie verwijderen)

Je kunt kiezen waar je wilt dat gasten zich registreren voor je evenement. Ze kunnen zich op jouw website of op een andere website registreren. Als alternatief kun je een evenement maken waarvoor geen registratie vereist is. Deze optie is geschikt voor evenementen waarbij je de opkomst niet hoeft bij te houden, zoals een concert in het park.

Om in te stellen waar gasten zich kunnen registreren:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik om het relevante evenement te selecteren.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
  5. Selecteer je een optie onder Waar kunnen gasten zich registreren?:
    • Wix Events registratiepagina
    • Op een ander(e) pagina of webadres: Voer het webadres in.
    • Gasten hoeven zich niet te registreren: De RSVP-knop wordt verwijderd uit de evenementenlijst. Lees meer over evenementen zonder registratie.

Instellen wanneer de registratie opent en sluit

Je kunt de registratie op elk moment handmatig openen of sluiten. Je kunt je registratiedata ook vooraf vastleggen (bijvoorbeeld: de registratie opent een maand voor het evenement en sluit een dag voor het evenement).

Om in te stellen wanneer de registratie open of gesloten is:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik om het relevante evenement te selecteren.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
  5. Selecteer een optie:
    • Selecteer handmatig een status: Klik op Geopend of Gesloten om de huidige status in te stellen.
    • Stel in wanneer de registratie wordt geopend en gesloten (RSVP-evenementen):
      1. Selecteer Aangepaste datums.
      2. Kies een openingsdatum en -tijd.
      3. Kies een einddatum en -tijd.
      4. Klik op Opslaan.
Let op:
Voor evenementen met tickets, ga je naar het Ticket-tabblad om in te stellen wanneer de kaartverkoop begint en sluit

Het aantal gasten beperken en een wachtlijst toevoegen

Je kunt een maximum aantal gasten instellen dat je RSVP-evenement kan bijwonen. Wanneer je het maximum bereikt, heb je de mogelijkheid om de registratie te sluiten of gasten aan een wachtlijst toe te voegen.
Tip:
Voor evenementen met tickets kun je het totale aantal van elk type ticket dat je kunt verkopen beperken.

Om het aantal gasten te beperken en in te stellen wat er gebeurt wanneer de registratie vol is:

1. Ga naar het Evenementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
  5. Klik onder Gelimiteerd op Maximaal aantal gasten.
  6. Voer het maximum aantal gasten in dat zich kan registreren.
  7. Selecteer wat er gebeurt als de gastenlimiet bereikt is:
    • Registratie sluiten: Wanneer de gastenlimiet is bereikt, kunnen nieuwe gasten zich niet registreren.
    • Voeg gasten toe aan een wachtlijst: Wanneer de gastenlimiet is bereikt, kunnen gasten hun namen aan de wachtlijst toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Registratie beperken tot websiteleden

Standaard kan iedereen die je website bezoekt zich registreren voor een evenement. Je kunt deze instelling bewerken zodat alleen bezoekers die lid worden van de website zich kunnen registreren voor evenementen.

Om evenementregistratie te beperken tot leden:

1. Als je er nog geen hebt, voeg dan een ledengedeelte toe aan je website
  2. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  3. Selecteer het betreffende evenement.
  4. Klik op het Instellingen-tabblad.
  5. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken.
  6. Kies wie kan reageren op je evenement:
    • Alle bezoekers: Iedereen die je website bezoekt, kan zich registreren voor je evenement.
    • Alleen websiteleden: Bezoekers die zich als websitelid hebben aangemeld, kunnen zich registreren voor je evenement.
  7. Klik op Opslaan

De 'Bedank'- en 'Registratie gesloten'-berichten bewerken

Personaliseer de korte berichten die je gasten in verschillende situaties zien. Je kunt beslissen welke tekst wordt weergegeven wanneer tickets niet langer beschikbaar zijn, wanneer de registratie wordt gesloten of nadat gasten zich hebben geregistreerd voor je evenement.

Om je registratieberichten te bewerken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  4. Scrol omlaag naar Registratieberichten.
  5. Klik naast het bericht dat je wilt bewerken op Bewerken:
    • Bericht voor 'Tickets niet beschikbaar': Verschijnt voor een evenement met een ticket wanneer ze niet kunnen worden geboekt (bijvoorbeeld afgelopen evenementen).
    • Bericht 'registratie gesloten': Verschijnt als je de registratiestatus hebt gewijzigd naar 'Gesloten'.
    • Bedankbericht: Verschijnt nadat gasten zich hebben geregistreerd voor een RSVP-evenement.

Veelgestelde vragen

We zijn er om je te helpen met al je vragen. Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.