Wix Events: De indeling van de evenementenlijst wijzigen

Leestijd 11 minuten
De evenementenlijst toont je evenementen voor websitebezoekers. Of je nu een enkel of meerdere evenementen weergeeft, je kunt kiezen uit verschillende indelingen om je evenementen op een boeiende manier te presenteren en de bezoekerservaring te verbeteren.
Lees in dit artikel meer over:

De indeling voor een enkel evenement aanpassen

Als je een enkel evenement op je website laat zien, zijn er twee beschikbare indelingen waaruit je kunt kiezen:
  • De Volledig-indeling bevat de afbeelding van het evenement en alle relevante informatie voor een uitgebreide weergave.
  • De Knop-indeling leidt bezoekers naar RSVP of het kopen van tickets.
Let op:
Momenteel is het aanpassen van de indeling voor een enkel evenement alleen beschikbaar in de Wix Editor.

Om een indeling voor een enkel evenement aan te passen:

1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de Evenementen-pagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op je Evenementen-pagina.
  3. Klik op het Evenementenlijst-element op je pagina.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Indeling-tabblad.
  6. Kies je gewenste indeling:
    • Volledig: Toont al je evenementgegevens, inclusief afbeelding, tijd en locatie. Je kunt het uiterlijk van elk detail aanpassen.
    • Knop: In deze indeling wordt alleen de knop weergegeven. Je kunt de tekst en het ontwerp wijzigen met behulp van de Tekst- en Ontwerp-tabbladen en elementen zoals kleur, grootte en stijl aanpassen.
Een screenshot van een aangepaste indeling voor een enkel evenement in de Wix Editor.
Tip:
Lees hoe je afbeeldingen upload en aanpast voor optimale weergave.

De indeling voor meerdere evenementen kiezen

Wanneer je ervoor kiest om meerdere evenementen weer te geven op een websitepagina, kun je de indeling aanpassen met verschillende opties.
Je kunt bijvoorbeeld een agenda-indeling kiezen om evenementen op een gestructureerde en chronologische manier te presenteren, zodat bezoekers een georganiseerd beeld krijgen van aankomende activiteiten.

Om een indeling voor meerdere evenementen aan te passen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de Evenementen-pagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op je Evenementen-pagina.
    4. Klik op het Evenementenlijst-element op je pagina.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Indeling-tabblad.
  5. Selecteer en pas de indeling aan uit de beschikbare opties:

De indeling voor de mobiele weergave instellen

Je kunt de mobiele indeling instellen vanuit zowel de Wix Editor als de Studio Editor. De indelingsinstellingen voor desktop zijn van toepassing op mobiel, maar je kunt de mobiele weergave afzonderlijk aanpassen.
Selecteer in de Wix Editor uit twee voor mobiele apparaten geoptimaliseerde indelingen om aan te passen hoe afbeeldingen worden weergegeven. In de Studio Editor kun je indelingen bewerken voor zowel tablet- als mobiele breekpunten.
Let op:
  • Wijzigingen in de mobiele indeling hebben geen invloed op de desktopweergave in je Editor.
  • Wijzigingen in de tabletindeling, alleen beschikbaar in Studio Editor, zijn van toepassing op desktop.

Om de indeling voor de mobiele weergave aan te passen:

Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar de Evenementen-pagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Evenementpagina's.
    3. Klik op je Evenementen-pagina.
    4. Klik bovenaan de Editor op het Overschakelen naar mobiel-pictogram .
  3. Klik op het Evenementenlijst-element op je pagina.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op het Indeling-tabblad.
  6. Selecteer en pas de indeling aan uit de beschikbare opties: