Wix Events: Een privé-evenement maken

Leestijd 3 minuten
Wanneer je een evenement op je website publiceert, kan iedereen de evenementpagina's bekijken en zich registreren. Voor een privé-evenement kun je de toegang tot informatie over het evenement of de registratie echter op een aantal manieren beperken.
In dit artikel lees je hoe je:

Registratie beperken tot goedgekeurde websiteleden

Je kunt een evenement aanmaken dat iedereen die de website bezoekt kan zien, maar waarvoor alleen goedgekeurde leden zich kunnen inschrijven.
Een GIF die een gebruiker toont die zich registreert voor een evenement en op een aanmeldingspagina komt.

Om registratie te beperken tot goedgekeurde leden van de website:

1. Als je website nog geen Ledengedeelte heeft, voeg er dan nu een toe.
  2. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  3. Selecteer het relevante concept of gepubliceerde evenement.
  4. Klik op Instellingen.
Een screenshot van het Instellingen-tabblad van een evenement in het dashboard van een website.
  1. Klik naast Registratie-instellingen op Bewerken
  2. Onder Wie kan zich voor evenementen aanmelden?, selecteer je Alleen websiteleden.
  3. Klik op Opslaan
  4. Stel het aanmeldingsformulier voor je website in zodat alleen mensen die je goedkeurt lid kunnen worden van de website.
    Let op: Dit voorkomt dat websitebezoekers die niet zijn uitgenodigd voor je privé-evenement zich aanmelden en registreren.
  5. (Optioneel) Verberg de Evenementdetails-pagina voor zoekmachines.

Wachtwoordbeveiliging voor evenementenpagina's

Evenementen hebben een hoofdpagina van het evenement, een Evenementdetails-pagina (indien ingeschakeld), en een pagina met registratieformulieren. Je kunt de toegang tot elk van deze pagina's beperken door de pagina te beveiligen met een wachtwoord. Elke bezoeker van de website die de pagina probeert te openen, wordt gevraagd het wachtwoord in te voeren.
Let op:
Bezoekers van de website openen deze pagina's in een bepaalde volgorde. Eerst de hoofdpagina van het evenement, dan de Evenementdetails-pagina en dan de registratiepagina. Het is bijvoorbeeld niet nodig de tweede pagina met een wachtwoord te beveiligen als je de eerste hebt beveiligd, tenzij je wilt dat gasten hun wachtwoorden meerdere malen invoeren.

Om evenementenpagina's met een wachtwoord te beveiligen:

1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
  2. Klik op de relevante evenementpagina.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Selecteer Instellingen
  5. Klik op het Toegang-tabblad.
  6. Klik op Mensen met een wachtwoord
  7. Voer het wachtwoord van de pagina in.
  8. (Optioneel) Pas het ontwerp van het wachtwoordvenster aan
  9. Verberg de Evenementdetails-pagina voor zoekmachines.
Tip:
Je kunt deze optie gebruiken om meerdere privé-evenementen aan te maken met verschillende gastenlijsten. Maak een ander wachtwoord voor elke hoofdpagina van het evenement (niet de Evenementdetails- of Inschrijfformulier-pagina's), en deel het met de gasten die zijn uitgenodigd voor het privé-evenement.