Abonnementen: Klanten een gratis proefperiode aanbieden

Leestijd 3 minuten
Laat potentiële klanten kennismaken met je producten, diensten en inhoud door ze een gratis proefperiode aan te bieden aan het begin van hun abonnement of pakket. Je kunt de lengte van de gratis proefperiode aanpassen aan het abonnement of pakket.
Lees in dit artikel meer over:
Tip:
In plaats van een proefperiode aan te bieden aan het begin van een regulier abonnement, kun je een promotioneel proefabonnement maken die klanten slechts één keer kunnen boeken.

Een abonnement maken met een gratis proefperiode

Je kunt gratis proefperiodes creëren voor abonnementen die periodieke betalingen bevatten (bijvoorbeeld een maandelijks lidmaatschap van een sportschool of een koffieabonnement). Dit is een goede manier voor klanten om je bedrijf te leren kennen voordat ze zich vastleggen.

Om een abonnement te maken met een gratis proefperiode:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Abonnement creëren.
  3. Voer de details van het abonnement in, zoals de naam en de voordelen.
  4. Selecteer in het Prijsopties-gedeelte Periodieke betalingen.
  5. Voer de prijs in.
  6. Stel in de dropdown vanuit Betalingsfrequentie in hoe vaak je een betaling ontvangt.
  7. Klik op de Lengte van het abonnement-dropdown en kies uit de volgende opties:
    • Kies een vaste lengte: Kies uit de beschikbare opties.
    • Tot annulering: Met deze optie kan het abonnement worden voortgezet totdat jij of de klant het annuleert.
    • Aangepast: Kies het aantal maanden dat het abonnement moet duren.
  8. Klik op de Gratis proefperiode inschakelen-schakelaar om deze in te schakelen.
  9. Selecteer de duur van de gratis proefperiode in de Duur van gratis proefperiode-dropdown:
    • Selecteer een tijd: Kies 7, 14 of 30 dagen.
    • Stel een aangepaste tijd in:
      1. Klik op Aangepast.
      2. Voer het aantal dagen in.
  10. Voltooi het aanmaken van je abonnement en klik op Opslaan