Wix Events: Kiezen welke evenementen je wilt weergeven op een pagina

Leestijd 6 minuten
Met Wix Events kun je zoveel evenementen maken als je nodig hebt en kiezen welke je op een van je pagina's wilt laten zien.
In dit artikel lees je hoe je:

Een enkel evenement weergeven

Je kunt één evenement onder de aandacht brengen door er een websitepagina aan te wijden. Daar kun je alle informatie opnemen die je gasten nodig hebben. Voeg tekst, afbeeldingen, video en meer toe om het evenement tot leven te brengen.
Voor Editor X-gebruikers:
De flow voor een enkel evenement is niet beschikbaar in Editor X. Het is echter nog steeds mogelijk om een enkel evenement weer te geven door de optie Handmatig selecteren te gebruiken en een enkel evenement te selecteren.

Om een enkel evenement op een pagina weer te geven:

1. Klik op de Wix Events-app in de Editor.
  2. Klik op Evenementen.
  3. Selecteer Een enkel evenement.
  4. Scrol omlaag en selecteer het evenement dat je wilt weergeven.

Een terugkerend evenement weergeven

Als je een terugkerend evenement hebt gemaakt, kun je deze op twee manieren weergeven. Je kunt elke instantie van het terugkerende evenement op je website weergeven.
Je kunt het ook weergeven als één evenement met meerdere datums.
Op de pagina met evenementdetails wordt de dichtstbijzijnde datum weergegeven en kunnen gasten klikken om extra datums te zien.
Let op:
Als je de Kalender-indeling gebruikt, worden alle momenten van het evenement weergegeven.

Om te kiezen hoe terugkerende evenementen wordt weergegeven:

1. Klik op de Wix Events-app in de Editor.
  2. Klik op Evenementen.
  3. Selecteer Meerdere evenementen.
    Let op: Gebruikers van Editor X kunnen deze stap overslaan.
  4. Selecteer een optie in de Welke evenementen wil je weergeven-dropdown:
    • Aankomend en eerder: Alle evenementen, waaronder eerdere evenementen, worden weergegeven.
    • Aankomende evenementen: Alle toekomstige evenementen worden weergegeven.
    • Eerdere evenementen: Alle evenementen uit het verleden worden weergegeven.
  5. Selecteer een optie in de Terugkerende evenementen weergeven als-dropdown:
    • Eén evenement: Elk moment van het evenement wordt op je website weergegeven.
    • Individuele evenementen: Eén moment van het evenement wordt op de site weergegeven.

Handmatig evenementen selecteren en opnieuw ordenen

Je kunt met de hand de evenementen kiezen die je wilt weergeven in de evenementenlijst. Als je dat doet, kun je ook de volgorde aanpassen waarin die evenementen worden weergegeven.
Belangrijk:
We zijn bezig met het uitbrengen van een nieuwe versie van deze instellingen. Wat je in de Editor ziet, komt mogelijk niet overeen met de onderstaande instructies.

Selecteer welke evenementen je wilt weergeven:

1. Klik op de Wix Events-app in de Editor.
  2. Klik op Evenementen.
  3. Selecteer Meerdere evenementen.
    Let op: Gebruikers van Editor X kunnen deze stap overslaan.
  4. Kies Handmatig selecteren.
    Let op: Als je deze optie niet kiest, worden evenementen weergegeven op basis van de datum waarop ze plaatsvinden.
  5. Klik op Evenementen selecteren.
  1. Schakel de selectievakjes in naast de evenementen die je wilt weergeven en klik op Bevestigen.
  1. Kies de volgorde van het evenement:
    • Chronologisch: Selecteer Chronologisch onder Volgorde van weergave.
    • Handmatig sorteren: Sleep de evenementen om ze opnieuw te ordenen.
Wanneer je nieuwe evenementen maakt:
Als je de optie Handmatig selecteren hebt gekozen:
  • Nieuwe evenementen die je in de Editor maakt, verschijnen standaard op je website. Je kunt ze verbergen als je dat wilt.
  • Nieuwe evenementen die je vanuit het dashboard maakt, zijn standaard verborgen. Je kunt ze zichtbaar maken.

Alle aankomende evenementen, alle eerdere evenementen of beide weergeven

Wanneer je meerdere evenementen weergeeft, kun je alle evenementen uit het verleden en in de toekomst weergeven of de selectie beperken tot alleen aankomende evenementen of alleen eerdere evenementen.
Tips:
  • Wanneer je alleen aankomende evenementen weergeeft, worden evenementen automatisch van je website verwijderd zodra deze hebben plaatsgevonden.
  • Je kunt maximaal 500 evenementen in één evenementenlijst weergeven. Om meer weer te geven, voeg je een extra evenementenlijst toe op een andere pagina.

Om te selecteren welk type evenement moet worden weergegeven:

1. Klik op de Wix Events-app in de Editor.
  2. Klik op Evenementen.
  3. Selecteer Meerdere evenementen.
    Let op: Gebruikers van Editor X kunnen deze stap overslaan.
  4. Selecteer een optie uit de dropdown:
    • Aankomend en eerder: Alle evenementen, waaronder eerdere evenementen, worden weergegeven.
    • Aankomende evenementen: Alle toekomstige evenementen worden weergegeven.
      Let op: Als je geen geplande evenementen hebt, wordt er op je live website een melding 'Geen geplande evenementen' weergegeven en worden voorbeeldevenementen weergegeven in de Editor.
    • Eerdere evenementen: Alle evenementen uit het verleden worden weergegeven.

Verschillende categorieën evenementen op verschillende pagina's weergeven

Je kunt verschillende soorten evenementen weergeven op verschillende pagina's. Je kunt bijvoorbeeld een sitepagina maken voor concerten en een voor lezingen. Nadat je deze twee categorieën hebt gemaakt, kun je ze allemaal op de juiste pagina weergeven.

Om verschillende categorieën op verschillende pagina's weer te geven:

1. Creëer de categorieën die je nodig hebt en wijs evenementen toe aan de relevante categorieën. Lees hoe je categorieën aanmaakt
  2. Maak de pagina's die je nodig hebt. Lees hoe je websitepagina's maakt
  3. Ga naar de eerste pagina en klik op de Wix Events-app in de Editor.
  4. Klik op Evenementen.
  5. Selecteer Meerdere evenementen.
    Let op: Gebruikers van Editor X kunnen deze stap overslaan.
  6. Selecteer een optie uit de dropdown:
    • Aankomend en eerder: Alle evenementen, waaronder eerdere evenementen, worden weergegeven.
    • Aankomende evenementen: Alle toekomstige evenementen worden weergegeven.
    • Eerdere evenementen: Alle evenementen uit het verleden worden weergegeven.
  7. Selecteer een categorie uit de Welke categorieën worden getoond?-dropdown.
  8. Stel de tweede pagina in:
    1. Navigeer naar de volgende pagina.
    2. Klik links in de Editor op Toevoegen.
    3. Klik op Evenementen.
    4. Sleep een van de evenementen in de lijstweergaven naar de pagina.
  9. Volg de stappen 4 tot 7 hierboven om een andere categorie te selecteren om op de pagina weer te geven.