Wix Events: Een lidmaatschapspakket maken

Leestijd 6 minuten
Stimuleer klantloyaliteit en trek nieuwe klanten aan door een of meer lidmaatschapspakketten aan te maken.
Jij bepaalt welk kortingspercentage je aanbiedt, welke evenementen zijn inbegrepen en hoe lang het lidmaatschap duurt. Kies daarnaast of je slechts één of meerdere lidmaatschapspakketten wilt aanbieden.
Wanneer klanten tickets kopen, kunnen ze je lidmaatschapsaanbod bekijken en een pakket aanschaffen of tickets kopen zonder een pakket.

Stap 1 | Maak een evenement met tickets

Begin met het maken van een nieuw evenement met tickets of het selecteren van een bestaand evenement. Zorg ervoor dat je ten minste één type ticket voor het evenement hebt aangemaakt.

Stap 2 | Maak je eerste lidmaatschapspakket

De eerste keer dat je een pakket aanmaakt, wordt de Abonnementen-app is toegevoegd aan je website (tenzij je deze al hebt toegevoegd). Via deze app wordt je lidmaatschapspakket aangeboden. Houd er rekening mee dat er een pagina aan je website wordt toegevoegd. Deze pagina toont je lidmaatschapspakketten.
Tip:
Lidmaatschapspakketten worden geleverd met veel opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een beleid toevoegen of een gratis proefperiode toevoegen. Je hoeft niet over al deze opties te beslissen tijdens het maken van het pakket. Je kunt een basispakket maken en vervolgens naar Abonnementen gaan op het dashboard van je website om je pakket verder aan te passen.

Om een lidmaatschap voor een evenement te maken:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een evenement met tickets.
  3. Klik op het Tickets-tabblad.
  4. Klik naast Lidmaatschappen op Bewerken.
  1. Klik op Lidmaatschap creëren.
  2. Klik op Aan de slag. Let op: De Abonnementen-app wordt aan je website toegevoegd.
  3. Voer de naam van het pakket in (bijvoorbeeld. VIP-pakket).
  4. (Optioneel) Voer een korte beschrijving van het pakket in.
  5. Voer elk pakketvoordeel in en druk op Enter op je toetsenbord (bijvoorbeeld 20% korting op concerten, eerste drankje 30% korting).
  6. (Optioneel) Koppel dit pakket aan andere voordelen:
    Let op: Je kunt dit pakket koppelen aan andere evenementen of andere diensten die je website aanbiedt (bijvoorbeeld Wix Groups). Het evenement dat je aan het bewerken bent, wordt automatisch aan dit pakket gekoppeld.
    • Koppel extra evenementen aan dit pakket:
      1. Klik op +Voeg gepland evenement toe.
      2. Selecteer een evenement in de Evenement kiezen-dropdown.
    • Koppel andere websitediensten:
      1. Schakel het selectievakje in naast wat je in het pakket wilt opnemen (bijvoorbeeld boekingsdiensten, blogabonnementen, groepen) en selecteer de details die je wilt opnemen.
Tips:
In het onderstaande voorbeeld:
  • Voor deze website was Wix Groups ingesteld, dus Groepen konden worden geselecteerd. Er is één specifieke groep gekoppeld aan dit lidmaatschapspakket.
  • Naast het evenement dat automatisch werd geselecteerd als onderdeel van het lidmaatschapspakket, zijn er 2 extra evenementen toegevoegd.
  1. Voer het kortingsbedrag in naast elk evenement (bijvoorbeeld 25%).
  2. Voer het maximum aantal tickets in waarop een gast de korting naast elk evenement kan toepassen.
  3. Selecteer een prijsoptie:
    • Gratis pakket: Klanten betalen niet voor dit pakket:
      • Selecteer de duur van het pakket in het Lengte van pakket-dropdownmenu.
    • Eenmalige betaling: Klanten betalen een bepaald bedrag voor de gehele duur van het pakket.
      1. Voer de prijs in het Prijs-veld in.
      2. Selecteer de duur van het pakket in het Lengte van pakket-dropdownmenu.
    • Periodieke betalingen: Klanten betalen elke periode een specifiek bedrag, totdat het pakket afloopt (bijvoorbeeld een maandelijks lidmaatschap dat 6 maanden duurt).
      1. Voer de prijs voor elke periodieke periode in.
      2. Selecteer hoe vaak betalingen worden gedaan in de Betalingsfrequentie-dropdown.
      3. Selecteer de duur in de Lengte van het pakket-dropdown (bijvoorbeeld hoelang het pakket geldig is).
      4. (Optioneel) Selecteer de Gratis proefperiode inschakelen-schakelaar en stel de proefduur in. Lees meer
  4. (Optioneel) Maak hier een promotiepakket van dat klanten slechts één keer kunnen boeken. Klik op Men kan dit abonnement maar één keer kopen om gratis of tegen een gereduceerde prijs een promotiepakket te maken.
    Let op: Klanten die een tweede keer proberen te kopen, zien een melding dat het abonnement één keer kan worden gekocht.
  5. (Optioneel) Klik op Sta annulering toe om leden het lidmaatschap zelf te laten opzeggen.
  6. (Optioneel) Klik op Geef de optie om een startdatum te kiezen om leden te laten beslissen wanneer de klok begint te lopen op hun lidmaatschap.
  7. (Optioneel) Klik naast Voeg een beleid toe op Toevoegen. Het beleid wordt weergegeven op de betaalpagina.
  8. (Optioneel) Klik naast Verzamel aanvullende gegevens bij het betalen op Selecteren. Lees meer
  9. Klik naast De bedankpagina personaliseren op Bewerken. Lees meer
  10. Klik op Opslaan.

Stap 3 |Koppel lidmaatschapspakketten aan evenementen

Nadat je een lidmaatschapspakket hebt gemaakt, kun je deze toepassen op nieuwe of bestaande evenementen. Jij bepaalt of je hetzelfde kortingspercentage en ticketlimiet voor alle evenementen wilt instellen, of verschillende bedragen voor verschillende evenementen.

Om een lidmaatschapspakket toe te passen op evenementen:

1. Ga naar Evenementen op het dashboard van je website.
  2. Creëer een nieuw evenement of bewerk een bestaande.
  3. Maak ten minste één tickettype aan voor een evenement.
  4. Klik op het Tickets-tabblad van je evenement naast Lidmaatschappen op Bewerken.
  5. Klik op de schakelaars naast de relevante pakketten om ze in te schakelen voor dit evenement.
  1. Vul het kortingspercentage in.
  2. Voer het maximale aantal tickets in waarop een gast de korting kan toepassen.
  3. Klik op Opslaan.

Stap 4 | Voeg de Abonnementen-app toe in de Editor

Aangezien je de app op het dashboard hebt toegevoegd en deze een Editor-component heeft, moet je deze toevoegen in de Editor.

Om de app toe te voegen in de Editor:

1. Ga in je Editor naar de Wix Appmarkt:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Appmarkt.
  2. Klik linksonder op Apps beheren.
  1. Klik naast Wix Abonnementen op Instellen voltooien.

Stap 5 | Pas de Abonnementen en prijzen-pagina aan

Telkens wanneer een gast een ticket koopt dat is gekoppeld aan een lidmaatschapspakket, zien ze de optie om lid te worden. Wanneer ze op deze optie klikken, worden ze naar de Abonnementen-pagina geleid.
Gasten hebben ook toegang tot deze pagina via je websitemenu. Het is een goede manier voor gasten om de kortingen die je aanbiedt te vinden.
Zorg ervoor dat je de pagina aanpast aan je merk.

Om de Abonnementen en prijzen-websitepagina aan te passen:

1. Navigeer naar de Abonnementen-pagina in je Editor.
  2. Klik op het Abonnementen-element.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Pas de app aan met behulp van de beschikbare opties. Lees hoe je: