Wix Events: Evenementcategorieën maken en beheren

Leestijd 4 minuten
Maak categorieën voor je evenementen om ze georganiseerd te houden. Hiermee kun je ook verschillende soorten evenementen op verschillende websitepagina's weergeven.
In dit artikel lees je meer over:

Een evenementcategorie aanmaken

Begin met het kiezen van een naam voor je categorie. Selecteer vervolgens de evenementen die je in die categorie wilt plaatsen.

Om een evenementcategorie te maken:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe categorie.
  3. Voer een categorienaam in en klik op het vinkjeCheckmark icon.
    Let op: Deze naam verschijnt niet op je website. Je gebruikt het om een weer te geven categorie te selecteren.
  4. Klik op + Evenementen koppelen.
  5. Selecteer het selectievakje naast de relevante evenementen of het selectievakje bovenaan om alle evenementen te selecteren.
    Tip: Je kunt de filters rechtsboven aanpassen om specifieke evenementen te bekijken.
  6. Klik op Bevestigen.
Selecteren welke evenementen je aan een categorie wilt koppelen

Een evenement toevoegen aan of verwijderen uit een categorie

Wanneer je een nieuw evenement aanmaakt of een bestaand evenement bewerkt, kun je selecteren tot welke categorieën het behoort.

Om een categorie toe te voegen aan of te verwijderen uit een evenement:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het betreffende evenement.
  3. Klik onder Evenementgegevens op Bewerken.
  4. Kies wat je wilt doen:
    • Voeg het evenement toe aan een categorie: Klik op + Categorie toevoegen en schakel het selectievakje naast de relevante categorie in.
    • Een categorie verwijderen: Schakel het selectievakje uit naast de categorie die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Bevestigen
Een evenement aan een nieuwe categorie toevoegen

Een categorie hernoemen

Je kunt een categorie op elk moment een nieuwe naam geven. Deze naam wordt alleen gebruikt voor interne doeleinden en wordt niet weergegeven op je live website.

Om een categorie te hernoemen:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Wijs de betreffende categorie aan en klik op Bewerken.
  3. Bewerk de categorienaam en en klik op het vinkje.
De naam van een bestaande evenementcategorie wijzigen

Een categorie verwijderen

Je kunt een categorie die je niet langer nodig hebt altijd verwijderen. Bij het verwijderen van een categorie worden de evenementen die aan de categorie zijn gekoppeld niet verwijderd.
Let op:
Als je een categorie verwijdert die op een websitepagina wordt weergegeven, toont de pagina in plaats daarvan al je evenementen. Zorg ervoor dat je de nodige aanpassingen in de Editor aanbrengt nadat je de categorie hebt verwijderd.

Om een categorie te verwijderen:

1. Ga naar Evenementcategorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende categorie op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Een evenementcategorie verwijderen

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie over het beheren van evenementcategorieën.