Wix Events: Het registratieformulier voor evenement met RSVP aanpassen

Leestijd 5 minuten
Wanneer gasten deelnemen aan je evenement, vullen ze een registratieformulier in. Voor evenementen zonder ticket, zoals bruiloften, wordt gasten gevraagd om hun gegevens toe te voegen wanneer ze zich aanmelden.
Lees in dit artikel meer over:

Het registratieformulier van een RSVP-evenement aanpassen

Je kunt wijzigingen aanbrengen in de velden in het formulier dat gasten invullen wanneer ze zich aanmelden voor het evenement.

Om een evenementregistratie aan te passen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  1. Klik naast Registratieformulier op Bewerken.
  2. Klik op de Gasten kunnen 'Nee' antwoorden-schakelaar om deze in of uit te schakelen:
    • Ingeschakeld: Gasten kunnen op het formulier aangeven of ze komen. Je kunt de 'Ik ga/ik ga niet'-tekst bewerken.
    • Uitgeschakeld: Gasten hoeven alleen te reageren als ze aanwezig zijn.
  3. Bewerk de formuliertekst:
    1. Wijs een tekstveld aan en klik op het Bewerken-pictogram.
    2. Bewerk de tekst en klik op het vinkje om op te slaan.
  1. Voeg extra vooraf ingestelde velden toe aan het formulier:
    1. Klik op +Meer opties.
    2. Selecteer het veld dat je wilt toevoegen.
    3. Bewerk de optie met behulp van de beschikbare aanpassingen.
    4. (Optioneel) Schakel het Deze informatie verplicht-selectievakje in.
      Let op: Indien geselecteerd, kunnen gasten niet reageren zonder de gevraagde informatie in te voeren.
  2. Voeg een aangepaste vraag toe aan het formulier:
    1. Klik op Eigen vraag.
    2. Voer onder Tekst eigen vraag een titel in (bijvoorbeeld: Maaltijdvoorkeuren).
    3. Selecteer het type reactie (bijvoorbeeld meerkeuze).
    4. Als je Dropdownmenu, Meerkeuzevragen of Selectievakjes hebt geselecteerd, voer je alle opties in waaruit je gasten kunnen kiezen (bijvoorbeeld veganistisch, glutenvrij, koosjer). Druk na elke keuzeoptie op je toetsenbord op Enter.
    5. Klik op het vinkje om op te slaan.
  3. (Optioneel) Bewerk de tekst van de 'Verzenden'-knop:
    1. Wijs Verzenden aan en klik op het Bewerken-pictogram.
    2. Bewerk de knoptekst en klik op het vinkje om op te slaan.
  4. Klik rechtsboven op Opslaan.

Gasten toestaan om anderen toe te voegen bij het registreren

Laat gasten een extra gast meenemen naar je evenement. Je kunt gasten toestaan om maximaal 10 extra gasten toe te voegen wanneer ze het registratieformulier invullen.

Om gasten toe te staan een vriend mee te nemen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het betreffende evenement.
  3. Klik op het Instellingen-tabblad.
  1. Klik naast Registratieformulier op Bewerken.
  2. Klik op +Meer opties.
  1. Selecteer Extra gasten.
  2. Selecteer hoeveel gasten het evenement mogen bijwonen:
    • Enkele gast: Gasten mogen één extra gast meenemen.
    • Meerdere gasten: Selecteer het aantal extra gasten (maximaal 10).
  3. Bewerk het Aanvullende info gasten-veld.
  4. Schakel De naam van de gast is verplicht in om gasten te verplichten de namen van extra gasten in te voeren.
  5. Klik op het vinkje om te bevestigen.
  6. Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het aanpassen van het registratieformulier.